Τι άλλαξε στο χώρο της ασφάλισης το 2020; Μάθε αν σε επηρεάζει!

5/5 - (11 αξιολογήσεις)
5/5 - (11 αξιολογήσεις)

Όλοι θα θυμόμαστε το 2020 σαν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Με τις συνέπειες της πανδημίας να μας επηρεάζουν ακόμη, ήρθαν αλλαγές σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς και φυσικά, η ασφάλιση ήταν ένας από αυτούς.

Για παράδειγμα, πολλοί Έλληνες οδηγοί που ασφαλίζονταν μέσω “παραδοσιακού” ασφαλιστή, προτίμησαν την ασφάλιση online. Μπορεί να ξεκίνησε σαν τάση εξαιτίας του Covid και του lockdown, αλλά η τάση αυτή αναμένεται να κρατήσει και στο μέλλον.

 

Το insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημοσίευσε για 3η συνεχή χρονιά το ετήσιο Insurance Report του το οποίο βασίζεται στις αναζητήσεις και επιλογές των 1.500.000+ χρηστών της πλατφόρμας του.

 

Μερικά από όσα βρήκαμε ενδιαφέροντα και πιθανώς σε αφορούν:

 

#1 Το μέσο ασφάλιστρο μειώθηκε!

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του InsuranceMarket.gr, το 2019 το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου ήταν 175,91€ / έτος και της μηχανής ήταν 101,78€ / έτος. *

 

Το 2020 το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου έπεσε στα 155,3€ / έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής στα 86,8€ / έτος! *

 

Πώς προέκυψε αυτό; Λόγω των έκτακτων μέτρων (τύπου γενικού lockdown), οι ασφαλιστικές έκαναν αρκετές εκπτώσεις, για να ελαφρύνουν τους πελάτες τους και να ανακόψουν το κύμα ανασφάλιστων και κατάθεσης πινακίδων.

 

*αφορά το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου / μηχανής για τα βασικά πακέτα!

 

#2 Αυξήθηκαν τα συμβόλαια με οδική βοήθεια!

 

Η Οδική Βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική κάλυψη, είναι όμως πολύτιμη. Αν ακινητοποιηθεί το όχημά σου λόγω βλάβης, ελαστικών, βενζίνης ή άλλων απροόπτων, η Οδική Βοήθεια θα έρθει και θα το μετακινήσει.

 

Αν η επισκευή μπορεί να γίνει επιτόπου, τότε γίνεται. Διαφορετικά, θα σου ρυμουλκήσουν το όχημα σε συνεργαζόμενο συνεργείο της ασφαλιστικής σου. Η Ελλάδα έχει τον 4ο γηραιότερο στόλο οχημάτων στη  Ευρώπη, οπότε η οδική βοήθεια είναι απλά must!

 

#3 Αυξήθηκαν τα ετήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια!

 

Η εξάμηνη ασφάλιση παραμένει η πιο δημοφιλής και το 2020 αλλά η ετήσια διάρκεια όλο και ανεβαίνει στις προτιμήσεις. Ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους, τα ετήσια συμβόλαια ασφάλισης είδαν έντονα αυξητική τάση!

 

Βασικός λόγος της αύξησης αυτής είναι οι πολύ ελκυστικές εκπτώσεις του Νοεμβρίου αλλά και η δυνατότητα των έως 12 άτοκων δόσεων που προστέθηκε στην  πλατφόρμα τον Δεκέμβριο.

 

 

📌 Διάβασε επίσης: Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου – Για ολική ή μερική κλοπή

 

 

Τι ΔΕΝ άλλαξε στο χώρο της ασφάλισης;

 

Υπήρξαν και πολλά πράγματα, τα οποία δεν άλλαξαν. Για παράδειγμα:

 

  • Τα ακριβότερα ασφάλιστρα (κατά μέσο όρο) φαίνεται πως τα έχει η Αττική. Τα πιο οικονομικά ασφάλιστρα φαίνεται να τα έχει το Βόρειο Αιγαίο. Δες περισσότερες πληροφορίες και στο διάγραμμα που ακολουθεί:

περιοχές της Ελλάδας και ασφάλιστρα

  • Άνδρες και γυναίκες πληρώνουν τα ίδια ασφάλιστρα. Βάσει νομοθεσίας δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση λόγω φύλου.

 

  • Το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι το μαύρο. Ακολουθείται από το ασημί, το μπλε, το γκρι και το λευκό.

 

  • Η πλειοψηφία των οδηγών επιλέγει σταθερά το βασικό πακέτο ασφάλισης. Η μικτή ασφάλεια προσφέρει τα περισσότερα, αλλά λόγω κόστους παραμένει τελευταία στις προτιμήσεις.

 

  • Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο για επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας παραμένει η αξιοπιστία και έπειτα ακολουθεί η εξοικονόμηση χρημάτων. Ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι Έλληνες οδηγοί προσπαθούν πρώτα απ’ όλα να βρουν αξιόπιστες ασφαλιστικές, ακόμα κι αν δεν πάρουν την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά.

 

Δες όλο το Report ΕΔΩ.

 

Αν και εσύ θέλεις να συνδυάσεις την αξιοπιστία με οικονομικές προσφορές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρίνεις πριν αγοράσεις! Στο InsuranceMarket.gr βρίσκεις και συγκρίνεις δωρεάν πάνω από 25 ασφαλιστικές online, από όπου κι αν βρίσκεσαι!

Τι άλλαξε στο χώρο της ασφάλισης το 2020; Μάθε αν σε επηρεάζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.