20 απλοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Όλοι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.Συγκεντρώσαμε για εσάς 20 απλά tips που ακολουθώντας όσα από αυτά σας ταιριάζουν,σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.

 

 

1.      Έχετε τα κατάλληλα προγράμματα?

Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και τα πακέτα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.Αναρωτηθείτε! Χρειάζεστε όλα τα τα τηλεοπτικά κανάλια ή όλο το χρόνο ομιλίας που έχει το παρόν πακέτο σας?

 

2.      Εγκαταστείστε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας

Μπορεί να κοστίζουν αρχικά λίγο παραπάνω αλλά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα(περίπου 75%),διαρκούν περισσσότερο και είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

*Προσοχή!Οι συγκεκριμένες λάμπες δύσκολα σπάνε αλλά εάν αυτό συμβεί,κλείστε τα συστήματα εξαερισμού και απομακρυνθείτε από το σημείο γιατί περιέχουν υδράργυρο.Συλλέξτε  τα απορρίμματα φορώντας γάντια,τοποθετείστε τα σε μία σακούλα και καλέστε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

 

3.      Χρησιμοποιείστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δε χρειάζεται να σας εξηγήσουμε το πόσο κοστίζει η μεταφορά με αμάξι ή ταξί στις μέρες μας.Χρησιμοποιείστε τα ΜΜΜ όπου μπορείτε ή βγάλτε μηνιαία κάρτα μεταφορών.Επίσης,περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατό σας για τις κοντινές διαδρομές ή τη μετάβασή σας στο μετρό.

 

4.      Αγοράστε τις οικιακές συσκευές σας με βάση την αξιοπιστία

… και όχι την τιμή!

Οι αξιόπιστες και πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές κρατάνε περισσότερα χρόνια,καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και σας εξοικονομούν χρήματα μακροπρόθεσμα.Πριν αγοράσετε,κάντε καλή έρευνα!

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση των οικιακών συσκευών και τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας θα βρείτε στο www.dei.gr

 

5.      Φτιάξτε λίστα με το τί θα αγοράσετε στο supermarket…και μείνετε πιστοί!

Είναι πολύ εύκολο να αγοράσετε πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά, κυρίως αν πάτε πεινασμένοι!

 

6.      Μειώστε τα έτοιμα γεύματα

Προσπαθήστε να φτιάξετε κάτι απλό, γρήγορο και υγιεινό για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Προγραμματίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα και αφιερώστε λίγο χρόνο το πρωί ή το σαββατοκύριακο για να τα προετοιμάσετε .Όχι μόνο θα κάνετε καλό στην υγεία σας αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε μηνιαίως.

 

7.      Do it yourself – είναι μόδα!

Όταν κάτι χαλάσει,κάντε μια προσπάθεια να το φτιάξετε μόνοι σας πριν καλέσετε τεχνικό.Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο internet,στο manual της συσκευής ή να αγοράσετε τεχνικούς οδηγούς.Δε μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλες τις περιπτώσεις αλλά σε κάποιες,σίγουρα.

 

8.      Κάντε σωστή και έγκαιρη συντήρηση του οχήματός σας

Για παράδειγμα,ένα καθαρό φίλτρο αέρα μπορεί να βελτιώσει την χιλιομετρική απόδοση του αυτοκινήτου σας έως και 7%.Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε μόνοι σας-οι οδηγίες είναι στο manual.Επίσης, φροντίζετε να ελέγχετε τα λάδια έγκαιρα καθώς και τον αέρα στα ελαστικά σας.

 

9.      Συμβουλευτείτε το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης για να εντοπίζετε το πιο κοντινό και φθηνό βενζινάδικο και να μη γίνεστε θύματα αισχροκέρδειας  www.fuelprices.gr 

 

10.  Αξιοποιείστε το αντίστοιχο Παρατηρητήριο τιμών για τα καθημερινά είδη

Βρείτε και να συγκρίνετε τιμές για πάνω από 1500 προιόντα σε 1000 σημεία πώλησης www.e-prices.gr

 

 

11.  Μή συγκρίνεστε!

Δε χρειάζετε να προσπαθείτε να μοιάσετε στους άλλους.Η αξία του ανθρώπου δε εξαρτάται από τα υλικά αγαθά που κατέχει.

Πριν αγοράσετε κάτι αναρωτηθείτε!Το αγοράζεστε επειδή το χρειάζεστε ή επειδή το έχουν οι φίλοι ή ο κοινωνικός σας περίγυρος?

 

12.  Μειώστε τις κακές και ακριβές συνήθειες

Το ξέρετε πολύ καλά πόσο σας κοστίζει το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ καθώς και το πόσο βλάπτουν την υγεία σας.Αν δε μπορείτε να τα κόψετε τελείως,κάντε μια σοβαρή προσπάθεια να τα ελαττώσετε.Το κέρδος θα είναι διπλό.

 

13.  Εγγραφείτε σε sites προσφορών

(π.χ  Golden Deals, Groupon, Scrootz) ώστε να ενημερώνεστε  για τις  προσφορές σε  φαγητό, περιποίηση, εξόδους κλπ.

 

14.  Μή ντρέπεστε να ζητήσετε έκπτωση

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε μείωση της τιμής αλλά όταν θεωρείτε οτι η τιμή είναι υπερβολική ή ο πωλητής το αναμένει κάντε και λίγα παζάρια!Επίσης, μή ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τις loyalty cards που έχετε δηλαδή τις κάρτες που σας συλλέγουν πόντους και σας δίνουν εκπτώσεις ή προνόμια.

 

15.  Φτιάξτε μόνοι σας δώρα για τους φίλους σας

Είναι δημιουργικό,πρωτότυπο και όμορφο.Πειραματιστείτε και συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα sites.Θα το διασκεδάσετε!

 

16.  Στείλτε e-mail  ή χρησιμοποιείστε  whats app

Είναι δωρεάν, δεν έχουν περιορισμό χαρακτήρων και είναι γρήγορα και εύχρηστα.Εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα.

 

17.  Ζητήστε άδεια σε περιόδους off season

(π.χ. Νοέμβριο, Μάρτιο, Ιούνιο) και απολαύστε καλύτερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία. Αν δεν μπορείτε να  πάρετε άδεια αυτούς τους μήνες, προτιμήστε off season μέρη.π.χ βουνά το καλοκαίρι ή νησιά τα Χριστούγεννα.

 

18.  Επιδιορθώστε έπιπλα-ρούχα-συσκευές

Βιάζεστε να ξεφορτωθείτε κάτι που έχει χαλάσει? Πολλές φορές μπορείτε να τα επιδιορθώσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών και να γίνουν σαν καινούρια.Ας αντικαταστήσουμε τον καταναλωτισμό με την πρακτικότητα και τη δημιουργία!

 

19.  Επισκεφτείτε την δημοτική βιβλιοθήκη

Μεγάλη ποικιλία βιβλίων-ελάχιστο κόστος.

 

20.  Κάντε κάποιες από τις αγορές σας online

Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε γρήγορη και εύκολη έρευνα αγοράς για πολλών ειδών προιόντα και υπηρεσίες αλλά να πετύχετε και καλύτερες τιμές.Βρείτε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας στο insurancemarket.gr

20 απλοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.