Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Επασφάλιστρο νέου οδηγού: Τι ισχύει;

Επασφάλιστρο νέου οδηγού: Τι ισχύει;

επασφάλιστρο νέου οδηγού

Μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησής σου; Συγχαρητήρια! Σου ευχόμαστε ευχάριστα και ασφαλή ταξίδια, με την καλύτερη παρέα. Τώρα είναι ώρα να δεις τι θα κάνεις και με την ασφάλεια νέου οδηγού. Έννοιες όπως το επασφάλιστρο σίγουρα θα σε απασχολήσουν, για αυτοκίνητο ή για μηχανή.

Για τους νέους οδηγούς, η ασφάλεια είναι πάντα πιο δύσκολη υπόθεση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Όμως δεν είναι προαιρετική, είναι απαραίτητη για όλους μας. Γι’ αυτό, εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού και είμαστε εδώ να τα μοιραστούμε μαζί σου.

Τι είναι το επασφάλιστρο στην ασφάλεια νέου οδηγού;

Επασφάλιστρο νέου οδηγού ονομάζεται το έξτρα ποσό που καλείσαι να πληρώσεις για την ασφάλεια του οχήματός σου, όταν:

  • Είσαι 18 – 23 ετών και οδηγείς αυτοκίνητο, μηχανή ή άλλο όχημα. Υπάρχουν και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κάνουν μια προσαύξηση στην τιμή της ασφάλειας μέχρι ο οδηγός να κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας του.
  • Είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά δεν έχει περάσει 1 έτος από την ημερομηνία έκδοσης του διπλώματός σου.

Άλλη περίπτωση όπου ο οδηγός πληρώνει επασφάλιστρο, είναι όταν έχει ξεπεράσει την ηλικία των 65 – 70 ετών. Η ακριβής ηλικία μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική.

Γενικά, το επασφάλιστρο σε επιβαρύνει όταν θεωρείται ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα. Έτσι και στην ασφάλεια για νέο οδηγό, οι ασφαλιστικές κρίνουν ότι είναι πιο πιθανό να τρακάρει και αυξάνουν τα ασφάλιστρά του.

Τι τιμή έχει η ασφάλεια αυτοκινήτου νέου οδηγού με το επασφάλιστρο;

Η τιμή για επασφάλιστρο νέου οδηγού μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να καλύπτει το θέμα, οπότε δεν υπάρχει και συγκεκριμένο ποσό.

Μπορείς να περιμένεις ένα ασφάλιστρο αυξημένο κατά περίπου 30%, έως και 50%. Το insurancemarket.gr υπάρχει για σένα που ψάχνεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου για νέο οδηγό.

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να συγκρίνεις προσφορές από εως 29 ασφαλιστικές και να πάρεις αυτή που θέλεις. Όλη η διαδικασία σύγκρισης είναι εντελώς δωρεάν και 100% online, από την άνεση του καναπέ σου.

Πώς θα μειώσεις την τιμή ασφάλειας αυτοκινήτου νέου οδηγού;

Δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ίδιες επιβαρύνσεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Αν θέλεις χαμηλότερο επασφάλιστρο, αρκεί να βρεις μια συμφέρουσα προσφορά.

Περιττό να το αναφέρουμε, αλλά όσο περισσότερο προσέχεις και αποφεύγεις κάθε ατύχημα με το αυτοκίνητο (ή τη μηχανή), τόσο χαμηλότερα ασφάλιστρα θα πληρώνεις και στο μέλλον. Όσο πιο προσεκτικά οδηγείς, τόσο θα σε επιβραβεύει η ασφαλιστική σου!

Επασφάλιστρο νέου οδηγού & νομοθεσία: Τι προβλέπεται;

Θα λέγαμε ότι δεν τίθεται θέμα νομοθεσίας για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Το θέμα είναι η πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών. Από αυτή εξαρτώνται τα ποσά που πρέπει να πληρώσεις για επασφάλιστρα ή για πρόστιμο, σε περίπτωση ατυχήματος.

Λοιπόν, ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής προβλέπεται ότι:

  • Αν υπάρχει ήδη ένας βασικός οδηγός στην ασφάλεια ενός οχήματος, πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία του νέου οδηγού στην ασφαλιστική.
  • Σε περίπτωση ατυχήματος που δεν έχει δηλωθεί το επασφάλιστρο, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει ως και το 60% των ετήσιων ασφαλίστρων (ακόμα κι αν ο οδηγός δεν ευθύνεται!)

Είναι καλύτερα να πληρώσεις μεγαλύτερα ασφάλιστρα για ένα μικρό διάστημα, παρά να πάρεις τέτοιο ρίσκο.

📍 Θέλεις ασφάλεια νέου οδηγού σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται; Έλα στο insurancemarket. Εδώ συγκρίνεις δωρεάν την ασφαλιστική αγορά, επιλέγεις το πακέτο σου και έχεις 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση για ό,τι χρειαστείς σχετικά με την ασφάλισή σου, τόσο στην ασφάλεια αυτοκινήτου, όσο και στην ασφάλεια μηχανής.

Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου