Γιατί είναι απαραίτητη η Θραύση κρυστάλλων;

Η κάλυψη για τη θραύση κρυστάλλων, αν και προαιρετική, είναι πολύ χρήσιμη αφού οι ζημιές που συμβαίνουν στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου είναι πολύ συχνές. Σκέψου ότι 1 στις 4 ζημιές που συμβαίνουν στα αυτοκίνητα αφορά τη θραύση κρυστάλλων. 

 

 

Παράλληλα, η ζημιά στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου μπορεί να συμβεί εξαιτίας πολλών παραγόντων. Για παράδειγμα, μπορεί να προκληθεί μία ρωγμή στο τζάμι από κάποιο πετραδάκι είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι είτε από κάποια απόπειρα κλοπής. Τίποτα δεν μπορείς να προβλέψεις.  

 

Έστω και μία ρωγμή στα κρύσταλλα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο την ασφάλειά σου όσο και των συνεπιβατών σου. Για αυτό είναι αναγκαία η σωστή και άμεση επισκευή της ζημιάς.

 

Όπως η οδική βοήθεια, έτσι και η προσθήκη της θραύσης κρυστάλλων εκτός από το ότι είναι πολύ χρήσιμες, μπορείς να τις αποκτήσεις με πολύ χαμηλό κόστος ενώ θα γλιτώσεις από πολλά έξοδα και ταλαιπωρία. Εάν έχεις αυτή την κάλυψη, η ασφαλιστική σου θα καλύψει όλα τα έξοδα (μέχρι το όριο κάλυψης), θα κάνει τα διαδικαστικά και η ζημιά σου θα αποκατασταθεί άμεσα.

 

Θραύση Κρυστάλλων: Τι καλύπτει & τι κόστος έχει;

 

Τι περιλαμβάνει η θραύση κρυστάλλων

Με την θραύση κρυστάλλων μπορείς να εξασφαλίσεις την επισκευή ή την αντικατάσταση των κρυστάλλων στα πλαϊνά παράθυρα, και στο μπροστινό και πίσω παρμπρίζ συν τα έξοδα της τοποθέτησής τους.

Οι ζημιές στα κρύσταλλά σου καλύπτονται ανεξάρτητα από την αιτία που έγιναν!

Προσοχή: Κάποιες εταιρείες περιλαμβάνουν επιπλέον κάλυψη για αισθητήρες (που διαθέτουν τα νέα οχήματα), για τα αλάρμ, τους καθρέπτες, τους προβολείς και κάλυψη για ηλιοροφή. Όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις εταιρείες, για αυτό έλεγξε το πριν αποκτήσεις την κάλυψη!

Εξαιρέσεις

Ενδέχεται να υπάρξουν εξαιρέσεις στα ανοιχτά αυτοκίνητα.

Επίσης δεν καλύπτεται η θραύση που οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα εκτός εάν αποκλειστικά υπαίτιό τους είναι ο οδηγός του ασφαλισμένου αυτοκινήτου.

 

Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μπορεί να επισκευαστεί όταν:

• Η ζημιά δεν είναι εκτεταμένη στην επιφάνεια του παρμπρίζ, δεν είναι μεγάλου μεγέθους/βάθους κι δεν υπάρχουν πολλά μικρά σπασίματα.

• Η ζημιά είναι μικρότερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ. Διαφορετικά πρέπει να αντικατασταθεί.

 

• Το σπάσιμο ή η ρωγμή, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 5εκ. από την άκρη του παρμπρίζ γιατί επηρεάζει την οδήγησή του.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η αντικατάσταση παρμπρίζ είναι αναγκαία. Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα υπόλοιπα κρύσταλλα αφού η αντικατάστασή τους είναι υποχρεωτική.

 

Σε κάθε περίπτωση εάν δεν διαθέτεις κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής εξαρτάται από τον τύπο του αυτοκινήτου και του κρυστάλλου σου και συνήθως κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Οπότε εάν δεν διαθέτεις την κάλυψη θα επιβαρυνθείς με πολλά περισσότερα έξοδα από όσο κοστίζει η ίδια η κάλυψη. 

 

Kαι ειδικά εάν δεν έχεις γκαράζ σου συστήνουμε να προσθέσεις την κάλυψη καθώς είναι αρκετά συχνό φαινόμενοτο σπάσιμο των τζαμιών σε ένα αυτοκίνητο για να κλέψουν κάτι από μέσα.

Αξίζει, λοιπόν, να μην προσθέσεις την κάλυψη κρυστάλλων στην ασφάλειά σου;

 

Και μην ξεχνάς! Στο insurancemarket.gr μπορείς εύκολα να συγκρίνεις τις τιμές και τις καλύψεις των ασφαλειών για να να βρεις ποια κάλυψη θραύσης κρυστάλλων σε συμφέρει περισσότερο! Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε δίπλα σου για να σε καθοδηγήσουμε.  Σύγκρινε και κέρδισε! 

Γιατί είναι απαραίτητη η Θραύση κρυστάλλων;