ways-to-save-money


 

Το ζήτημα της οικονομίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο και ειδικότερα τις «δύσκολες» μέρες που διανύουμε. Η οικονομία εκτός από την οικονομία των χρημάτων περιλαμβάνει και την οικονομία ενέργειας.

 

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η εξοικονόμηση χρημάτων στις συναλλαγές μας, η μείωση των λογαριασμών όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι που όχι μόνο συμφέρει την τσέπη μας αλλά βοηθάει στην τελική και το περιβάλλον.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια, άλλοι πιο συμβατικοί, άλλοι λίγο πιο «τραβηγμένοι». Mερικοί από αυτούς,οι οποίοι αφορούν την οικονομία στο φαγητό και τη διαχείρηση χρημάτων, αναγράφονται παρακάτω:

 

Οικονομία στο φαγητό

 

 • Φτιάξε πρωινό στο σπίτι. Έτσι θα αποφύγεις την τυρόπιτα ή το κουλούρι που θα αγόραζες από snack bars.

 

 • Πάρε το "γνωστό" ταπεράκι αντί να παραγγείλεις απ' έξω. Οικονομία και υγιεινή διατροφή!

 

 • Ψήσε στο φούρνο πολλά φαγητά μαζί, τα οποία εν συνεχεία θα διατηρήσεις στην κατάψυξη για την υπόλοιπη εβδομάδα. Έτσι θα εξοικονομήσεις ρεύμα και χρόνο.

 

 • Αυτοσχεδίασε στην κουζίνα για να μειώσεις τα έξοδα. Για παράδειγμα, προτίμησε να φτιάξεις μόνος σου σως dijon (ντιζον) από το να την αγοράσεις στο σουπερ μαρκετ.

 

Χρειάζεσαι μόνο πολλά βαζάκια με μπαχαρικά και όρεξη για πειραματισμούς. Υπάρχουν μαγαζιά που κρύβουν πάμφθηνους θησαυρούς που θα σαε κάνουν να αγαπήσεις τη μαγειρική.

 

 • Εκμεταλλεύσου την σπιτική κηπουρική. Φυτέψε διάφορα λαχανικά και φρούτα.

 

 • Προτίμησε τα αποξηραμένα από τα κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Καλύτερη ποιότητα, λιγότερες θερμίδες αλλά και μισή σχεδόν τιμή.

 

 • Σωστή αποθήκευση τροφίμων. Ταξινόμησε και τακτοποίησε κατάλληλα τα τρόφιμα στο σπίτι σου ώστε να μπορείς να υπολογίσεις ευκολότερα δοσολογίες, αλλά και να τα έχεις καλύτερα οργανωμένα.

Παράλληλα, θα διατηρηθούν περισσότερο από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

 

 • Κατάψυξε. Ειδικά τα λαχανικά, είναι τρόφιμα, που μπορείς να καταναλώσεις μετά από αρκετό καιρό. Βάλε τα στην κατάψυξη και χρησιμοποίησε τα μελλοντικά στο φαγητό δίνοντας γεύση και άρωμα.

 

 

Διαχείριση χρημάτων

 

 • Διαχειρίσου το μπάτζετ σου. Φτιάξε κατάλογο με τα σταθερά μηνιαία έξοδα προκειμένου να βάλεις τα χρήματα των πάγιων εξόδων σου στην άκρη και να κάνεις τα κατάλληλα έξοδα.

 

 • Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου , όταν τους λαμβάνεις. Αφού πρώτα ελέγξεις ότι όλες οι χρεώσεις είναι σωστές.

 

 • Επίσης, πλέον υπάρχουν λύσεις για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, όπως το να αλλάξεις πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Έτσι, μπορείς να εξοικονομήσεις ένα ουσιαστικό ποσό χρημάτων ετησίως ενώ η διαδικασία είναι αρκετά απλή και άμεση.

 

Το energy-market βρίσκεται δίπλα σου για να σε ενημερώσει κατάλληλα, να σε βοηθήσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αλλαγής και να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Μειώσε, λοιπόν, το λογαριασμό του ρεύματος σας εύκολα και γρήγορα εδώ!

 

 • Επαναπροσδιόρισε με την εταιρία της κινητής σου τηλεφωνίας το πρόγραμμά σου. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες προσφορές από την τωρινή σου.

 

Διαφορετικά χρησιμοποίησε free τρόπους επικοινωνίας, με τα αντίστοιχα applications (όπως viber, whatsapp κ.α.)

 

 • Χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα αντί μετρητών για όσες περισσότερες συναλλαγές μπορείς, αρκεί να πληρώνεις όλο το ποσό που έχει χρεωθεί σε αυτήν και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή στο τέλος κάθε μήνα.

 

Οι περισσότερες τράπεζες σου επιστρέφουν χρήματα, ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μεγάλα super markets, σαν μίλια σε αεροπορικές εταιρείες ή σαν έκπτωση σε επόμενες αγορές, ανάλογα με την κάρτα και την τράπεζά σας.

 

 • Το σουπερμάρκετ είναι η μεγαλύτερη παγίδα των περισσότερων καταναλωτών.

 

Υποτίθεται ότι πηγαίνεις για δύο πράγματα και στο τέλος καταλήγεις με το καρότσι γεμάτο.
Είναι και αυτές οι προσφορές, που πραγματικά είναι μεγάλο δέλεαρ.. ακόμα και να μην το χρειάζεσαι ή να έχεις από το συγκεκριμένο προϊόν, το αγοράζεις!

 

Μία λύση είναι να ετοιμάζεις μια λίστα και να την ακολουθείς όσο γίνεται πιο πιστά! Τουλάχιστον θα αγοράσεις λιγότερα άχρηστα πράγματα, σε περίπτωση που είχες πάει χωρίς τη λίστα!

 

Επίσης, αντί να κάνεις λίστα και να πας στο supermarket, μπορείς να παραγγείλεις και online καθώς πολλά supermarket πλέον σου δίνουν την δυνατότητα να παραγγείλεις online και να σου φέρουν τα προιόντα σπίτι σου.

 

Έτσι δεν χάνεις χρόνο, βλέπεις όλες τις προσφορές και μπορείς να συγκρατηθείς από το να μην ξοδέψεις περισσότερα χρήματα από ότι έχεις υπολογίσει.

 

Πηγή: newsbomb.gr , spirossoulis.com, flowmagazine.gr , voria.gr