Μεικτή ασφάλιση: Πώς λειτουργεί και ποιες κατηγορίες οδηγών αφορά;

5/5 - (2 αξιολογήσεις)
5/5 - (2 αξιολογήσεις)

Μπορεί η αστική ευθύνη έναντι τρίτων να είναι η βασική κάλυψη που ορίζει ο νόμος όμως ποιος από εμάς δεν έχει ανάγκη από προαιρετικές καλύψεις;

 

 

Από μια οδική βοήθεια όταν την χρειαστούμε, από θραύση κρυστάλλων, από μερική ή ολική κλοπή. Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη.

 

Ποια είναι όμως η πληρέστερη κάλυψη που μπορεί να έχει ένας οδηγός προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ακούει στο όνομα μεικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και την παρέχουν οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι Ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Μεικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή «ασφάλιση ιδίων ζημιών» σημαίνει ότι το συμβόλαιό σας καλύπτει μαζί με τις ζημιές που θα προκαλέσετε σε ένα τρίτο όχημα και τις ζημιές στο δικό σας αυτοκίνητο. Αν είστε υπαίτιος/α δηλαδή σε ένα τροχαίο ατύχημα να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε αποζημίωση και για τις καταστροφές στο δικό σας όχημα. Τέλειο;

 

Είναι, ναι, αλλά δεν είναι και τσάμπα. Η συγκεκριμένη ασφάλεια είναι ό,τι πιο “τσιμπημένο” μπορείς να βρεις σε ασφάλεια αυτοκινήτου και συνήθως έρχεται μαζί και με συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα. Έναν όρο που ακούει στο όνομα «απαλλαγή».

 

Πώς λειτουργεί; Η ασφαλιστική εξαρχής δηλώνει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ότι για ζημιές μέχρι για παράδειγμα €500 δεν αποζημιώνει. Είναι έτσι ευθύνη του ασφαλισμένου να πληρώσει τη ζημιά. Αν πάλι το κόστος ξεπεράσει αυτό το ποσό τότε και πάλι ο ασφαλισμένος το πληρώνει με την ασφαλιστική να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα έξοδα.  

 

Η διαφορά με τις λοιπές ασφάλειες του κλάδου είναι ότι στη μεικτή ασφάλεια απαιτείται προασφαλιστικός έλεγχος προκειμένου ο πραγματογνώμονας να εξετάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα ενώ τέτοιες ασφάλειες συνήθως δεν καλύπτουν ζημιές από μεταφερόμενα φορτία, ζημιές από πρόθεση του ασφαλισμένου και ζημιές από τρομοκρατικές ενέργειες.  

 

Η μεικτή ασφάλιση είναι ένα είδος ασφάλισης που συνήθως παρατηρείται σε κατόχους ακριβών μοντέλων αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων –κυρίως πολυτελείας– απρόσεκτων οδηγών και τέλος σχολαστικών οδηγών που δεν θέλουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που τρακάρουν ή γρατζουνούν το αυτοκίνητό τους.

 

Εμείς, μέσα από τους εκατοντάδες χιλιάδες ενεργούς πελάτες μας, έχουμε υπολογίσει ότι το ποσοστό των οδηγών που επιλέγει μεικτή ασφάλιση είναι 4,6%. Σίγουρα όμως θα ωφελούσε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που προκαλεί συχνά ζημιές στο όχημά του χωρίς να εμπλέκεται άλλο όχημα!

 

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε ποιο είναι το κόστος για το δικό σας αυτοκίνητο ή ακόμα και να συγκρίνετε τις τιμές της αγοράς, επισκεφτείτε το insurancemarket.gr ή επικοινωνήστε με έναν ειδικό μας για να σας καθοδηγήσει στο 210 3245 000.

 

 

Μεικτή ασφάλιση: Πώς λειτουργεί και ποιες κατηγορίες οδηγών αφορά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.