Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Καλοκαιρινός εξοπλισμός μηχανής: 5+1 αξεσουάρ που χρειάζεσαι!

Καλοκαιρινός εξοπλισμός μηχανής: 5+1 αξεσουάρ που χρειάζεσαι!

εξοπλισμός μηχανής

Το καλοκαίρι έφτασε και οι εξορμήσεις με τη μηχανή αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Πρόσεξε όμως, αν κάτι είναι πιο σημαντικό από τους καλοκαιρινούς προορισμούς σου, είναι ο καλοκαιρινός εξοπλισμός της μηχανής σου!

Μην ξεκινήσεις ποτέ χωρίς το καλοκαιρινό μπουφάν μηχανής, τα γάντια μηχανής, το κράνος και τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό να φοράς όλα αυτά κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη, όμως ο εξοπλισμός μηχανής είναι απαραίτητος ακόμη και το καλοκαίρι!

Ρωτήσαμε τον Γιάννο Κατσιμπάρο από το Moto & Bike TV για το ποιος είναι ο καλύτερος καλοκαιρινός εξοπλισμός μηχανής και μας απάντησε για 6 βασικά αξεσουάρ.

5 + 1 καλοκαιρινά αξεσουάρ μηχανής

#1 Κράνος μηχανής

Το κράνος μηχανής είναι απαραίτητο, ό,τι καιρό και να έχει. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά είδη κρανών, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου ανάγκες.

Συγκεκριμένα για το καλοκαίρι, ο καλοκαιρινός εξοπλισμός μηχανής προβλέπει σίγουρα αντηλιακά κράνη. Πρόκειται για κράνη που αφενός καλύπτουν όλο το πρόσωπο και αφετέρου είναι ενισχυμένα με φίλτρο προστασίας από την UV ακτινοβολία.

Επίσης, υπάρχουν κράνη που έχουν ενσωματωμένους φωτομετρητές και ρυθμίζουν τη φωτεινότητα στο πεδίο όρασης. Τέλος, φρόντισε να διαλέξεις ένα κράνος με αεραγωγούς, για να υπάρχει καλύτερη ροή του αέρα και να παραμένει το κεφάλι σου δροσερό.

#2 Καλοκαιρινό μπουφάν μηχανής

Το ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είναι δύσκολο να φοράς πολλά ρούχα, πόσο μάλλον και κανονικό ισοθερμικό μπουφάν μηχανής. Ήξερες όμως ότι υπάρχει και ειδικό καλοκαιρινό μπουφάν μηχανής;

Αυτό το μπουφάν είναι φτιαγμένο για να κάνει το ταξίδι σου με τη μηχανή όσο πιο ανάλαφρο, αλλά και ασφαλές γίνεται. Πρόκειται για μπουφάν που έχει διάτρητα τμήματα για να περνάει ο αέρας, αλλά και ενισχύσεις για την προστασία σου.

#3 Γάντια μηχανής καλοκαιρινά

Όπως και το καλοκαιρινό μπουφάν μηχανής, τα γάντια είναι φτιαγμένα από ελαφριά, διάτρητα υλικά. Έτσι προσφέρεται δροσιά και προστασία, αλλά και καλή επαφή με το τιμόνι

#4 Παπούτσια & παντελόνι

Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλά όση ζέστη και να κάνει, εσύ δεν πρέπει να οδηγείς τη μηχανή με βερμούδα, ούτε με σαγιονάρες! Για την ασφάλεια και την προστασία σου, φρόντισε να φοράς κάποιο ειδικό καλοκαιρινό παντελόνι που είναι μεν ελαφρύ και πιο δροσερό, αλλά έχει και ενισχύσεις σε συγκεκριμένα σημεία για προστασία.

Επίσης, τα παπούτσια σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε κλειστά και καλά σφιγμένα στα πόδια σου.

#5 Backpack

Σε περίπτωση που δεν έχεις μπαγκαζιέρα στη μηχανή σου, ένα backpack σου είναι απαραίτητο. Πρόσεξε όμως να είναι κάτι ελαφρύ για να μη σε κουράζει την ώρα της οδήγησης. Επίσης, καλό θα ήταν να είναι και αδιάβροχο.

#6 Παγούρι

Η ενυδάτωσή σου πάνω στη μηχανή είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα παγούρι με δροσερό νερό, αφού κατά πάσα πιθανότητα οι ώρες που θα περάσεις ταξιδεύοντας με τη μηχανή κάτω από τον ήλιο θα είναι πολλές.

📌 Διάβασε επίσης: Μικτή ασφάλεια μηχανής: Πού θα τη βρεις;

Και αφού καταλήξεις στο ποιος είναι ο καλύτερος καλοκαιρινός εξοπλισμός για σένα, το πιο σημαντικό είναι να τον χρησιμοποιήσεις. Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είναι δύσκολο να είναι πάνω σου όλος αυτός ο εξοπλισμός, αλλά μην ξεχνάς ότι η ασφάλεια και η σωματική σου ακεραιότητα είναι πάντα σε προτεραιότητα!

Τώρα λοιπόν που είσαι πανέτοιμος για το ταξίδι σου με τη μηχανή, σιγουρέψου ότι έχεις και την καλύτερη ασφάλεια μηχανής. Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε online & δωρεάν ανάμεσα σε 25+ ασφαλιστικές εταιρείες και βρες αυτή που σου ταιριάζει. Και όλα αυτά από την άνεση του καναπέ σου!

🎧 Άκουσε επίσης: Οδήγηση μηχανής: όλα όσα πρέπει να ξέρεις εάν κινείσαι σε δύο τροχούς


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου