Είναι το όχημά σου έτοιμο για ταξίδι; Κάνε το Quiz!

5/5 - (9 αξιολογήσεις)
5/5 - (9 αξιολογήσεις)

Ονειρεύεσαι ταξιδάκι; Μάλλον ναι! Πριν όμως ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου, θυμήσου…

Αν το αυτοκίνητο ή η μηχανή σου έχει μείνει σε ακινησία για πολύ καιρό, δεν μπορείς απλά να το πάρεις και να ξεκινήσεις για roadtrip. Αλλά ακόμα κι αν έκανες σύντομες, μικρές μετακινήσεις, ίσα ίσα για να μην “τα φτύσει” η μπαταρία σου, πάλι χρειάζεται προετοιμασία.

 

Κάνε το quiz που ακολουθεί και δες αν είσαι έτοιμος για καλοκαιρινές εξορμήσεις!

 

 

Άρα, πώς θα προετοιμάσεις το όχημά σου για την επιστροφή στο δρόμο;

 

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξεις για τα εξής:

 

#1 Φρόντισε για το service

 

SOS: Πρέπει κάθε χρόνο να ελέγχεις τα φρένα, τα φώτα, την κατάσταση της μπαταρίας, των ελαστικών και των υαλοκαθαριστήρων. Χωρίς αυτά, δεν πας πουθενά. Μην ξεκινήσεις για ταξίδι χωρίς να περάσεις από τον μηχανικό σου και να ελέγξεις αυτά τα σημεία, γιατί αν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα είναι αργά πια.

 

#2 Πάρε τις πινακίδες σου πίσω

 

Πολλοί οδηγοί προχώρησαν σε προσωρινή κατάθεση πινακίδων, προκειμένου να γλιτώσουν και την πληρωμή τελών κυκλοφορίας για ένα όχημα που δεν κινείται, εξαιτίας της πανδημίας. Οπότε, αν θέλεις να κυκλοφορήσεις και πάλι, θα πρέπει να πάρεις πίσω τις πινακίδες και πλέον μπορείς να πληρώνεις και τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

 

#3 Πλύνε το αυτοκίνητο!

 

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να καθαρίσεις το αμάξι σου. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, συνεχώς μαζεύει σκόνη, η οποία μόνο υγιεινή δεν είναι για σένα και για την οικογένειά σου. Ειδικά αν πας διακοπές με όλη την οικογένεια και έχεις μικρό παιδί, μην αμελήσεις τον εσωτερικό καθαρισμό του αυτοκινήτου.

 

#4 Τήρησε τα μέτρα προστασίας

 

Επειδή ανοίγουν ξανά οι μετακινήσεις, δεν σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας. Συνέχισε να χρησιμοποιείς τη μάσκα σου, όταν και όπου χρειάζεται, αλλά και να πλένεις τα χέρια σου τακτικά. Έχε μαζί σου και ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό, για τις στιγμές που δεν μπορείς να πλύνεις τα χέρια με νερό και σαπούνι.

 

#5 Ανανέωσε την ασφάλειά σου

 

Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις ανασφάλιστο το αυτοκίνητό σου. Εκτός του ότι είναι παράνομο, δείχνει έλλειψη σεβασμού προς άλλους οδηγούς και λοιπούς τρίτους που συναντάς στο δρόμο. Και φυσικά, είναι οικονομικά ασύμφορο, γιατί σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα, θα πρέπει να πληρώσεις τις ζημιές από την τσέπη σου.

 

Κι αν μέσα στην πανδημία είχες μόνο τη βασική σου ασφάλιση, τώρα που θα βγεις στο δρόμο ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Κάποιες καλύψεις, όπως η Οδική Βοήθεια, η Θραύση Κρυστάλλων και η Κάλυψη Ζημιών από Ανασφάλιστο Όχημα μπορεί να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

 

Για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, μην ψάχνεις αλλού. Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε προσφορές από 25+ ασφαλιστικές και πάρε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο email σου!

Είναι το όχημά σου έτοιμο για ταξίδι; Κάνε το Quiz!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.