Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Τα πιο Ευρύχωρα Πολυμορφικά Αυτοκίνητα (MPV)

Τα πιο Ευρύχωρα Πολυμορφικά Αυτοκίνητα (MPV)

ευρύχωρα πολυμορφικά αυτοκίνητα

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι συνυφασμένο με τα ταξίδια και τις εκδρομές, όμως αυτά με τη σειρά τους χρειάζονται ένα ευρύχωρο και άνετο αυτοκίνητο. Ικανό να χωρέσει οτιδήποτε χρειαστεί.

Η λίστα των αυτοκινήτων με χώρους μεγάλη, και εξαπλώνεται διαρκώς. Άλλωστε, στην εποχή που τα μικρά αυτοκίνητα μεγαλώνουν σε διαστάσεις ολοένα και περισσότερο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάτι που να στερείται πρακτικότητας.

Ωστόσο, οι χώροι, η άνεση των επιβατών και η ικανότητα αποθήκευσης μεγάλων μεγεθών ανήκουν παραδοσιακά και δικαιωματικά σε μία κατηγορία αυτοκινήτων: τα πολυμορφικά. Γνωστά και ως MPV.

Εμείς, συγκεντρώσαμε τα 7 πολυμορφικά αυτοκίνητα με τους μεγαλύτερους χώρους, για να μην αφήσεις τίποτα πίσω σε οποιοδήποτε ταξίδι ή στιγμή της καθημερινότητάς σου.

1. Ford S-Max (2006-2014)

+Άνετο
+Ευρύχωρο
+7 Θέσεις
-Κατανάλωση
-Λειτουργικά κόστη

Το μεγαλύτερο αδερφάκι του ιδιαίτερα δημοφιλούς C-Max, είναι από τα πιο ευρύχωρα της λίστας, προσφέροντας το εντυπωσιακό νούμερο των 700 λίτρων αποθηκευτικού χώρου. Μάλιστα, ως ένα αυτοκίνητο που φημίζεται για την κατεξοχήν πρακτικότητα και τους χώρους του προσφέρεται και ως 7-θέσιο.

Με τις 7 θέσεις, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ του ανέρχεται σε 285 λίτρα. Νούμερο αρκετά μεγάλο για τη φύση ενός 7θέσιου αυτοκινήτου.

Το S-Max θα σε βολέψει εάν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο με χώρους και άνεση για ξεκούραστα ταξίδια. Προσφέρεται συνήθως με έναν κινητήρα 2000 κυβικών, ιδανικό για ταξίδια αλλά με αυξημένα λειτουργικά κόστη.

Με τη μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου στα 8.000€, το S-Max μοιάζει μία ιδιαίτερα θελκτική επιλογή για την κατηγορία του.

Δες Πιστοποιημένα Ford

2. Mercedes B-Class (2013-2018)

+Σχεδίαση
+Κινητήρες
+Πολυτέλεια
-Τιμή
-Συντήρηση

Ποιος είπε ότι ένα MPV δε μπορεί να είναι πολυτελές και κομψό; Η Mercedes πάντως είχε αντίθετη άποψη και την υλοποίησε στο B Class 2ης γενιάς, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011.

Εμπνευσμένο από την αντίστοιχης χρονολογίας A Class, το μοντέλο B κράτησε τον νεανικό χαρακτήρα και τις μοντέρνες γραμμές, αναδεικνύοντας μία σύγχρονη αισθητική. Κάτι που αποτυπώνεται και από το πλούσιο εσωτερικό του, με την ποιότητα κατασκευής και την οδηγοκεντρική διάταξη να είναι κυρίαρχες.

Ξεκινώντας από έναν κινητήρα πετρελαίου 1.500 κυβικών και 1.600 στην έκδοση της βενζίνης, το B Class είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη σύγχρονη φιλοσοφία του downsizing. Οι εκδόσεις του είναι τόσες πολλές, που θα το συναντήσεις ακόμα και ως ηλεκτρικό!

