Κοστίζει παραπάνω η ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Ας υποθέσουμε ότι ανήκεις στην κατηγορία των καταναλωτών που το νέο όχημά σου θέλεις να είναι ηλεκτρικό και ας μην είσαι hipster.

 

Γνωρίζεις ότι είναι οικονομικά, δεν εκπέμπουν ρύπους άρα δεν βλάπτουν το περιβάλλον και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.

 

Εξαιρετικά! Τι συμβαίνει όμως με την ασφάλισή τους; Διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων βενζινοκίνητων ή diesel αυτοκινήτων;

 

Η απάντηση είναι όχι. Πλέον οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν κανονικά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 

Το κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του μοντέλου που έχεις ή θέλεις να αγοράσεις, την ηλικία σου, τα χρόνια που έχεις το δίπλωμα οδήγησης και την περιοχή στην οποία διαμένεις. Το κόστος λοιπόν της ασφάλειας δεν διαφέρει λόγω ηλεκτροκίνησης.

 

Ίσως πριν μερικά χρόνια που ακόμα δεν ήταν διαδεδομένα τα ασφάλιστρα να ήταν λίγο πιο «τσιμπημένα» αλλά πλέον που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, η ασφάλισή τους έχει γίνει τυπική.

 

 

Θετικά

 

Εκτός από το ότι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον όπως τα συμβατικά, επιπλέον με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δε θα ξαναπατήσεις σε βενζινάδικο, δεν θα προβληματιστείς ξανά για το αν κυκλοφορείς στο δακτύλιο και φυσικά δεν θα χρειάζεται να πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας (ή/και φόρο πολυτελείας).

 

 

Αρνητικά

 

Κοστίζουν περισσότερο (ακόμα) σε σχέση με τα ίδια μοντέλα με κανονικό κινητήρα, έχουν περιορισμένη αυτονομία που κυμαίνεται στα 100-150 χλμ., και δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις ποιο ταιριάζει στα γούστα σου.

 

Τέλος, αν βιάζεσαι αλλά δεν έχεις φορτώσει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου τότε θα πρέπει να περιμένεις από 25 λεπτά έως 5 ώρες και αυτό σε σταθμό ημιταχείας ή ταχείας φόρτισης.

 

Αν θέλεις να το φορτίζεις από οικιακή πρίζα η επαναφόρτιση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 9 με 11 ώρες.

 

 

📌Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε online & δωρεάν έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε ασφάλεια αυτοκινήτου και Οδική Βοήθεια μέσα σε 5’. Και όλα αυτά από το κινητό ή τον υπολογιστή σου!

Κοστίζει παραπάνω η ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;