Δες αν είσαι ασφαλισμένος & αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σου!

5/5 - (5 αξιολογήσεις)
5/5 - (5 αξιολογήσεις)

Η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που αγοράζουμε, χωρίς να το συνειδητοποιούμε καν. Είναι η υπηρεσία που βρίσκεται δίπλα μας, όταν δεν είναι όλα εντάξει. Όταν είμαστε ασθενείς, όταν εμπλακούμε σε ένα ατύχημα ή συμβεί κάτι στο όχημά μας. Έτσι, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις έλεγχο του αν είσαι ασφαλισμένος, όποια στιγμή το θελήσεις.

 

Η γνώση αυτή είναι πολύτιμη. Καμιά φορά, λάθη συμβαίνουν και δεν πρέπει να σε βρουν απροετοίμαστο. Θέλεις να μάθεις αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σου ή να δεις αν εσύ είσαι ασφαλισμένος; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

 

Πώς μπορώ να δω αν είμαι ασφαλισμένος;

 

Υπάρχουν δύο συχνές περιπτώσεις που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: Να θέλεις να δεις αν είσαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ ή να θέλεις να δεις αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σου.

 

Αυτές τις απορίες εξετάζουμε παρακάτω:

 

#1 Πώς μπορώ να δω αν είμαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ;

 

Θέλεις να δεις αν είσαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ; Μπες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ για να δεις την ασφαλιστική σου ικανότητα. Θα χρειαστείς:

 

📌 Τον ΑΜΑ σου (Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου)

 

📌 Τον ΑΜΚΑ σου

 

📌 ΤΟ ΑΦΜ σου

 

📌 Συμπλήρωση κωδικού οπτικής επιβεβαίωσης: Συμπλήρωσε στο πεδίο τους αριθμούς και τα γράμματα της εικόνας που θα δεις.

 

Μόλις πατήσεις “Είσοδος” θα δεις αν είσαι ασφαλισμένος, αλλά και την ακριβή ημερομηνία μέχρι την οποία ισχύει η ασφάλισή σου.

 

Υπασφάλιση, υπερασφάλιση, κάλυψη σε Α’ κίνδυνο: Όσα πρέπει να ξέρεις!

 

#2 Πώς μπορώ να δω αν είναι ασφαλισμένο το όχημά μου;

 

Είναι πολύ εύκολο να δεις αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σου. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες.

 

Μπες στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου. Ο έλεγχος ασφάλισης αυτοκινήτου είναι πραγματικά πολύ απλός: Πρέπει να βάλεις μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ σου.

 

Λεπτομέρειες:

 

📌 Αριθμός κυκλοφορίας είναι ο αριθμός της πινακίδας σου, π.χ. ΑΑΑ5555.

 

📌 Χρειάζεσαι το ΑΦΜ του ατόμου στο οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα, είτε είσαι εσύ, είτε άλλο μέλος της οικογένειάς σου.

 

📌 Ακριβώς από κάτω θα γράφει “Εισάγετε τους χαρακτήρες”. Πρέπει να συμπληρώσεις στο πεδίο τα γράμματα και τους αριθμούς που βλέπεις, για να μπορέσεις να μπεις στο σύστημα.

 

Αφού μπεις στο σύστημα, θα δεις ποια είναι η ημερομηνία λήξης της ασφάλειας αυτοκινήτου σου και σε ποια ασφαλιστική είναι ασφαλισμένο.

 

Είναι σημαντικό να έχεις τουλάχιστον τη βασική ασφάλιση του αυτοκινήτου σου! Ονομάζεται Κάλυψη Αστικής Ευθύνης και είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση δηλαδή, που από αμέλειά σου προκαλέσεις κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεν θα αποζημιώσεις τον τρίτο παθόντα από την τσέπη σου.

 

 

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια του οχήματός σου

 

Είναι αξιόπιστος αυτός ο έλεγχος ασφάλισης αυτοκινήτου;

 

Σε γενικές γραμμές ναι. Αν έχεις έγκυρη ασφάλεια αυτοκινήτου, θα πρέπει να μπορείς να το δεις στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου, με τον τρόπο που περιγράφουμε παραπάνω.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει κάποιο λάθος, το οποίο φυσικά μπορεί να διορθωθεί με τις κατάλληλες διαδικασίες.

 

Τι γίνεται αν το όχημά μου δεν φαίνεται ασφαλισμένο;

 

Όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά σοβαρό το να πηγαίνεις να δεις αν είσαι ασφαλισμένος και να φαίνεται σαν να μην είσαι, ενώ πληρώνεις τα ασφάλιστρά σου.

 

Τα πρόστιμα (και οι ποινές) για ανασφάλιστα οχήματα είναι πολύ αυστηρά. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να βρεις λύση άμεσα.

 

Αν είσαι βέβαιος / -η ότι το όχημά σου είναι ασφαλισμένο, αλλά δεν το βλέπεις στην πλατφόρμα, μπορείς να δοκιμάσεις 2 πράγματα:

 

Α) Έλεγξε ξανά τα στοιχεία που έδωσες. Μήπως σου ξέφυγε κάποιο λάθος στον αριθμό της πινακίδας ή το ΑΦΜ; Μήπως το όχημα δεν είναι ασφαλισμένο στο δικό σου όνομα και ΑΦΜ, αλλά σε κάποιου άλλου μέλους της οικογένειάς σου;

 

Β) Επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου. Κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών της ασφαλιστικής εταιρείας, όπου έχεις το συμβόλαιο του οχήματος. Εξήγησέ τους την κατάσταση, για να σε βοηθήσουν με τη λύση του προβλήματος.

 

⚠️ Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εξαπάτησης από ασφαλιστές “μαϊμούδες” που εισπράττουν χρήματα για να ασφαλίσουν ένα όχημα και πολύ απλά δεν το κάνουν ποτέ! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις καταγγελία.

 

Πρόσεχε ποιόν εμπιστεύεσαι! Ο ασφαλιστής πρέπει να έχει ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που την χορηγούν τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια καθώς και Πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

Διάβασε επίσης: Κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Γιατί να την επιλέξω;

 

 

Πού είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου;

 

Στην ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχεις κλείσει συμβόλαιο.

 

Σε περίπτωση που αλλάξεις, εννοείται ότι πλέον το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλισμένο στην παλιά ασφαλιστική αλλά στην καινούργια και πρέπει να απευθύνεσαι στην εξυπηρέτηση της νέας ασφαλιστικής για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την ασφάλεια του οχήματός σου.

 

Σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει πού είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο (σε ποια ασφαλιστική), η ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου θα σου λύσει την απορία.

 

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου;

 

Στο InsuranceMarket.gr δεν θα χρειαστεί να το κάνεις ποτέ!

 

Επικοινωνούμε εμείς οι ίδιοι μαζί σου σε τακτά χρονικά διαστήματα πριν τη λήξη της ασφάλειάς σου, για να προλάβεις να κάνεις ανανέωση εγκαίρως και να μην μείνει ανασφάλιστο το όχημα ούτε για μια ώρα.

 

Στόχος μας είναι να βγάλουμε κάθε άγχος από πάνω σου και να σε βοηθήσουμε να έχεις την ασφάλεια που σε εξυπηρετεί περισσότερο, στην πιο προσιτή τιμή.

 

💡 Και μην ξεχνάς! Μπορείς να αλλάξεις ασφαλιστική, αν δεν σε ικανοποιεί αυτή με την οποία συνεργάζεσαι.

 

Σύγκρινε Τιμές και Παροχές σε περισσότερες από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες με ένα κλικ και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις! Η διαδικασία είναι 100% online και γίνεται από την άνεση του καναπέ σου, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Δες αν είσαι ασφαλισμένος & αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.