Το πραγματικό κόστος του ανασφάλιστου οχήματος

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έσοδα λίγα. Προσπαθείς όπως όλοι να κάνεις οικονομία ώστε να ανταπεξέλθεις στις τρέχουσες συνθήκες. Όμως το να εξοικονομήσεις χρήματα αφήνοντας το όχημά σου ανασφάλιστο μπορεί τελικά να σου κοστίσει πολύ πιο ακριβά…

 

 

Δες γιατί πρέπει να είσαι ασφαλισμένος ΠΑΝΤΑ:

 

 

Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης

 

Δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και την κοινωνία. Ο Νόμος καθιστά την Αστική Ευθύνη ως υποχρεωτική ασφάλιση για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

 

Στο δρόμο, τα ατυχήματα και οι ζημιές είναι δυστυχώς αναπόφευκτα. Συμβαίνουν σε όλους. Έχεις όμως ευθύνη απέναντι στον συμπολίτη σου για τις ζημιές που θα του προκαλέσεις.

 

Σε περίπτωση που προκαλέσεις κάποιο ατύχημα και είσαι ασφαλισμένος, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καθώς η ασφαλιστική σου εταιρεία θα φροντίσει για την αποκατάσταση των ζημιών που έχεις προκαλέσει στον άλλο οδηγό. Εάν δε, έχεις συνάψει μικτή ασφάλεια, θα αποκαταστήσει και τις ζημιές του δικού σου οχήματος.

 

Και για να μην αυξηθούν τα ασφάλιστρά σου σε περίπτωση που προκαλέσεις κάποιο ατύχημα, βάλε κάλυψη προστασίας του bonus malus στο συμβόλαιό σου!

 

 

Οι συνέπειες αν εμπλακείς σε ατύχημα χωρίς ασφάλιση μπορεί να είναι καταστροφικές!

 

Έχεις ποτέ σκεφτεί τι συνεπάγεται ένα ατύχημα εάν δεν είσαι ασφαλισμένος; Μπορεί να σε οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες και να σε καταστρέψει και οικονομικά και ψυχολογικά.

 

Μη ξεχνάς πως σε έναν τραυματισμό ή θάνατο λόγω ατυχήματος που μπορεί να συμβεί σε μια άτυχη στιγμή, τα ποσά της αποζημίωσης είναι ιδιαιτέρως υψηλά!

Αξίζει αυτό το ρίσκο;

 

Αν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει υλικές ζημιές ή/και σωματικές βλάβες σε τρίτους ή/και θάνατο, το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει εκείνους που υπέστησαν τις υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες καθώς και την οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια όμως, το Επικουρικό Κεφάλαιο στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα για να απαιτήσει το ποσό που κατέβαλε ως αποζημίωση. Η αποζημίωση φτάνει το 1.000.000€ ανα ατύχημα και το 1.000.000€ ανα θύμα. Δεν τα λες και λίγα…

 

 

Είναι υποχρεωτικό από το Νόμο

Ο Νόμος θέτει ως υποχρεωτική την ασφαλιστική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων.

Αστική Ευθύνη είναι η υποχρέωση που έχει κάθε άτομο να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε σε τρίτους, υπαίτια ή παράνομα. Υπεύθυνος για την ασφάλιση του οχήματος είναι ο ιδιοκτήτης ή ο κάτοχός του.

Ο Νόμος προβλέπει πως ακόμη και αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, εάν ο κάτοχός του δεν έχει καταθέσει πινακίδες, τότε πρέπει να είναι ασφαλισμένο.

 

 

Θα σε βρουν!

 

Νομίζεις ότι η πιθανότητα να σε πιάσει η Τροχαία είναι μικρή… αυτό είναι θέμα τύχης. Τώρα όμως που ξεκίνησε η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων μέσω της διασταύρωσης της ηλεκτρονικής βάσης της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η πιθανότητα να σε βρουν είναι απλά τεράστια.

 

Το πρόστιμο με το που σε εντοπίσουν είναι 250€, πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που θα χρειαστείς για να ασφαλιστείς!

Δε συζητάμε την περίπτωση που παραμείνεις ανασφάλιστος. Εκεί το πρόστιμο αυξάνεται κατά πολύ και έχεις και επιπλέον διοικητικές ή/και ποινικές κυρώσεις…. 

 

 

Συμπέρασμα;

 

Το να οδηγείς ανασφάλιστος, έχει μεγαλύτερο κόστος και για εσένα και για την κοινωνία!

Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο και απλά δεν αξίζει!

 

Πόσο μάλλον τώρα που τα ασφάλιστρα είναι ιδιαιτέρως χαμηλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν προγράμματα πολύ οικονομικά για όλες τις τσέπες.

Μέσα σε λίγα λεπτά, κάνοντας σύγκριση της αγοράς online, μπορείς να  βρεις το καλύτερο πρόγραμμα για εσένα και να εκτυπώσεις το ασφαλιστήριο άμεσα από το email σου.

 

Εάν έχεις ανασφάλιστο όχημα, προστάτεψε τον εαυτό σου και τους γύρω σου και απόφυγε τα πρόστιμα!

 

 

Στο insurancemarket.gr μπορείς εύκολα να βρεις την καλύτερη τιμή για το όχημά σου, να επιλέξεις όποιον τρόπο πληρωμής σε εξυπηρετεί και να παραλάβεις το ασφαλιστήριο στο email σου μέσα σε 5‘, πάντα με την 24ωρη κορυφαία εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών μας συμβούλων!

 

 

Το πραγματικό κόστος του ανασφάλιστου οχήματος

2 comments

Join the conversation
 • Γιῶργος - 19 Φεβρουαρίου, 2016 reply

  Στὸ ἄρθρο σας ἔχετε γράψει τὴν παρακάτω φράσιν.
  “Ο Νόμος προβλέπει πως ακόμη και αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, εάν ο κάτοχός του δεν έχει καταθέσει πινακίδες, τότε πρέπει να είναι ασφαλισμένο.”

  Μήπως γνωρίζετε νὰ μοῦ πεῖτε σὲ ποιὸ ΦΕΚ εἶναι γραμμένο αὐτό;

  Εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων

  insurancemarket.gr - 22 Φεβρουαρίου, 2016 reply

  [quote name=”Γιῶργος”]Στὸ ἄρθρο σας ἔχετε γράψει τὴν παρακάτω φράσιν.
  “Ο Νόμος προβλέπει πως ακόμη και αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, εάν ο κάτοχός του δεν έχει καταθέσει πινακίδες, τότε πρέπει να είναι ασφαλισμένο.”

  Μήπως γνωρίζετε νὰ μοῦ πεῖτε σὲ ποιὸ ΦΕΚ εἶναι γραμμένο αὐτό;
  Εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων[/quote]

  Καλησπέρα σας,

  Είναι στο Φ.Ε.Κ. Α’ 331(ΝΟΜΟΣ 489/76)- Άρθρο 2.(1).
  Μπορείτε να το δείτε εδώ:
  http://www.mib-hellas.gr/mib/N.489-76.pdf

  Παραμένουμε στη διάθεσή σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.