Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σκάφος / Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σκάφος μου για θαλάσσια σπορ;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σκάφος μου για θαλάσσια σπορ;

ασφάλεια για θαλάσσια σπορ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί από εμάς αναζητούν δραστηριότητες στη θάλασσα. Όταν έχεις το δικό σου σκάφος, μπορείς να απολαύσεις μια πληθώρα θαλάσσιων σπορ από το θαλάσσιο σκι και το wakeboarding μέχρι το καγιάκ και το paddling. Ωστόσο, πριν πάρεις το σκάφος σου για μια μέρα δράσης στη θάλασσα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Αν λοιπόν έχεις σκάφος και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για θαλάσσια σπορ όπως σκι, μπανάνα, αλεξίπτωτο κ.λπ. πρέπει να το δηλώσεις στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να υπολογιστεί το σχετικό επασφάλιστρο και κυρίως να καλυφθεί πιθανό ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων. Άλλωστε, τα θαλάσσια σπορ είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες του καλοκαιριού, που τις απολαμβάνουν μικροί αλλά και μεγάλοι. Δεν θα μπορούσαν, όμως, να γίνουν χωρίς τη βοήθεια ενός μικρού ή μεγάλου σκάφους.

Κι επειδή ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει, φρόντισε να δηλώσεις στην ασφαλιστική σου όλες τις χρήσεις που θα κάνεις στο σκάφος σου.

Τι ισχύει για τα θαλάσσια σπορ;

Προτού αρχίσουμε, ας προσδιορίσουμε τις διαφορές μεταξύ της χρήσης ενός σκάφους για θαλάσσια σπορ και της κανονικής χρήσης του. Η κανονική χρήση του σκάφους αφορά συνήθως την πλοήγηση, το ψάρεμα ή την ηρεμία στο νερό, ενώ η χρήση του για θαλάσσια σπορ περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως σκι, μπανάνα, αλεξίπτωτο.

Χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου και το μέγεθος του σκάφους σου και τον τύπο του προτού προχωρήσεις σε θαλάσσια σπορ. Για παράδειγμα, για θαλάσσια σπορ που συνδέονται με πέτρινες παραλίες όπως το θαλάσσιο σκι θα χρειαστεί να είσαι σίγουρος/ η ότι το σκάφος σου μπορεί να κινηθεί σε τέτοιου είδους συνθήκες.

Ο τρόπος που χρησιμοποιείς το σκάφος σου είναι επίσης σημαντικός. Για παράδειγμα, ζήτα από τοπικούς εμπειρογνώμονες να σου προτείνουν περιοχές που είναι κατάλληλες για θαλάσσια σπορ. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις μια θέση που δεν θα επιβαρύνει το σκάφος σου πάρα πολύ και θα απολαύσεις το αγαπημένο σου θαλάσσιο σπορ.

Τι πρέπει να προσέξω;

Έλεγξε τα είδη ασφαλείας: Χρησιμοποιείς σωσίβια και κράνη όταν κάνεις θαλάσσια σπορ στο σκάφος σου; Αν δεν φοράς, είναι καιρός να αρχίσεις. Το σωσίβιο είναι απαραίτητο για να μπορείς να επιβιώσεις σε περίπτωση πτώσης στη θάλασσα, ενώ το κράνος θα σε προστατεύσει από τους κινδύνους της κίνησης. Επιπλέον, έλεγξε τον εξοπλισμό ασφαλείας του σκάφους σου, όπως το σύστημα επιβίβασης. Βεβαιώσου ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση.

Ακολούθησε τους κανόνες και τις πρακτικές για κάθε θαλάσσιο σπορ: Είναι σημαντικό να ακολουθείς τους κανόνες και τις πρακτικές του κάθε θαλάσσιου σπορ. Για παράδειγμα, οι χρήστες jet ski πρέπει να αποφύγουν την απευθείας πλοήγηση σε άλλα σκάφη ή άτομα στο νερό, ενώ οι χρήστες wakeboard πρέπει να γνωρίζουν πως το συρματόσχοινο του wakeboarding δημιουργεί επικίνδυνους κινδύνους τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το σκάφος. Αν δεν είσαι ειδικός του κάθε σπορ, πάρε συμβουλές από έμπειρους χρήστες ή παρακολούθησε ειδικά μαθήματα.

Για την ασφάλεια σκάφους σου, έχουμε το πακέτο ασφάλειας που ψάχνεις. Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν προσφορές από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες & κλείσε σήμερα το πρόγραμμα που σε συμφέρει!

📍Διάβασε επίσης: Τι καλύπτει η ασφάλιση σκαφών;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Σκάφους Online σε 1′

Βρες την καλύτερη ασφάλεια σκάφους για εσένα και εξοικονόμησε έως 40%