Οι 4 τρόποι να ασφαλιστείς – πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τους τρόπους να ασφαλιστείς. Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος; Συγκεντρώσαμε τα συν και πλην  και τα συμπεράσματα δικά σας…!

 

 

1. Ασφαλιστής

Ο παραδοσιακός τρόπος ασφάλισης είναι λίγο πολύ γνωστός σε όλους.

 

Ο ασφαλιστής, σου παρουσιάζει τα προϊόντα της ασφαλιστικής με την οποία συνεργάζεται βάσει των αναγκών σου και εν συνεχεία σε ασφαλίζει σχετικά εύκολα αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να του δώσεις ή να του στείλεις την άδεια και το δίπλωμά σου. Επίσης, μπορεί να σε επισκεφτεί και στο σπίτι για να σου αναλύσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του.

 

Επιπλέον, το after sales service του είναι συνήθως καλό (εξαρτάται βέβαια από τον ασφαλιστή και το πόσο επαγγελματίας είναι) είναι δίπλα σου σε περίπτωση ατυχήματος για υποστήριξη και καθοδήγηση – τώρα εάν κάτι σου συμβεί σε περίοδο εορτών, διακοπών κτλ πάλι έγκειται στη ανταπόκρισή του.

 

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

Στους συμβεβλημένους με μία μόνο ασφαλιστική εταιρεία και στους μεσίτες ασφαλίσεων που συνεργάζονται με περισσότερες από μία ασφαλιστικές.

Συνήθως οι δεύτεροι είναι πιο αντικειμενικοί ως προς το προϊόν που θα προτείνουν καθώς έχουν περισσότερα προϊόντα και δεν δουλεύουν για λογαριασμό μίας και μόνο.

 

2. Direct online

Το απευθείας κανάλι μίας ασφαλιστικής εταιρείας είναι συνήθως πιο άμεσος τρόπος καθώς μπορείς να πάρεις τιμή και να ασφαλίσεις ο ίδιος το όχημά σου από τον καναπέ του σπιτιού σου.

 

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ο ισχυρισμός ότι προσφέρουν πιο οικονομικά πακέτα, αν και με μία έρευνα αγοράς αυτό δεν είναι πάντα αληθινό.

 

Το μειονέκτημα είναι ότι συνήθως προσφέρουν ένα τυποποιημένο προϊόν το οποίο δε λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές σου ανάγκες όπως θα κάνει ο προσωπικός ασφαλιστής.

 

Επιπλέον είναι τελείως απρόσωπο και αμφίβολο το κατά πόσο θα έχεις καλή εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος.

 

 

Διάβασε επίσης: Προσωπικό ατύχημα οδηγού: Τι κερδίζεις από την ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος;

 

 

3. Τράπεζα

Τα ασφαλιστικά προγράμματα των τραπεζών προέρχονται από την ασφαλιστική που η εκάστοτε τράπεζα διαθέτει ή συνεργάζεται και όπως και στην περίπτωση του direct καναλιού, η τράπεζα δεν μπορεί να προτείνει ασφαλιστικό προϊόν βάσει πραγματικής ανάλυσης αναγκών του πελάτη.

 

Και εδώ λοιπόν, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντικειμενικότητα καθώς η τράπεζα προωθεί τα δικά της ασφαλιστικά πακέτα και σίγουρα δεν θα είναι 24/7 δίπλα σου!

 

 

4. Online Μεσίτης Ασφαλίσεων

Ο online μεσίτης ασφαλίσεων από ότι φαίνεται είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος ασφάλισης και συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

 

Ο λόγος είναι απλός! Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της direct ασφάλισης και του προσωπικού ασφαλιστή.

Μπορείς να συγκρίνεις εύκολα και γρήγορα το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

 

Η σύγκριση επιπλέον σου εξασφαλίζει το ότι θα μειώσεις το κόστος σου και θα εξοικονομήσεις χρήματα καθώς μπορείς να δεις το πιο οικονομικό πακέτο για εσένα με αντικειμενική προβολή των αποτελεσμάτων!

 

Επιπλέον, κάποιοι online μεσίτες όπως πχ εμείς στο insurancemarket.gr, σου δίνουν τη δυνατότητα να ασφαλιστείς χωρίς καν αποστολή δικαιολογητικών και σου παρέχουν 24ωρη υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος και 24ωρη εξυπηρέτηση!

 

Συνοπτικά:

 

Σύγκριση

24/7 επικοινωνία

Εξυπηρέτηση Ζημιάς

Αντικειμενικότητα

Ασφαλιστής

✓  

x

✓  

x

Direct

 x

   ✓  

x

x

Τράπεζα

 x

x

x

x

Online μεσίτης

 ✓  

   ✓  

 ✓  

    ✓  

 

 

Πάρε προσφορά online!

 

Οι 4 τρόποι να ασφαλιστείς – πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα

1 comment

Join the conversation
 • Ασφαλιστής - 31 Μαρτίου, 2017 reply

  ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΤ.
  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ.
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΟΝLINE ΜΕΣΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
  ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
  Μήπως ο online ασφαλιστής θα πάει να δει κάποιο τρακάρισμα για να δεί αν ο πελάτης-φίλος του είναι καλά? Η μήπως πάει στον πελάτη του όταν μπεί για κάποια νοσηλεία για να δεί αν όλα πήγαν βάση συμβολαίου… Μήπως θα τον εξυπηρετήση αν το συμβόλαιο λήγει στις 20 και ο ανθρωπος πληρώνετε στις 30… και πολλα ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.