Ταξιδεύεις οδικώς στο εξωτερικό;

3.6/5 - (8 αξιολογήσεις)
3.6/5 - (8 αξιολογήσεις)

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή στο εξωτερικό, είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής, χρειάζεσαι πάντα μαζί σου το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης,γνωστό και ως Πράσινη Κάρτα.

 

ℹ️ Τι είναι

 

Το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου, είναι το επίσημο έγγραφο στα αγγλικά που αποδεικνύει ότι είσαι ασφαλισμένος, πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στην χώρα που εμπλέκεσαι σε κάποιο ατύχημα.

 

ΔΕΝ είναι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στα αγγλικά – ΔΕΝ αποτελεί μεταφορά του συμβολαίου σου στο εξωτερικό και δεν έχει πρόσθετες καλύψεις. 

 

Εάν ωστόσο επιθυμείς να είσαι ασφαλισμένος και για άλλους κινδύνους επικοινώνησε μαζί μας στο

📞 210 3245 000 για να σε ενημερώσουμε ποια είναι η πολιτική της κάθε ασφαλιστικής.

 

 

❗Τι έχει αλλάξει

 

Η γνωστή Πράσινη Κάρτα δεν είναι πλέον πράσινη!

Από 6 Ιουλίου 2020,  οι εκτυπώσεις πιστοποιητικών Διεθνούς Ασφάλισης θα προχωρούν πλέον υποχρεωτικά σε λευκό χαρτί μεγέθους Α4  με την πίσω σελίδα να παραμένει κενή.

 

 

🇪🇺 Σε ποιες χώρες ισχύει;

 

  • Ισχύει για ταξίδια σε:  Αυστρία,  Ισπανία,  Ισραήλ,  Ολλανδία, Αλβανία,  Εσθονία,  Ιράν,  Πορτογαλία,  Ανδόρα,   Γαλλία,   Ιρλανδία,  Πολωνία,  Βέλγιο,   Φιλανδία,  Ισλανδία,  Ρουμανία,  Βουλγαρία,  Μεγάλη Βρετανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία,  Ελβετία,   Β. Ιρλανδία,  Λετονία,  Σλοβακία,  Κύπρος,   Ελλάδα,  Μάλτα, Τυνησία,  Τσεχία,   Ουγγαρία,  Μαρόκο,  Τουρκία,  Γερμανία,   Κροατία,  Μολδαβία,  Ουκρανία,  Δανία, Ιταλία,  Νορβηγία,  Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ.

 

  • ΔΕΝ είναι απαραίτητη στις χώρες της ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος: τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και την Ελβετία. Ωστόσο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και επειδή το πιο πιθανό είναι οι αστυνομικές αρχές σε χώρες του εξωτερικού να μην έχουν ξαναδεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο στα ελληνικά, καλό είναι να έχεις το συγκεκριμένο έγγραφο μαζί σου. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και σε γλιτώνει σίγουρα από μεγάλη γραφειοκρατία.

 

 

travelling by car

 

 

📝Τι κάνω αν στη χώρα που πάω δεν έχει ισχύ το πιστοποιητικό;

 

Αν η χώρα που επισκέπτεσαι δεν είναι μέλος του συστήματος Διεθνούς Ασφάλισης, τότε είσαι ανασφάλιστος. Κατά την είσοδό σου στη χώρα πρέπει να αναζητήσεις και να συνάψεις τοπική ασφάλιση.

Για περισσότερες πληροφορίες θα σε συμβουλεύαμε να ενημερωθείς από την αρμόδια πρεσβεία στη χώρα μας.

 

 

 

🛂 Έφτασες στα σύνορα χωρίς το έγγραφο;

 

Θα πρέπει να  απευθυνθείς στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης που υπάρχει στα σύνορα.

Αν είσαι πελάτης μας, κάλεσέ μας στο 📞 210 3245 000 και θα το εκδώσουμε εμείς για εσένα.

 

 

 

💶 Έχει κόστος;

Όταν ταξιδεύεις σε χώρες μέλη της ΕΕ, το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης εκδίδεται χωρίς χρέωση. Αντίθετα σε χώρες εκτός της ΕΕ εξαρτάται από τα τιμολόγια των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

 

⚠️ Τράκαρες στο εξωτερικό; 

 

Αν βρίσκεσαι με το όχημά σου στο εξωτερικό και έχεις εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα μην πανικοβάλλεσαι. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 

✔️ Κάλεσε το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης στη χώρα που βρίσκεσαι και δήλωσε το ατύχημα. Τα στοιχεία των γραφείων μπορείς να τα βρεις online και ΕΔΩ.

 

✔️ Ενημέρωσε την Τροχαία.

 

✔️ Ζήτα να δεις την ασφάλιση του ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος και να λάβεις αντίγραφό της (μπορείς να το βγάλεις και φωτογραφία).

 

✔️ Αν ευθύνεται εκείνος ζήτησέ του να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του εταιρεία.

 

✔️ Αν ευθύνεσαι εσύ, δώσε στον άλλο οδηγό αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου (Καλό είναι να τα έχεις τυπώσεις εις διπλούν).

 

✔️ Αν επισκευάσεις στο εξωτερικό το αμάξι σου θα πρέπει να απευθυνθείς απευθείας στην υπαίτια εταιρεία για να αποζημιωθείς.

 

✔️ Αν επισκευάσεις στην Ελλάδα το όχημά σου θα πρέπει να αναζητήσεις ανταποκριτή της ξένης εταιρείας στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Θα βρεις τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης www.mib-hellas.gr.

 

 

Στo Insurancemarket είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε.

Εσύ φτιάχνεις τις βαλίτσες σου και εμείς φροντίζουμε να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να την έχεις άμεσα στο e-mail σου.

Ενημέρωσέ μας ότι ταξιδεύεις, πες μας τον προορισμό σου και την διάρκεια του ταξιδιού σου και … bon voyage!

 

 

Ταξιδεύεις οδικώς στο εξωτερικό;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.