Πώς να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου στο αμάξι!

5/5 - (1 αξιολόγηση)
5/5 - (1 αξιολόγηση)

Βαρεθήκατε να δυσφορείτε από την… τσιγαρίλα κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας; Ιδού οι λύσεις!

 

Κόκκοι καφέ

Γεμίστε ένα μπολ με κόκκους καφέ και αφήστε το μέσα στο αμάξι όλη τη νύχτα. Τα πλούσια αρώματα που αναδύονται θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και το πρωί σας θα γεμίσει με την αγαπημένη σας μυρωδιά. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα στρώμα καφέ στο τασάκι του αυτοκινήτου και θα μειώσει σημαντικά τη δυσωδία από τα αποτσίγαρα.

 

 

 

 

Λευκό ξύδι

Στη θήκη για τον καφέ, τοποθετήστε ένα μικρό κυπελλάκι γεμάτο λευκό ξύδι. Το ξύδι είναι γνωστό για την οξύτητα του αρώματός του και σε λίγες ώρες θα έχει ελλατώσει κατά πολύ την ενοχλητική μυρωδιά του καπνού.

Κανέλα

Βράστε μερικά ξυλάκια κανέλας και ρίξτε το μίγμα σε ένα θερμός. Μπείτε στο αυτοκίνητο, κλείστε τα παράθυρα και μείνετε με το θερμός ανοιχτό μέχρι να αποκτήσει τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου.

Φλούδες εσπεριδοειδών

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών έχουν την εξής φοβερή ιδιότητα: μπορούν να απορροφούν τον καπνό και στη θέση του να αναδύουν τα δικά τους φρουτώδη αρώματα. Για αυτό, ξεφλουδίστε τα φρούτα σας, κρατήστε τις φλούδες σε ένα μικρό βάζο και αφήστε το στο αυτοκίνητο για αρκετές ώρες.

«Μπάλες» από εφημερίδες

Όσο… κουλό κι αν ακούγεται, πάρτε παλιές εφημερίδες, τυλίξτε τις σελίδες σε μπάλες και αφήστε τις μέσα στο αυτοκίνητο. Το χαρτί θα απορροφήσει την κάπνα!

Άμμος για γάτες

Αν έχετε γάτα για κατοικίδιο, δανειστείτε λίγη από την άμμο της, βάλτε την μέσα σε μία κάλτσα και αφήστε την μέσα στο αμάξι. Θα απορροφήσει πολύ σύντομα τον καπνό των τσιγάρων. Επίσης, η άμμος για τις γάτες βοηθά και στο να μην θολώνουν τα τζάμια!

 Βέβαια, η καλύτερη και πιο υγιής λύση είναι να μην καπνίζετε! Αν όμως επιμένετε, μην καπνίζετε ποτέ όταν μέσα στο αμάξι υπάρχουν παιδιά!

Πηγή

Πώς να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου στο αμάξι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.