Λόγω του premium χαρακτήρα του, το B Class είναι από τα πιο ακριβά της λίστας, με μία μέση τιμή ως μεταχειρισμένο στα 16.900€.

Δες Ελεγμένα Mercedes B-Class

3. Renault Scenic (2009-2016)

+Πρακτικότητα
+Καινοτομία
+Κατανάλωση
-Εσωτερικό
-Εξοπλισμός

Οι Γάλλοι έχουν τον πρώτο λόγο όταν μιλάμε για πολυμορφικά/MPV, αφού είναι αυτοί που ουσιαστικά δημιούργησαν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Φυσικά, καλύτερος εκπρόσωπος αυτού δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τη Renault. Και συγκεκριμένα το Scenic.

Το ογκώδες και ευρύχωρο πολυμορφικό, διαθέτει πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 436 λίτρων. Παράλληλα, το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που του επιτρέπει να φιλοξενεί έως 5 επιβάτες, προσφέροντας ίσως τη μεγαλύτερη άνεση στην κατηγορία του. Ωστόσο, ίσως φαντάζει λίγο φτωχό, ειδικά στις βασικές εκδόσεις του.

Οι κινητήρες του δεν απογοητεύουν, με καλύτερη επιλογή τον πετρελαιοκίνητο 1.500 κυβικών. Ο οποίος, χαρίζει κατανάλωση ύψους 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και φημίζεται για την αξιοπιστία και την απόδοσή του. Ενώ χρησιμοποιείται και από τη Mercedes στο B Class που αναφέραμε παραπάνω.

Το Scenic, θα το βρεις ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 9.250€.

Δες Αξιόπιστα Renault Scenic

4. Citroen C4 Picasso/Grand Picasso (2013-σήμερα)

+Εμφάνιση
+Κινητήρες
+Οικονομία
-Επιδόσεις
-Ηχομόνωση

Μένουμε στη Γαλλία και περνάμε στην εταιρεία που φημίζεται για τον σχεδιασμό και τις σύγχρονες γραμμές, τη Citroen. Άλλωστε, ένα MPV προκειμένου να ξεχωρίζει οφείλει να διαθέτει τόσο πρακτικότητα και καινοτομία όσο και διαχρονικά μοντέρνα σχεδίαση.

Το C4 Picasso -παρότι η μικρή έκδοση- θα το συναντήσεις με περισσότερα από 538 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Ποσό που εκτινάσσεται στα 793 λίτρα, στο δίδυμο αδερφάκι του, το Grand Picasso, το οποίο προσφέρεται και με 7 θέσεις.

Στους κινητήρες, ξεχωρίζει ο diesel 1.600 κυβικών, ο οποίος είναι ικανός να προσφέρει 4 λίτρα κατανάλωσης στα 100 χιλιόμετρα. Νούμερο που φαντάζει εξωπραγματικό, εάν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των 2 αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά, στις υψηλές ταχύτητες ο θόρυβος του αέρα περνάει στην καμπίνα, θυμίζοντας ότι είναι ένα κατεξοχήν οικογενειακό αλλά και καθημερινό αυτοκίνητο.

Το C4 Picasso θα το συναντήσεις ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή της τάξης των 11.890€.

Δες Πιστοποιημένα Citroen

5. Volkswagen Sharan (2010-σήμερα)

+Ποιότητα κατασκευής
+Χώροι
+Πρακτικότητα
-Μέγεθος
-Τιμή

Στη μάχη για το πιο ευρύχωρο πολυμορφικό, η Volkswagen δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Μετά το Touran και τον πρακτικό του χαρακτήρα, η γερμανική εταιρεία διαθέτει στη γκάμα της ένα όχημα που ακροβατεί μεταξύ Van και MPV, ανήκοντας ωστόσο στη δεύτερη κατηγορία. Ο λόγος, για το Sharan.

Το Sharan, διαθέτει 711 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, καθιστώντας το από τα πιο ευρύχωρα πολυμορφικά της αγοράς. Στους κινητήρες θα το συναντήσεις με έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.400 κυβικών, αλλά και έναν πετρελαιοκίνητο 2.000 κυβικών. Ο οποίος συνίσταται, παρά τα αυξημένα κυβικά, λόγω του μεγάλου μεγέθους του αυτοκινήτου.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, το Volkswagen Sharan υπολογίζεται με μέσο όρο στα 15.700€ στη Facelift έκδοσή του.

Δες Ελεγμένα Volkswagen

6. BMW Σειρά 2 Gran Tourer (2014-σήμερα)

+Εμφάνιση
+Εσωτερικό
+Ποιότητα
-Κόστος συντήρησης
-Τιμή

Άλλη μία premium εταιρεία που επενδύει και μπαίνει στη μάχη των MPV, είναι και μία παραδοσιακά σπορ αυτοκινητοβιομηχανία. Περιορίζοντας για λίγο τον σπορ χαρακτήρα της -αποκλειστικά στην εξωτερική εμφάνιση- η BMW αναγνωρίζει τη σημαντικότητα των πολυμορφικών στη σύγχρονη πραγματικότητα. Για ποιον άλλον λόγο, άλλωστε, να παρουσιάζει το 2014 για πρώτη φορά στην ιστορία της MPV όχημα; Και μάλιστα όχι ένα, αλλά δύο.

Η σειρά 2 έρχεται τόσο ως Active Tourer, όσο και ως και Gran Tourer. Η πρώτη, αφορά μία πιο πρακτική έκδοση ενός MPV, εστιασμένο στην καθημερινότητα και τις απλές απαιτήσεις. Η δεύτερη, εξοπλίζεται με μεγαλύτερο μεταξόνιο, ώστε να επιτρέπει στην άνεση να έχει τον πρώτο λόγο. Η Gran Tourer, διαθέτει 645 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Παράλληλα, ο πετρελαιοκινητήρας των 1.500 κυβικών, χαρίζει άνεση και οικονομία καυσίμου. Χωρίς να ξεφεύγει σε κυβικά, ανεβάζοντας και αντίστοιχα το κόστος συντήρησης.

Η BMW είναι γνωστό ότι διατηρούν τη μεταπωλητική τους αξία. Έτσι, μία μεταχειρισμένη σειρά 2 Gran Tourer θα τη συναντήσεις με μία μέση τιμή στα 22.800€.

Δες Αξιόπιστα BMW

7. Fiat 500L (2013-σήμερα)

+Εσωτερικό
+Ποικιλία επιλογών
+Άνετο
-Κατανάλωση
-Χώροι

Το Fiat 500 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Fiat. Άλλωστε, η ιταλική εταιρεία, διατηρεί το όνομα και τη βασική του φιλοσοφία σε μία σειρά σύγχρονων μοντέλων, από SUV έως το πολυμορφικό 500L.

Ως πολυμορφικό, λοιπόν, το 500L θα το συναντήσεις κατά βάση με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.300 κυβικών και μία κατανάλωση της τάξης των 4 λίτρων. Στο εσωτερικό του είναι αρκετά ευρύχωρο, και είναι ικανό να μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια όλους τους επιβάτες. Ενώ και το infotainment σύστημα που εξοπλίζεται είναι αρκετά εύκολο στον χειρισμό, με πολλές λειτουργίες.

Ωστόσο, ο χώρος αποσκευών του δε συνάδει με το γενικότερο μέγεθος και την πρακτικότητα του εσωτερικού του. Έτσι, παρότι τα 400 λίτρα χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ του μόνο λίγα δεν τα λες, στην κατηγορία του θα μπορούσε να έιναι και μεγαλύτερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Wagon έκδοσή του με 493 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Ως μεταχειρισμένο πάντως θα το συναντήσεις στα 10.780€, καθιστώντας το από τα πιο value for money αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Δες Πιστοποιημένα Fiat

Πηγή: Blog Spotawheel


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου