Ταξιδεύεις οδικώς στο εξωτερικό;

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο στο εξωτερικό, είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής, χρειάζεσαι πάντα μαζί σου την πράσινη κάρτα. Το επίσημο έγγραφο στα αγγλικά που αποδεικνύει ότι είσαι ασφαλισμένος! 


Όταν λοιπόν επισκέπτεσαι με το αυτοκίνητό σου μία άλλη χώρα, εκτός από το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας σου θα πρέπει να έχεις και αυτό το χαρτί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου!

 

Δεν το έχεις; Κανένα πρόβλημα! 

Στo Insurancemarket είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε. Εσύ φτιάχνεις τις βαλίτσες σου και εμείς φροντίζουμε να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να την έχεις άμεσα στο e-mail σου.

Ενημέρωσέ μας ότι ταξιδεύεις, πες μας τον προορισμό σου και την διάρκεια του ταξιδιού σου και … bon voyage!  

 

Πρόσεχε, η πράσινη κάρτα δεν είναι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στα αγγλικά

Το συγκεκριμένο έγγραφο πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στην χώρα που εμπλέκεσαι σε κάποιο ατύχημα. Δεν αποτελεί μεταφορά του συμβολαίου σου στο εξωτερικό και δεν έχει πρόσθετες καλύψεις. 

Εάν ωστόσο επιθυμείς να είσαι ασφαλισμένος και για άλλους κινδύνους επικοινώνησε μαζί μας για να σε ενημερώσουμε ποια είναι η πολιτική της κάθε ασφαλιστικής.

 


Σε ποιές χώρες ισχύει η κάρτα;

Η Πράσινη κάρτα ισχύει για ταξίδια σε:  Αυστρία,  Ισπανία,  Ισραήλ,  Ολλανδία, Αλβανία,  Εσθονία,  Ιράν,  Πορτογαλία,  Ανδόρα,   Γαλλία,   Ιρλανδία,  Πολωνία,  Βέλγιο,   Φιλανδία,  Ισλανδία,  Ρουμανία,  Βουλγαρία,  Μεγάλη Βρετανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία,  Ελβετία,   Β. Ιρλανδία,  Λετονία,  Σλοβακία,  Κύπρος,   Ελλάδα,  Μάλτα, Τυνησία,  Τσεχία,   Ουγγαρία,  Μαρόκο,  Τουρκία,  Γερμανία,   Κροατία,  Μολδαβία,  Ουκρανία,  Δανία, Ιταλία,  Νορβηγία,  Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ.


 

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Η πράσινη κάρτα δεν είναι απαραίτητη στις χώρες της ΕΟΧ και την Ελβετία, ωστόσο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και επειδή το πιο πιθανό είναι οι αστυνομικές αρχές σε χώρες του εξωτερικού να μην έχουν ξαναδεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο στα ελληνικά, καλό είναι να έχεις το συγκεκριμένο έγγραφο μαζί σου.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και σε γλιτώνει σίγουρα από μεγάλη γραφειοκρατία.

Ως γνωστόν η νομοθεσία για την ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων είναι αυστηρή σε όλο τον κόσμο οπότε φρόντισε -εάν σου τύχει η στραβή- να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων που θα κληθείς να λύσεις μόνος σου.
 


Τι κάνω αν στη χώρα που πάω δεν έχει ισχύ η κάρτα;

Αν η χώρα που επισκέπτεσαι δεν είναι μέλος του συστήματος Πράσινης Κάρτας τότε είσαι ανασφάλιστος. Τι πρέπει να κάνεις;

Κατά την είσοδό σου στη χώρα πρέπει να αναζητήσεις και να συνάψεις τοπική ασφάλιση. Για περισσότερες πληροφορίες θα σε συμβουλεύαμε να ενημερωθείς από την αρμόδια πρεσβεία στη χώρα μας.
 


Έφτασες στα σύνορα χωρίς κάρτα;

Δεν πειράζει. Επικοινώνησε μαζί μας στο 210 3245 000 και θα την εκδώσουμε εμείς για εσένα. Επίσης μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης που υπάρχει στα σύνορα.
 

 

Έχει κόστος η έκδοση της κάρτας;

Όταν ταξιδεύεις σε χώρες μέλη της ΕΕ η κάρτα εκδίδεται χωρίς χρέωση. Αντίθετα σε χώρες εκτός της ΕΕ εξαρτάται από τα τιμολόγια των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

 

Τράκαρες στο εξωτερικό; No worries

Αν βρίσκεσαι με το όχημά σου στο εξωτερικό και έχεις εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα μην πανικοβάλλεσαιΌλα καλά. 

Ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα και δεν γνωρίζεις το Nόμο που ισχύει στο InsuranceMarket είμαστε standby για να σε βοηθήσουμε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις μαζί σου την πράσινη κάρτα και να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε συμβουλεύσουμε. 

 

Δες τις πρώτες 8 κινήσεις που πρέπει να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση:

 

1. Κάλεσέ μας. Είτε έχεις προκαλέσει το ατύχημα είτε όχι.

2.  Κάλεσε το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης στη χώρα που βρίσκεσαι και δήλωσε το ατύχημα. Θα βρεις τα τηλέφωνα όλων των γραφείων στην πίσω πλευρά της πράσινης κάρτας.
3. Ενημέρωσε την Τροχαία
4. Ζήτα να δεις την ασφάλιση του ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος και να λάβεις αντίγραφό της (μπορείς να το βγάλεις και φωτογραφία)
5. Αν ευθύνεται εκείνος ζήτησέ του να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του εταιρεία
6. Αν ευθύνεσαι εσύ, δώσε στον άλλο οδηγό αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου 

7. Αν επισκευάσεις στο εξωτερικό το αμάξι σου θα πρέπει να απευθυνθείς απευθείας στην υπαίτια εταιρεία για να αποζημιωθείς 

8. Αν επισκευάσεις στην Ελλάδα το όχημά σου θα πρέπει να αναζητήσεις ανταποκριτή της ξένης εταιρείας στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Θα βρεις τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης www.mib-hellas.gr.

 

Αν έχεις περισσότερες απορίες μπορείς να μας καλέσεις στο 210 3245 000 και ένας Insurance Expert θα σου λύσει όλες τις απορίες.

 

Ταξιδεύεις οδικώς στο εξωτερικό;