Μην ψάχνεις για ψιλά στα διόδια. Πλήρωσε με κάρτα!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Πρόσφατα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τους γονείς της κοπέλας μου στο χωριό της λίγο πιο έξω από την Κατερίνη στο νομό Πιερίας.

 

 

Αεροπορικώς είδαμε ότι δεν θα μας συνέφερε γιατί θα έπρεπε να νοικιάσουμε αμάξι από τη Θεσσαλονίκη οπότε καταλήξαμε στο roadtrip. Ως σωστός driver, πριν ξεκινήσουμε πήγα το αμάξι στο φίλο μου τον Κώστα που έχει το βενζινάδικο στη γειτονιά μας για να κάνω τον τυπικό έλεγχο. Τσέκαρα λάδια, τακάκια, λάστιχα. Έβαλα βενζίνη, νερό στους υαλοκαθαριστήρες για τα μυγάκια και του ζήτησα να μου χαλάσει ένα 50ευρώ σε ψιλά για τα διόδια. Και εκεί έμαθα τα νέα.

«Φίλε, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για ψιλά. Πλέον στα διόδια δέχονται και κάρτες.»

 

Για να είμαι ειλικρινής δεν τον πίστεψα. Το πενηντάρικο το έκανα ψιλά και γκούκλαρα και την είδηση για να σιγουρευτώ. Ο Κώστας είχε δίκιο!

Από τον Μάρτιο του 2018 όλα τα διόδια σε όλη τη χώρα δέχονται και κάρτες.

Και αφού τα ποσά δεν ξεπερνάνε τα 25€,  οι συναλλαγές γίνονται ανέπαφα και γρήγορα.

Πραγματικά ενθουσιάστηκα! Όχι επειδή κάθε φορά που πλησιάζαμε στα διόδια σήμαινε συναγερμός μέσα στο αμάξι για να βρεθούν τα περίπου 2,5 ευρώ αλλά γιατί πλέον υπάρχει και αυτή η εναλλακτική.

 

Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτό. Ειδικά μετά και τα capital controls που ο κόσμος έμαθε να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του και με πλαστικό χρήμα.

 

Τώρα αν δεν θέλεις να περιμένεις στις ουρές των διοδίων υπάρχουν και οι πομποδέκτες. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινητοδρόμων που συνήθως βάζεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και τα «φορτώνεις» με ευρώ για να περνάς like a boss από τα διόδια. Από μια μικρή έρευνα που κάναμε για τους αυτοκινητόδρομους – Αττική οδός, Ολυμπία οδός, Μορέα, Αιγαίου – και για τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ο πομποδέκτης είναι ίδιος ενώ για τις λοιπές οδούς διαφέρει. 

 

Extra tip:

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρεις και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Πού να καλέσεις σε περίπτωση που θα χρειαστείς οδική βοήθεια και φυσικά αν το συμβόλαιό σου δεν έχει λήξει. Οι εταιρείες πλέον ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους ηλεκτρονικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

Δεν έχεις ασφάλεια ή φτάνει στη λήξη της; Μπες στο www.insurancemarket.gr και σύγκρινε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες από την άνεση του σπιτιού σου!

Μην ψάχνεις για ψιλά στα διόδια. Πλήρωσε με κάρτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.