Οι ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά και ο ρόλος του insurancemarket.gr

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα της Καθημερινής και του Πρώτου Θέματος, τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τα τελευταία 5 χρόνια έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%!

Τι κρύβεται όμως πίσω από όλα αυτά, πώς φτάσανε σε αυτό το σημείο και ποιό το όφελος για τον καταναλωτή σε νούμερα;

 

 

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά…

 

Η οικονομική κρίση, κυρίως από το 2011 και έπειτα, επηρέασε όλους τους κλάδους και η αγορά αυτοκινήτου ήταν ένας από αυτούς. 

 

 • Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν όλο και λιγότερα οχήματα ενώ παράλληλα πολλοί ιδιοκτήτες παρόπλισαν τα οχήματά τους λόγω του ακριβού κόστους συντήρησης και λειτουργίας (φόροι πολυτελείας, αυξήσεις στα καύσιμα, υψηλά τέλη κυκλοφορίας κτλ.) καταθέτοντας πινακίδες.

 

 • Η μείωση των οχημάτων στους δρόμους οδήγησε σε λιγότερα ατυχήματα και ζημιές, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση της κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

 • Με τη σειρά της, αυτή η κερδοφορία έκανε τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου πιο δελεαστικό με αποτέλεσμα την είσοδο πολλών εταιρειών με το καθεστώς ΕΠΥ (καθεστώς χαμηλής εποπτείας, έδρα σε χώρες με λιγότερες κεφαλαιακές υποχρεώσεις και λιγότερα λειτουργικά έξοδα πχ μισθοδοσίας).

 

 • Ο συνωστισμός σε μία ήδη πολυπληθή με ασφαλιστικές εταιρείες μικρή αγορά όπως η Ελλάδα (περίπου 40 ασφαλιστικές εταιρείες!) και η αύξηση των switchers (αυτών που δεν παραμένουν πιστοί σε μία ασφαλιστική εταιρεία), οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του ανταγωνισμού για το ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο. Και όπου μεγάλη προσφορά και μικρή ζήτηση το αποτέλεσμα είναι ένα! Η μείωση τιμών!

 

To πιο σημαντικό όλων όμως στάθηκε  η εμφάνιση των online υπηρεσιών σύγκρισης τιμών των ασφαλίστρων όπως το insurancemarket.gr  καθώς και των direct (online) ασφαλιστικών καναλιών που έκαναν πολύ εύκολη για τους καταναλωτές την σύγκριση και αλλαγή των ασφαλιστικών υπηρεσιών και πακέτων με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των καταναλωτών που αλλάζουν ασφαλιστική εταιρεία ανάλογα με την καλύτερη τιμή που θα βρουν την ώρα της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου τους!

 

Ο πονοκέφαλος όμως των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πλεονέκτημα για τον καταναλωτή ο οποίος βλέπει και θα συνεχίσει να βλέπει τα ασφάλιστρά του να μειώνονται!
Ενδεικτικά, το μέσο ασφάλιστρο το 2014 ενός οχήματος 1429cc (10 ίπποι) στην Αττική ήταν 196€ ενώ το 2016 έχει πέσει στα 119€, μείωση 40%!

 

Η σύγκριση πριν την αγορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι ακόμα και σήμερα η διαφορά του ασφαλίστρου για το ίδιο ασφαλιστικό πακέτο μπορεί να φτάσει και τα 150€ ετησίως! (αφορά όχημα 1400cc με έδρα την Αθήνα)

 

Ο καταναλωτής έχει πλέον τη δυνατότητα της online σύγκρισης ώστε να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα τη χαμηλότερη τιμή για την ασφάλειά του και ειδικά στο insurancemarket.gr  που πλέον έχει καθιερωθεί ως ο σύμμαχος του καταναλωτή στην ασφαλιστική αγορά, μπορεί να λάβει και κορυφαία εξυπηρέτηση 24/7!

 

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα , Καθημερινή

 

Οι ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά και ο ρόλος του insurancemarket.gr

2 comments

Join the conversation
 • Ανδρέας Μαντζωρος - 6 Σεπτεμβρίου, 2016 reply

  Μια πολύ καλή κίνηση οργανωμενη προς όφελος του καταναλωτη και συνάμα της τιμιας κερδοφοριας των εταιριών συμπεριλαμβανομένων και των online. Ας ακολουθησουν το παράδειγμα κι άλλοι κλάδοι γιατί μόνο έτσι αναπνέει η αγορά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε

  insurancemarket.gr - 7 Σεπτεμβρίου, 2016 reply

  Σας ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.