Επασφάλιστρο νέου οδηγού: 5 SOS ερωτήσεις & απαντήσεις!

Μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησής σου; Συγχαρητήρια! Σου ευχόμαστε ευχάριστα και ασφαλή ταξίδια, με την καλύτερη παρέα. Τώρα είναι ώρα να δεις τι θα κάνεις και με την ασφάλεια νέου οδηγού. Έννοιες όπως το επασφάλιστρο σίγουρα θα σε απασχολήσουν, για αυτοκίνητο ή για μηχανή.

 

Για τους νέους οδηγούς, η ασφάλεια είναι πάντα πιο δύσκολη υπόθεση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Όμως δεν είναι προαιρετική, είναι απαραίτητη για όλους μας. Γι’ αυτό, εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού και είμαστε εδώ να τα μοιραστούμε μαζί σου.

 

Τι είναι το επασφάλιστρο νέου οδηγού;

 

Επασφάλιστρο νέου οδηγού ονομάζεται το έξτρα ποσό που καλείσαι να πληρώσεις για την ασφάλεια του οχήματός σου, όταν:

 

  • Είσαι 18 – 23 ετών και οδηγείς αυτοκίνητο, μηχανή ή άλλο όχημα.

 

  • Είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά δεν έχει περάσει 1 έτος από την ημερομηνία έκδοσης του διπλώματός σου.

 

Άλλη περίπτωση όπου ο οδηγός πληρώνει επασφάλιστρο, είναι όταν έχει ξεπεράσει την ηλικία των 65 – 70 ετών. Η ακριβής ηλικία μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική.

 

Γενικά, το επασφάλιστρο σε επιβαρύνει όταν θεωρείται ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα. Έτσι και στην ασφάλεια για νέο οδηγό, οι ασφαλιστικές κρίνουν ότι είναι πιο πιθανό να τρακάρει και αυξάνουν τα ασφάλιστρά του.

 

📌 Διάβασε επίσης: Leasing αυτοκινήτου ή αγορά; Πότε συμφέρει κάθε επιλογή;

 

Ποια είναι η τιμή για την ασφάλεια νέου οδηγού;

 

Η τιμή για επασφάλιστρο νέου οδηγού μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να καλύπτει το θέμα, οπότε δεν υπάρχει και συγκεκριμένο ποσό.

 

Μπορείς να περιμένεις ένα ασφάλιστρο αυξημένο κατά περίπου 30%, έως και 50%. Για σένα που ψάχνεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια νέου οδηγού, υπάρχει το Insurance Market.

 

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να συγκρίνεις προσφορές από διαφορετικές ασφαλιστικές και να πάρεις αυτή που θέλεις. Όλη η διαδικασία σύγκρισης είναι εντελώς δωρεάν και 100% online, από την άνεση του καναπέ σου.

 

Τι προβλέπει η νομοθεσία για επασφάλιστρο νέου οδηγού;

 

Θα λέγαμε ότι δεν τίθεται θέμα νομοθεσίας για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Το θέμα είναι η πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών. Από αυτή εξαρτώνται τα ποσά που πρέπει να πληρώσεις για επασφάλιστρα ή για πρόστιμο, σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Λοιπόν, ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής προβλέπεται ότι:

 

  • Αν υπάρχει ήδη ένας βασικός οδηγός στην ασφάλεια ενός οχήματος, πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία του νέου οδηγού στην ασφαλιστική.

 

  • Σε περίπτωση ατυχήματος που δεν έχει δηλωθεί το επασφάλιστρο, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει ως και το 60% των ετήσιων ασφαλίστρων (ακόμα κι αν ο οδηγός δεν ευθύνεται!)

 

Είναι καλύτερα να πληρώσεις μεγαλύτερα ασφάλιστρα για ένα μικρό διάστημα, παρά να πάρεις τέτοιο ρίσκο.

 

📌 Διάβασε επίσης: O δεκάλογος της ασφαλούς φθινοπωρινής οδήγησης

 

Πώς δηλώνουμε νέο οδηγό στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

 

Η ασφάλεια νέου οδηγού τακτοποιείται πολύ εύκολα, ακόμα και σε ήδη υπάρχοντα ασφαλιστήρια οχημάτων.

 

Αν υπάρχει ήδη ασφαλιστήριο για έναν βασικό οδηγό, τα βήματα είναι τα εξής:

 

1. Στέλνεις το δίπλωμα οδήγησης του νέου οδηγού στην ασφαλιστική σου.

 

2. Η ασφαλιστική εκδίδει μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη (το επασφάλιστρο) που θα καλύψει τον οδηγό.

 

3. Σε ενημερώνει για το επιπλέον κόστος που πρέπει να πληρώσεις. Όταν το τακτοποιήσεις, όλα είναι νόμιμα!

 

Είναι τόσο απλό. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν σκεφτόμαστε τόσο τη διαδικασία, όσο τα χρήματα. Και έχεις δίκιο να το σκέφτεσαι, αλλά είναι πάντα καλύτερο να οδηγείς με έγκυρη ασφάλεια, για σένα και για τους γύρω σου.

 

Πώς θα μειώσεις το κόστος ασφαλίστρων με νέο οδηγό;

 

Δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ίδιες επιβαρύνσεις για το επασφάλιστρο νέου οδηγού. Αν θέλεις χαμηλότερο επασφάλιστρο, αρκεί να βρεις μια συμφέρουσα προσφορά.

 

Περιττό να το αναφέρουμε, αλλά όσο περισσότερο προσέχεις και αποφεύγεις κάθε ατύχημα με το αυτοκίνητο (ή τη μηχανή), τόσο χαμηλότερα ασφάλιστρα θα πληρώνεις και στο μέλλον. Όσο πιο προσεκτικά οδηγείς, τόσο θα σε επιβραβεύει η ασφαλιστική σου!

 

Όμως για να επιλέξεις κατάλληλη ασφάλεια νέου οδηγού και να μάθεις πώς θα μειώσεις τα κόστη σου, το πιο σημαντικό είναι να συγκρίνεις και να έχεις έναν έμπειρο σύμβουλο ασφάλισης.

 

Αυτό ακριβώς θα βρεις στο Insurance Market. Οι σύμβουλοί μας βρίσκονται στη διάθεσή σου 24 ώρες καθημερινά, για να σε καθοδηγήσουν τηλεφωνικά. Και φυσικά, μπορείς να βρεις τα πάντα για την ασφάλεια αυτοκινήτου online, στο site μας (το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια μηχανής).

 

Είμαστε δίπλα σου και θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε!

Επασφάλιστρο νέου οδηγού: 5 SOS ερωτήσεις & απαντήσεις!