Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης!

Τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης!

αυτοκίνητα πόλης

Ίσως ένα ωραίο, ευρύχωρο πολυμορφικό να μπορεί να καλύψει όλες σου τις ανάγκες, να το πάρεις να πας ταξίδι, να χωρέσεις και όλα τα πράγματα της παρέας σου μέσα. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, μένεις σε πόλη. Πού θα παρκάρεις; Πώς θα βρεις άκρη μέσα στην κίνηση; Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι τόσο δημοφιλή τα αυτοκίνητα πόλης.

Ειδικά οι νέοι οδηγοί, έχουν μια τάση παραπάνω προς τα μικρά αυτοκίνητα πόλης. Κάτι εύκολο στην οδήγηση, κάτι που να μην καίει πολύ και γενικά να έχει οικονομική συντήρηση. Σωστά;

Αν λοιπόν έχεις καταλήξει στο είδος και τώρα ψάχνεις το μοντέλο που θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες, τότε δες τη λίστα που σου έχουμε ετοιμάσει. Είτε καινούριο, είτε μεταχειρισμένο είμαστε σίγουροι πως θα βρεις αυτό που ψάχνεις!

Top 10 αυτοκίνητα πόλης για άνεση και στυλ στην οδήγηση!

#1 Toyota Yaris: Βραβευμένο ως το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης 2021

Το Toyota Yaris έρχεται με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που μας έχει συνηθίσει η Toyota και τη σχεδιαστικά πολύ πιο όμορφη και δυναμική εμφάνισή του. Μπορείς να το βρεις με κινητήρα βενζίνης ή και υβριδικό.

Σε ότι αφορά την πρόσφυση, το πώς δηλαδή πατάει στον δρόμο, οι συμπαγείς διαστάσεις, το χαμηλό του ύψος και το μεγάλο πλάτος, δίνουν στο αυτοκίνητο έναν απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα.

Είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς 2021 για την Ευρώπη και αρκετά οικονομικό, αφού στην αγορά μπορείς να το βρεις και με λιγότερα από 15.000 ευρώ.

#2 Hyundai i10: Άνετο & οικονομικό το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Hyundai

Με το Hyundai i10 έχεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου και εξασφαλίζεις κορυφαία οικονομία! Αυτό γιατί, το i10 σε συνθήκες πόλης καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Και ναι, αυτό το κατατάσσει στα πιο οικονομικά μικρά της αγοράς.

Είναι αξιόπιστο και στιλιστικά φρέσκο. Τόσο ευέλικτο, όσο θα ήλπιζες ότι θα ήταν ένα αυτοκίνητο πόλης. Η τιμή εκκίνησης του Hyundai i10 ως καινούργιο είναι στα 11.690 ευρώ. Μεταχειρισμένο μπορείς να το βρεις περίπου από 7.400 ευρώ.

#3 Peugeot 108: Ένα αμάξι πόλης ιδανικό για νέους οδηγούς

Μπορείς να διακρίνεις πως το Peugeot 108 συνεχίζει να μοιράζεται σχεδιαστικά τα ίδια στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας. Οι χαρακτηριστικοί προβολείς το κάνουν να δείχνει πιο επιθετικό. Σε γενικές γραμμές το 108 κάνει ό,τι περιμένεις να κάνει (ίσως με λίγη παραπάνω ένταση) και προσφέρει μία καλή οδηγική εμπειρία.

Είναι ιδανικό για νέους οδηγούς με τιμή εκκίνησης από 11.550 ευρώ. Ως μεταχειρισμένο μπορείς να έχεις ένα Peugeot 108 του 2014 και έπειτα, με κινητήρα 1.000 κυβικών περίπου από 8.000 ευρώ.

#4 Suzuki Ignis: Από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα πόλης, άνετο για όλους τους επιβάτες

Το Suzuki Ignis, μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στα αυτοκίνητα πόλης, είναι το αμάξι που θα σου αποδείξει πως αν και είναι πόλης, μπορεί να είναι και ευρύχωρο και χρηστικό. Έχει συμπαγείς διαστάσεις, οι οποίες το κάνουν να κινείται εξαιρετικά στην πόλη. Παράλληλα, επιτρέπει άνετα σε τέσσερις επιβάτες να μετακινηθούν.

Προσφέρει υψηλή ποιότητα και αποδοτικότητα. Το αυτοκίνητο μέσω ενός μικρού, αλλά αποδοτικού ηλεκτροκινητήρα μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Τιμή εκκίνησης από 13.330 ευρώ.

💡 Διάβασε επίσης: Smart & Προβλήματα: 7 σημεία που πρέπει να ξέρεις!

#5 Toyota Aygo: Ένα προσιτό αμάξι πόλης και με χαμηλή κατανάλωση

Ένα από τα δημοφιλή μίνι μοντέλα της ελληνικής αγοράς, από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς, είναι το Toyota Aygo. Έχει οικονομικό μοτέρ και νεανικό σχεδιασμό. Ο κινητήρας του λίτρου που αποδίδει 72 ίππους εξασφαλίζει πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Οι τιμές του Aygo ξεκινούν από τα 10.750 ευρώ. Ως μεταχειρισμένο ένα Toyota Aygo χρονολογίας από το 2015 και έπειτα και με κινητήρα 1.000 κυβικών, μπορείς να το αποκτήσεις με 8.800 ευρώ.

Ποια αυτοκίνητα πόλης θα βρεις πιο εύκολα και σε μεταχειρισμένα;

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πόλης είναι για σένα που θέλεις κάτι καλό, αλλά και σε προσιτή τιμή. Σίγουρα πολλοί γοητευόμαστε από τα νέα μοντέλα, αλλά στην καθημερινότητά μας αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία και να μετακινούμαστε με άνεση για τη βόλτα ή τη δουλειά μας.

Δες λοιπόν κάποια από τα αυτοκίνητα πόλης που έχουν ξεχωρίσει και επιλέγονται συχνά από τους Έλληνες οδηγούς. Με μία αναζήτηση θα τα βρεις εύκολα, παλαιότερα ή πιο νέα μοντέλα, σε προσιτές τιμές. Σου έχουμε τις εξής επιλογές:

#1 Fiat 500: Το “πεντακοσαράκι”, ένα διαχρονικό αμάξι πόλης

Το Fiat 500 είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με στυλ και απευθύνεται σε οδηγούς που αποζητούν ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα best seller της αγοράς. Οι επιλογές των κινητήρων στο νέο μοντέλο παραμένουν ίδιες, όμως εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους, όποτε και καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο.

Η τιμή εκκίνησης είναι τα 10.696 ευρώ και από 8.440 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο FIAT 500 με κινητήρα diesel 1300 κυβικά εκατοστά.

#2 Nissan Micra: Ποιοτικό και με εύκολο χειρισμό

Από τα πιο σημαντικά μοντέλα για την ιαπωνική μάρκα, ειδικά όσον αφορά την αγορά της Ευρώπης, είναι το σουπερμίνι Nissan Micra. Ποιοτικό και δυναμικής σχεδίασης, με εύκολο χειρισμό και απλή καμπίνα.

Τιμή εκκίνησης από 15.000 ευρώ και ως μεταχειρισμένο η τιμή κυμαίνεται στα 12.000 ευρώ.

#3 Smart ForTwo: Το (πραγματικά) μικρό αυτοκίνητο πόλης

Το νέο Smart ForTwo είναι ανανεωμένο και παραμένει το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Συστήνεται αυστηρά διθέσιο, αν και έχεις την επιλογή για το Smart ForFour. Με τον αναβαθμισμένο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 184 λίτρων, θα σε καλύψει στις καθημερινές σου ανάγκες. Ως μεταχειρισμένο θα το βρεις με τιμή περίπου στα 12.000 ευρώ.

