Τι να κάνω αν μου κλέψουν το αυτοκίνητό μου; Πώς θα αποζημιωθώ;

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Πήγατε στο σημείο που είχατε παρκάρει και το αυτοκίνητό σας είναι άφαντο; Καταρχάς, ψυχραιμία!

 

Εύκολο να το λέμε και δύσκολο να το κάνουμε στην προκείμενη περίπτωση, ο πανικός όμως σε καμία περίπτωση δε βοηθάει.

 

Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις άμεσα και κυρίως να έχετε φροντίσει να λάβετε τις κατάλληλες ασφαλιστικές καλύψεις, ανάλογα με την κατάσταση του οχήματός σας, ώστε να αποζημιωθείτε!

 

Συμβουλές

 

 • Όταν διαμορφώνετε το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας, συμπεριλάβετε την ασφάλιση μερικής και ολικής κλοπής. Μόνο έτσι θα καλυφθείτε στην  περίπτωση που το όχημά σας κλαπεί.

 

 • Αν πέσετε θύμα κλοπής, κινηθείτε άμεσα καθώς οι πρώτες ώρες είναι οι πιο σημαντικές για την ανεύρεσή του οχήματός σας.

 

 • Κάνετε μήνυση κατά αγνώστου στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και δηλώστε την κλοπή προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες – θα δοθεί σήμα στα περιπολικά της περιοχής για να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα και όσο πιο κοντά βρίσκεται, τόσο καλύτερα.

 

 • Ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για την κλοπή ή απευθείας την ασφαλιστική σας εταιρία.

 

 • Εάν έχετε ασφαλιστεί για ολική κλοπή και το αυτοκίνητο σας δε βρεθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες από την ημερομηνία κλοπής του, η ασφαλιστική σας εταιρεία υποχρεούται να σας αποζημιώσει.

 

 • Εάν το αυτοκίνητο σας βρεθεί μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, και έχετε ασφαλιστεί για μερική κλοπή, τότε θα αποζημιωθείτε για τυχόν υλικές ζημιές που θα έχουν προκληθεί.

 

 

Για την αποζημίωση σε περίπτωση Ολικής Κλοπής χρειάζεστε:

 

 • Φωτοτυπία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου

 

 • Αντίγραφο Συμβάντων της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής μη ανεύρεσης μετά την πάροδο 3 μηνών από την ημερομηνία κλοπής

 

 • Άρση παρακράτησης κυριότητας (εάν υπάρχει)

 

 • Ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο

 

 • Αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας (εάν υπάρχει)

 

 • Παράδοση στην Ασφαλιστική Εταιρεία των κλειδιών και του control συναγερμού του αυτοκινήτου

 

 

Για την αποζημίωση σε περίπτωση Μερικής Κλοπής χρειάζεστε:

 

 • Σχετική δήλωση στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή

 

 • Αποστολή Αντιγράφου της άδειας κυκλοφορίας στην Ασφαλιστική Εταιρεία

 

 • Εντολή του Ασφαλιζόμενου στην Ασφαλιστική Εταιρεία για αποστολή πραγματογνώμονα, προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς.

 

Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι πλέον τα πρώτα στη λίστα των κλοπιμαίων.

 

Αντίθετα, τα μικρά και μεσαία οχήματα είναι περισσότερο στο στόχαστρο καθώς είναι πιο εύκολη η μεταπώλησή τους!

 

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών, οι οποίοι σήμερα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου, πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

 

Το ξέρετε ότι η κάλυψη του οχήματός σας από κλοπή κοστίζει λιγότερο από 7€/μήνα; Βρείτε την καλύτερη τιμή για την ασφάλιση του οχήματός σας από Κλοπή στο Insurance Market!

 

Τι να κάνω αν μου κλέψουν το αυτοκίνητό μου; Πώς θα αποζημιωθώ;

2 comments

Join the conversation
 • KARKAMPOYNA EVAGGELI - 6 Νοεμβρίου, 2015 reply

  καλησπερα σας στις 4-11-15 εκλεψαν το αυτοκινητο της κορης μου.Η ασφαλεια της ληγει στις 6-12-15.Πρεπει να ξαναανανεωσει την ασφαλεια της?Επισης ζηταει η ασφαλιστικη, βεβαιωση τελων κυκλοφοριας για τυχον αποζιμιωση.Υπαρχει για το ετος 2015.Αλλα το τριμηνο για την αποζιμιωση ληγει αρχες του 2016.Τι γινεται με τα τελη?Ευχαριστω

  insurancemarket.gr - 6 Νοεμβρίου, 2015 reply

  Καλησπέρα σας ,

  Σε συνέχεια των ερωτημάτων σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν χρειάζεται να ανανεώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος το οποίο έχει κλαπεί. Για την αποζημίωση σας η ασφαλιστική εταιρεία ζητάει βεβαίωση τελών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ για όσο χρόνο είχατε το όχημα στην κατοχή σας. (βεβαίωση ακινησίας) Επιπλέον δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη για το 2016.Με την έγκλιση από την αστυνομική αρχή θα βεβαιώσετε την κλοπή στην αρμόδια εφορία.

  Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
  [quote name=”KARKAMPOYNA EVAGGELI”]καλησπερα σας στις 4-11-15 εκλεψαν το αυτοκινητο της κορης μου.Η ασφαλεια της ληγει στις 6-12-15.Πρεπει να ξαναανανεωσει την ασφαλεια της?Επισης ζηταει η ασφαλιστικη, βεβαιωση τελων κυκλοφοριας για τυχον αποζιμιωση.Υπαρχει για το ετος 2015.Αλλα το τριμηνο για την αποζιμιωση ληγει αρχες του 2016.Τι γινεται με τα τελη?Ευχαριστω[/quote]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.