Γιατί να ασφαλιστώ;

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Σε ένα κόσμο συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων, μία εκ των υποχρεωτικών είναι και η ασφάλιση του αυτοκινήτου.

 

 

Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει ότι όλα τα αυτοκίνητα, δηλαδή: κάθε όχημα που κινείται επί του εδάφους και όχι σε σιδηροτροχιές, με τη βοήθεια μηχανικής ή ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των τροχών, οφείλει να είναι ασφαλισμένο για την αστική του ευθύνη.

 

 

Στο σημείο αυτό προστίθεται στην ασφάλιση και το ρυμουλκούμενο είτε είναι συνδεδεμένο με το κυρίως όχημα είτε όχι.

 

 

Σύμφωνα με το Νόμο, η ασφάλιση αστικής ευθύνης από ατύχημα αυτοκινήτου καλύπτει την έναντι τρίτων αστική ευθύνη του κυρίου, του κατόχου και κάθε οδηγού, σε περίπτωση πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με υπαιτιότητά τους.

 

 

Πέρα όμως από την νομική υποχρέωση, αυτό που πάντα οφείλουμε να έχουμε κατά νου είναι το γεγονός ότι για να δημιουργήσουμε κάτι μας παίρνει μια ζωή, για να το χάσουμε όμως μόνο μία στιγμή.

 

 

Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά γύρω μας αλλά τεκμηριώνεται και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα.

 

 

Στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του έτους 2013 σημειώθηκαν 220 τροχαία ατυχήματα έναντι 203 που είχαν συμβεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012. Ειδικότερα σημειώθηκαν :

 

·         31 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 30 που είχαν συμβεί το α΄ εξάμηνο του 2012.

 

·         30 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 47 το α΄ εξάμηνο του 2012.

 

·         159 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 126 το α΄ εξάμηνο του 2012.

 

 

Στο σημείο αυτό χρήσιμο θα ήταν να προστεθεί το γεγονός πως πλην της υποχρεωτικής ασφάλισης υπάρχει και το κομμάτι της προαιρετικής, το οποίο αφορά σε πρόσθετες καλύψεις που ελαφρύνουν κατά πολύ τον ασφαλισμένο όταν επέλθει ο κίνδυνος και έχει στόχοτην κατά το δυνατόν πληρέστερη δική σας κάλυψη και του αυτοκινήτου σας. Ενδεικτικά, καλύψεις προαιρετικής ασφάλισης είναι, η οδική βοήθεια, η νομική προστασία, η θραύση κρυστάλλων, η κλοπή ,η πυρκαγιά κα.

 

 

Συμπερασματικά λοιπόν, καταλήγουμε πως πρέπει να ασφαλιστώ:

 

·         Γιατί είναι υποχρεωτικό κατά ένα μέρος.

 

·         Γιατί με συμφέρει να μοιραστώ το κίνδυνο με κάποιον αξιόπιστο, όπως η ασφαλιστική εταιρεία όταν αυτός επέλθει.

 

 

Επειδή όμως η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υπόθεση σοβαρή και πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που κάθε υποψήφιος ασφαλισμένος έχει, απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο ασφαλιστή όπως είναι οι σύμβουλοι της insurancemarket.gr ώστε  να σας εξηγήσουν τη χρησιμότητα της κάθε κάλυψης που θα μπορούσατε να έχετε στο συμβόλαιο σας και να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Γιατί να ασφαλιστώ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.