#4 Suzuki Celerio: Από τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης χάρη στη σχέση τιμής – ποιότητας

Το Celerio μπορεί και να μην θεωρείται το πιο ιδιαίτερο ή το πιο στυλάτο αμάξι πόλης. Είναι όμως ανάμεσα στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα, αξιόπιστο και προσφέρει χώρους και πρακτικότητα που δεν βρίσκεις εύκολα σε όλα τα αυτοκίνητα πόλης.

Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αυτοκίνητο πόλης που σου παρέχει πολλά οφέλη για την τιμή του. Ως μεταχειρισμένο η μέση τιμή ενός Suzuki Celerio κυμαίνεται στις 6.850€.

💡 Διάβασε επίσης: Τα πιο Ευρύχωρα Πολυμορφικά Αυτοκίνητα (MPV)

#5 Kia Picanto: Το μικρό και σπορ αυτοκίνητο πόλης

Ο ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρας κάνει το 5θεσιο αυτοκίνητο πόλης Kia Picanto να ξεχωρίζει. Αυτό που το κάνει διαφορετικό από τα υπόλοιπα είναι το μεγάλο πορτ μπαγκάζ. Ακόμα, διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό για την κατηγορία του, ικανό να φιλοξενήσει 2 ενήλικες ή 3 παιδία στα πίσω καθίσματα.

Τιμή εκκίνησης από 10.590 ευρώ και ως μεταχειρισμένο, με έτος κυκλοφορίας το 2015, μπορείς να βρεις στις 8.000 ευρώ περίπου.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης: Οι καλύτερες επιλογές στην ηλεκτροκίνηση!

Είτε ψάχνεις για καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό είτε για μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τότε κάποιο από την λίστα αυτή δεν θα σε αφήσει αδιάφορο/-η! Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης που έχουν ξεχωρίσει είναι:

  • Fiat 500e
  • Honda e
  • Mini Cooper SE
  • Opel Corsa-e
  • Peugeot e-208

Σίγουρα ζυγίζοντας τα κόστη, κυρίως της αγοράς, θα έχεις αναρωτηθεί αν τελικά σε συμφέρει η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι μια επιλογή που θα σου κοστίσει ακριβά τη στιγμή της αγοράς.

Όλα όμως δείχνουν πως είναι μια τεχνολογία που ήρθε για να μείνει και έχει αρκετά οφέλη. Και πλέον, το κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου μπορεί να είναι και πιο οικονομικό για το ηλεκτρικό σου (εξαρτάται από το αυτοκίνητο).

Ποιο αυτοκίνητο πόλης είναι το καλύτερο;

Το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης για σένα, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με κάποιου άλλου οδηγού. Οι ανάγκες διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, οπότε επίλεξε με βάση τα δικά σου κριτήρια.

Σε γενικές γραμμές, τα Toyota μεταχειρισμένα ή καινούρια είναι αυτά που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των οδηγών τα τελευταία χρόνια. Κερδίζουν συνεχώς την πρώτη θέση στις πωλήσεις και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις γιατί με μία ματιά γύρω σου όλο και κάποιο θα δεις στο δρόμο.

Disclaimer: Τα μοντέλα αυτοκινήτων σε αυτή την ανάρτηση έχουν επιλεχθεί από τη συντακτική μας ομάδα μέσω μελέτης διάφορων πηγών και δεν αποτελούν με οποιονδήποτε τρόπο προωθητική ενέργεια. Όλα τα άρθρα μας έχουν επικουρικό σκοπό, για αυτό πραγματοποίησε πάντα τη δική σου έρευνα πριν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και λάβε τεκμηριωμένες αποφάσεις βάσει των δικών σου αναγκών.

Αλλά όποιο αυτοκίνητο πόλης κι αν αγοράσεις, θα μας χρειαστείς! Ασφάλισε το νέο σου αυτοκίνητο στο insurancemarket.gr, γιατί εδώ συγκρίνεις online έως 29 ασφαλιστικές και κλείνεις συμβόλαιο σε 5′ από την άνεση του καναπέ σου! Μην ξεχάσεις να βάλεις στην ασφάλειά σου και την οδική βοήθεια, κάλυψη απαραίτητη ειδικά για τα μεταχειρισμένα


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου