ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φάρμακα και Ημερομηνία Λήξης
Κάθε μήνα τα φαρμακεία πετούν τόνους φαρμάκων, με τεράστιο κόστος, επειδή έχει...
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα παιδικά καθίσματα!
Η ασφάλεια του παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, όμως...
anasfalisto-ti-prepei-na-kaneis


 

Εάν έχεις ανασφάλιστο όχημα και θες να αποφύγεις το πρόστιμο, δύο είναι οι λύσεις και πρέπει να προβείς σε αυτές έως 14 Ιουλίου!

 

 

1η λύση: Ασφάλισε το όχημά σου! Εξάλλου, το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από το κόστος της ετήσιας ασφάλισης του οχήματός σου! Προστάτεψε τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Πάρε προσφορά από 21 ασφαλιστικές εταιρείες εδώ!

2η λύση:  Κατάθεσε πινακίδες άμεσα! Αν δηλώσεις το όχημά σου σε ακινησία, δεν έχεις υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος!

Για να καταθέσεις πινακίδες θα πρέπει να έχεις μαζί σου:

1. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος

2. Πινακίδες

3. Φωτοτυπία δήλωσης εισοδήματος στην οποία αποδεικνύεται ότι είσαι ο κάτοχος του Ι.Χ.

4. Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

5. Υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και στην οποία θα αναγράφεται η διεύθυνση του χώρου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού του χώρου (μπορεί να είναι ακόμα και οικόπεδο περιφραγμένο). Σε περίπτωση που δε διαθέτεις κλειστό χώρο για τη στάθμευση του οχήματος, μπορεί να νοικιάσεις θέση parking και να υποβάλει το μισθωτήριο στην Εφορία.

6. Την ταυτότητα σου

 

Μετά τις 14 Ιουλίου....τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα με τα κυβικά και το είδος του οχήματος. 

 

Ειδικότερα:

100€ για τα δίτροχα < 250cc

150 για τα υπόλοιπα δίτροχα

200€ για Ι.Χ <1000cc

250€ για τα υπόλοιπα Ι.Χ

 


Σχόλια   

#5 insurancemarket.gr 12-07-2017 11:00
Παραθέτοντας Δημητρης:
Εχω πληρωσει το προστιμο-παραβολο και ασφαλισα το μοτο μου 1 μηνα πριν. Τι πρεπει να κανω ωστε να μου επιστραφουν τα χρηματα απο την Δ.Ο.Υ ;

Καλησπέρα σας,
Τα χρήματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση θα επιστραφούν στο ακέραιο αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.
Σύμφωνα με το Άρθρο 5 Επιστροφή ποσού e−Παραβόλου:


Α. Η εντολή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών πραγματοποιείτα ι, μέσω της εφαρμογής του e−Παραβόλου, από την αρμόδια υπηρεσία−λήπτη, η οποία αφού αναζητήσει τον μοναδικό κωδικό του e−Παραβόλου, ελέγξει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, στη συνέχεια επιβεβαιώνει την επιστροφή του συνολικού ποσού ή την επιστροφή μέρους του ποσού, που έχει καταβληθεί.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να πραγματοποιηθεί επιστροφή για παράβολα που έχουν εκδοθεί χωρίς ΑΦΜ με την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει τον ΑΦΜ του στην αρμόδια υπηρεσία− λήπτη, η οποία αφού ελέγξει ότι ο ΑΦΜ αφορά στον δικαιούχο της επιστροφής, συμπληρώνει το σχετικό πεδίο στην εφαρμογή και στη συνέχεια επιβεβαιώνει την επιστροφή.

(Το δεύτερο εδάφιο, τέθηκε όπως προστέθηκε με την ΠΟΛ.1131/24.6.2 015) Σε περίπτωση που η υπηρεσία−λήπτης δεν αποδεχτεί για οποιονδήποτε λόγο το παράβολο, ο ενδιαφερόμενος δύναται να το χρησιμοποιήσει στην ίδια υπηρεσία σε μεταγενέστερο χρόνο.

Β. Στον εγγεγραμμένο χρήστη, για τα πληρωμένα και μη δεσμευμένα e−παράβολά του, παρέχεται η δυνατότητα με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ., να υποβάλει αίτημα ολικής επιστροφής χρημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι δηλώθηκε τραπεζικός λογαριασμός και Α.Φ.Μ..

Γ. Η Γ.Γ.Π.Σ. Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-εφαρμογές) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους δικαιούχους επιστροφής των ανωτέρω (Α) και (Β) παραγράφων, συντάσσει μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα Α.Φ.ΕΚ. (ανά δικαιούχο και Δ.Ο.Υ.) εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων των άρθρων 90 και επ. του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄) στα οποία θα αναγράφεται εκτός των άλλων και ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου, εφόσον έχει δηλωθεί. (Οι λέξεις "Γ.Γ.Π.Σ." της παραγράφου Γ, τέθηκαν όπως αντικαταστάθηκα ν από τις λέξεις "Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-εφαρμογές) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων" με την ΠΟΛ.1150/15.5.2 014) Ακολούθως τα αποστέλλει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. φορολογίας των δικαιούχων, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος για τυχόν οφειλές και ο συμψηφισμός αυτών και εν συνεχεία η μεταφορά των προς επιστροφή ποσών, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Στις περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός, αυτός θα γνωστοποιείται από τον δικαιούχο με αίτηση του στη Δ.Ο.Υ., με τηλεομοιοτυπία (fax), με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e−mail) ή κάθε άλλο μέσο. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων γίνεται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τα πιστωτικά ιδρύματα.


Δ. Σε περίπτωση που e-Παράβολο έχει εισπραχθεί πέραν της μία φοράς με τον ίδιο κωδικό, τα ποσά επιστρέφονται σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο Γ.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16810
© Taxheaven
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
#4 Δημητρης 12-07-2017 01:00
Εχω πληρωσει το προστιμο-παραβο λο και ασφαλισα το μοτο μου 1 μηνα πριν. Τι πρεπει να κανω ωστε να μου επιστραφουν τα χρηματα απο την Δ.Ο.Υ ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
#3 insurancemarket.gr 11-07-2017 16:46
Παραθέτοντας Σπυρος:
Ισχύει το πρόστιμο και για μοτ ο. 50 κε

Καλησπέρα σας,

Ναι, ισχύει για όλα τα οχήματα!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
#2 Σπυρος 11-07-2017 16:39
Ισχύει το πρόστιμο και για μοτ ο. 50 κε
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
#1 Αλέκος 10-07-2017 23:30
Οι Pομά επιμένουν να είναι ανασφάλιστοι. Έχουν οι αρμόδιοι τα κότσια να τους κάνουν να πληρώσουν;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου