Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα αυτοκινήτου;

Ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα αυτοκινήτου;

αντικλεπτικό σύστημα αυτοκινήτου

Δεν είναι εύκολο να προσέχεις το αυτοκίνητό σου. Από τη μια πλευρά κάνεις το απαραίτητο service, το περνάς από ΚΤΕΟ, κάνεις το καλύτερο δυνατό για να αποφύγεις μια ζημιά. Από την άλλη πλευρά, πώς να το γλιτώσεις από επίδοξους κλέφτες; Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις, αλλά ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτου;

Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε πρακτικές (και δοκιμασμένες λύσεις) που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι λίγο πιο ήσυχα τα βράδια.

Ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτου; 12 λύσεις για σένα!

1. Τσέκαρε 2 φορές ότι κλείδωσες

Άνθρωποι είμαστε, μερικές φορές ξεχνάμε ή είμαστε αφηρημένοι. Μην αφήσεις μια στιγμή αφηρημάδας να σου κοστίσει ακριβά. Αν δεν είσαι απόλυτα βέβαιος / -η ότι κλείδωσες, γύρνα πίσω και βεβαιώσου.

Βεβαιώσου πως είδες τα “αλάρμ” να ανάβουν και σε περίπτωση που έχεις αμφιβολία, δοκίμασε και την πόρτα.

Υπάρχουν και κάποια περιστατικά που οι ληστές αρπάζουν το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός βρίσκεται μέσα σε αυτό. Σου προτείνουμε να ενεργοποιήσεις στο όχημά σου το σύστημα αυτόματου κλειδώματος.

2. Βάλε συναγερμό

Η τεχνολογία των αντικλεπτικών συστημάτων αυτοκινήτου εξελίσσεται συνεχώς και αναγκάζει τους κλέφτες να αλλάζουν τακτική. Τοποθέτησε συναγερμό στο αυτοκίνητο σου και αν έχεις κάποιο παλιό αντικλεπτικό σύστημα, ίσως θα ήταν καλύτερο να το αλλάξεις με ένα νέο.

3. Το κλασικό μπαστούνι αυτοκινήτου

Συνήθως, οι ληστές ψάχνουν τις εύκολες λύσεις. Έτσι, όταν βλέπουν ότι έχεις μπαστούνι αυτοκινήτου, είναι πιθανόν να μη χάσουν χρόνο με το αμάξι σου.

Το λεγόμενο “μπαστούνι” που κλειδώνει το τιμόνι ή που συνδέει το τιμόνι με το φρένο μπορεί να μην σταματήσουν τον κλέφτη αλλά θα τον καθυστερήσουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τον δει κάποιος.

Και λογικά αναρωτιέσαι ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό μπαστούνι αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις ένα αντικλεπτικό μπαστούνι που εφαρμόζει σωστά στο αυτοκίνητό σου. Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί, μπορεί να σε γλιτώσει από ένα σπασμένο τζάμι.

4. Βάλε κάμερα

Ένας έμπειρος ληστής μπορεί να κλέψει το αυτοκίνητό σου και να φύγει όχι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, αλλά σε μόλις 10 δευτερόλεπτα!

Ένα σύστημα παρακολούθησης αυξάνει τις πιθανότητες εκείνες, αν κάποιος σου κλέψει αυτοκίνητο, να το βρεις, μιας και οι κάμερες θα έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των κλεφτών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να διαβάσεις πώς θα αποζημιωθείς σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου.

5. Πρόσεξε πού παρκάρεις

Εάν έχεις τη δυνατότητα, για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σου, επίλεξε έναν δρόμο καλά φωτισμένο ή με κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες.

Ο κλέφτης θέλει την ησυχία του για να κάνει τη δουλειά του. Αν είσαι σε πάρκινγκ, μην επιλέξεις τις απομακρυσμένες θέσεις.

Κι αν δεν έχεις την επιλογή να παρκάρεις σε κάποιο φωτισμένο, κεντρικό σημείο, επένδυσε σε κάποιο από τα άλλα αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτων για να μειώσεις τις πιθανότητες.

6. Βάλε το στο γκαράζ

Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο σε γκαράζ διατρέχει 40% μικρότερο κίνδυνο να κλαπεί ή να παραβιαστεί.

Εάν έχεις γκαράζ, φρόντισε πάντα να το βάζεις μέσα. Άλλωστε αφού το έχεις, γιατί να μην το χρησιμοποιείς;

7. Μπροστά στην είσοδο

Δεν έχεις γκαράζ; Δεν πειράζει.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα, τοποθέτησε κάποιο αντικείμενο που να εμποδίζει την έξοδο ή την μετακίνηση του. Ακόμα καλύτερα, τοποθέτησε φώτα με αισθητήρες κίνησης.

8. Άλλαξε πρόγραμμα

Ένας πολύ αποφασισμένος κλέφτης μπορεί να ελέγχει για μέρες τη ρουτίνα σου, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Αν δεν έχεις ακριβώς τις ίδιες συνήθειες και το ίδιο ωράριο κάθε μέρα, κάνεις πιο δύσκολη τη δουλειά του.

9. Πρόσεξε τι αφήνεις στο αυτοκίνητο

Ποτέ μην αφήνεις εκτεθειμένο το κινητό σου, την τσάντα σου ή άλλο αντικείμενο που μπορεί να έχει αξία για έναν κλέφτη. Ένα από τα καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτων είναι το να μην βλέπουν εμφανή λόγο να τα ανοίξουν.

Πρόσεξε κι αυτό: Ένα καλώδιο για GPS, ένας φορτιστής smartphone και διάφορα άλλα καλώδια, αποτελούν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη στο αυτοκίνητο.

Απόφυγε να κρύβεις τα αντικείμενα αφού έχεις παρκάρει, γιατί μπορεί να σε παρακολουθούν. Το πιο απλό θα ήταν να αφήσεις τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

10. Πάρε την ταυτότητα μαζί σου

Οι απάτες σε βάρος ατόμων με χρήση της ταυτότητάς τους ή άλλων εγγράφων αυξάνεται συνέχεια.

Γι’ αυτό το λόγο, βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει εκτεθειμένα προσωπικά έγγραφα μέσα στο αυτοκίνητο.

💡Διάβασε επίσης: Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου – Για ολική ή μερική κλοπή

11. Κρύψε τα κλειδιά

Τι και να έχεις τον καλύτερο συναγερμό; Αυτός δεν θα σε χρησιμεύσει σε τίποτα εάν σου κλέψουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου.

Βεβαιώσου ότι δεν το έχεις σε κοινή θέα όταν είσαι στο γραφείο, στο σπίτι ή στο καφέ. Το να το αφήνεις επίσης στο τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

12. Σβήσε τον κινητήρα

Μην αφήνεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου ανοικτό, όταν π.χ πηγαίνεις στο περίπτερο.

Eπίσης μην βάζεις μπροστά και μετά βγαίνεις έξω για να καθαρίσεις τα τζάμια από τον πάγο ή το χιόνι. Μπορεί κάποιος να σε παρακολουθεί.

Όλα αυτά μπορούν να σου παρέχουν μια σχετική προστασία. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις καθολικά ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα αυτοκινήτου. Για τους πιο έμπειρους κλέφτες, τα περισσότερα αντικλεπτικά δεν είναι πρόβλημα.

❗Μερικές φορές, το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτου είναι να βλέπουν πως δεν υπάρχει λόγος να χάσουν χρόνο και να κινδυνεύσουν να πιαστούν. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν και όλες οι παραπάνω συμβουλές.

Σου προτείνουμε να έχεις πάντα ενημερωμένη ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, για κάθε ενδεχόμενο. Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε ασφάλειες και βρες αυτή που σε καλύπτει 100%, από την άνεση του καναπέ σου και με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου