Ασφάλεια μηχανής: Τι να προσέξεις

4.7/5 - (3 αξιολογήσεις)
4.7/5 - (3 αξιολογήσεις)

Είτε επιλέγεις να οδηγείς μηχανή για να κυκλοφορείς ευκολότερα στο κέντρο της πόλης είτε είσαι ένας από τους αναρίθμητους λάτρεις των δύο τροχών, το βασικότερο είναι να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας και να είσαι διπλά προσεχτικός στο δρόμο.

 

Εκτός όμως από το κράνος, τον ειδικό εξοπλισμό και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μπορείς να βγεις κερδισμένος αν λειτουργήσεις έξυπνα κατά την επιλογή της ασφάλισης της μηχανής σου.

 

1️.

Ξεκινώντας, το πρώτο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αξίζει να ξοδέψεις λίγο χρόνο για να ενημερωθείς για το σύνολο των καλύψεων που προσφέρουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Αυτό μπορείς φυσικά να το κάνεις πολύ γρήγορα και εύκολα μέσω του insurancemarket.gr.

 

2️.

Ένας παράγοντας που πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι ότι το κόστος των ασφαλίστρων αυξάνεται όσο περισσότερα είναι τα κυβικά της μηχανής. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως είναι ένα σημείο που θα πρέπει να έχεις κατά νου. Ενδεικτικά, όπως    μπορείς να τσεκάρεις μέσω του site μας, το ασφάλιστρο για μία μηχανή 100 κυβικών εκατοστών ξεκινά από 37€, ενώ το κόστος για μηχανή 500 κ.ε. ξεκινά στα  61€. Οι τιμές αφορούν εξαμηνιαία ασφάλιση οδηγού ηλικίας 40 ετών στην Αθήνα.

 

3️.

Όταν έχεις ήδη επιλέξει την ασφαλιστική η οποία σου προσφέρει αυτά που ακριβώς θέλεις, δώσε βάση στη διάρκεια της ασφάλισης. Μπορεί να σου φαίνεται ότι ένα τριμηνιαίο συμβόλαιο είναι φθηνότερο αφού δίνεις λιγότερα χρήματα αλλά σε σύγκριση με το μηνιαίο κόστος μιας ετήσιας ασφάλισης, στο χρόνο μπορεί να κερδίσεις έως και 15% επί του κανονικού τιμολογίου. Την μηχανή θέλεις να την απολαμβάνεις ολόκληρο το χρόνο. Γιατί να ανανεώνεις ανά τρίμηνο αφού μπορείς να γλιτώσεις χρήματα;

 

4️.

Αφού λοιπόν δώσεις βάση σε όλες τις παραμέτρους μιας σωστής και αποτελεσματικής ασφάλισης, θα πρέπει επίσης να προσέξεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις το πιο οικονομικό πρόγραμμα ασφάλισης για τη μηχανή σου είναι μέσω της σύγκρισης της αγοράς. Μην θεωρείς ότι θα χάσεις χρόνο γιατί μπορεί να κερδίσεις έως και 40% στο ασφάλιστρο για ένα πρόγραμμα με τις ίδιες ακριβώς καλύψεις.

 

5️.

Επίλεξε την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» γιατί οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και το φαινόμενο των ανασφάλιστων δεν έχει εξαλειφθεί. Μην ξεχνάς ότι αν εμπλακείς σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα ο χρόνος ασφάλισης από το Επικουρικό Κεφάλαιο μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια!

 

6️.

Τέλος, αν είσαι από αυτούς που θέλουν να ασφαλίσουν την μηχανή χωρίς δίπλωμα, η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το κάνεις από τη στιγμή που κάποιες ασφαλιστικές δεν ζητάνε αντίγραφο του διπλώματος. Δεν είναι όμως μία σοφή κίνηση γιατί αφενός θα μπλέξεις σε περίπτωση που σε σταματήσει η τροχαία και δεν θα καλυφθείς αν εμπλακείς σε ατύχημα!

 

➡️ Πάρε Προσφορά ΕΔΩ

 

Ασφάλεια μηχανής: Τι να προσέξεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.