Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / 5 ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αυτοκίνητο

5 ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αυτοκίνητο

προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αυτοκίνητο

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και συνάμα το τριημεράκι που περιμέναμε καρτερικά! Τι καλύτερο λοιπόν από το να πάρεις το αυτοκίνητο και να εξερευνήσεις τους κοντινούς προορισμούς; Σου έχουμε μια λίστα με τους ιδανικότερους προορισμούς για εξορμήσεις με αυτοκίνητο.

Ποιοι είναι λοιπόν οι ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι;

  1. Θεολόγος Φθιώτιδας
  2. Γαλαξίδι
  3. Τρίκαλα Κορινθίας
  4. Ναύπλιο
  5. Καλάβρυτα

Φόρτωσε το αμάξι και πάμε να τους ανακαλύψουμε αναλυτικά! 🚗

#1 Θεολόγος Φθιώτιδας

Ίσως να τον ξέρεις γιατί εκεί βρίσκεται το εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ήξερες όμως ότι είναι και ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές με το αυτοκίνητο; Σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από την Αθήνα, κάνει τον Θεολόγο ιδανικό προορισμό για κοντινή εξόρμηση.

Βρίσκεται ανάμεσα στη Χαλκίδα και τα Καμένα Βούρλα και αυτή την εποχή ειδικά, θα δεις ένα μοναδικό τοπίο με πολύ πράσινο και ατελείωτη θάλασσα. Αν θες να περάσεις το τριήμερο κοντά στη θάλασσα και να φας πεντανόστιμα σαρακοστιανά, τότε ο Θεολόγος είναι η ιδανική επιλογή!

#2 Γαλαξίδι

Άλλος ένας παραθαλάσσιος προορισμός με νησιώτικο αέρα βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα. Το Γαλαξίδι βρίσκεται στην καρδιά του Κρισσαίου Κόλπου και είναι γνωστό για τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα μεγάλα πέτρινα αρχοντικά.

Αν ψάχνεις έναν τόπο με ιστορία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τότε το Γαλαξίδι πρέπει να μπει ψηλά στη λίστα σου!

#3 Τρίκαλα Κορινθίας

Πάμε να αλλάξουμε λίγο το τοπίο και να το κάνουμε πιο ορεινό. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι από τους ιδανικότερους κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς και σίγουρα δεν το ακούς από εμάς πρώτη φορά.

Απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και είναι για εσένα που δεν θέλεις ακόμα να επισκεφτείς παραθαλάσσιους προορισμούς, αλλά προτιμάς μια απόδραση στη φύση. Τα χωριουδάκια της περιοχής θα σε ξετρελάνουν και οι βόλτες στη φύση θα σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι.

Αν επιλέξεις τα Τρίκαλα Κορινθίας για αυτό το τριήμερο, μην παραλείψεις μια επίσκεψη και στην πανέμορφη λίμνη Δόξα που είναι εκεί κοντά.

#4 Ναύπλιο

Ο πιο standard προορισμός για κοντινές εκδρομές ακόμη και για μονοήμερη. Μόλις 138 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι κλασσικός και αγαπημένος προορισμός για κοντινές εκδρομές.

Ο αγαπημένος αυτός προορισμός έχει να σου προσφέρει ιστορία, γραφικές συνοικίες, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Και για τους πιο fit, έχει και 999 σκαλοπάτια για να ανέβεις στο Παλαμίδι και να απολαύσεις τη μαγική θέα.

#5 Καλάβρυτα

Κλείνουμε με έναν ακόμη ορεινό προορισμό με μεγάλη ιστορία. Τα Καλάβρυτα είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς το χειμώνα λόγω του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι όμως μια εξαιρετική επιλογή και για ανοιξιάτικο καιρό αφού μπορείς να επισκεφτείς το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού, αλλά και τους καταπληκτικούς καταρράκτες στην Άνω Βλασία.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψεις και μια επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για να μάθεις ολόκληρη την ιστορία του μαρτυρικού αυτού οικισμού.

Περίπου 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει ιστορία, περιπέτεια και ομορφιά!

πινακίδα widget

Bonus part: Ιδανικοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα στην καρδιά μας και μπορεί να μην είναι ο πιο κοντινός προορισμός στην Αθήνα, έχει όμως διαμαντάκια για να ανακαλύψεις με το αυτοκίνητο αν μένεις εκεί γύρω.

Πάμε λοιπόν να δούμε 3 από τους αγαπημένους μας προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθείς με το αυτοκίνητο.

 #1 Παλαιός Παντελεήμονας

Απέχει μόλις 1 ώρα από τη Θεσσαλονίκη και είναι από τα πιο γραφικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς. Ο Παλαιός Παντελεήμονας θυμίζει πολύ το Πήλιο σε ομορφιά και είναι γεμάτος γραφικά σπιτάκια, καλντερίμια, μεγάλα όμορφα δέντρα και μοναδική θέα στον Όλυμπο.

Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη και δεν τον έχεις επισκεφτεί ακόμα, τώρα είναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις τις ομορφιές αυτού του υπέροχου χωριού!

 #2 Άγιος Αθανάσιος

Παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, μοναδική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα και φυσικά ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά της Ελλάδας, το Καϊμακτσαλάν, κάνουν τον Άγιο Αθανάσιο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Εκτός από σκι, στον Άγιο Αθανάσιο θα απολαύσεις και πιο ανοιξιάτικες δραστηριότητες όπως πεζοπορίες στο βουνό, mountain bike, ιππασία και πολλά άλλα.

Αν θες ένα τριήμερο γεμάτο περιπέτεια, ο Άγιος Αθανάσιος είναι αυτό που ψάχνεις!

 #3 Νυμφαίο

Μόλις 28 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα, το Νυμφαίο είναι ένας ιδανικός ορεινός προορισμός για εκδρομή με το αυτοκίνητο. Πεζοπορία σε δάση οξιάς, κυνήγι μανιταριών, δοκιμή εκλεκτών κρασιών, κανό στη λίμνη Ζάζαρη είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που θα απολαύσεις κατά την επίσκεψή σου στο Νυμφαίο.

Αν ψάχνεις λίγο ακόμα χειμωνιάτικο τοπίο πριν τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις, το Νυμφαίο θα σε αποζημιώσει!

Ελπίζουμε να βρήκες τον προορισμό που θα περάσεις το τριήμερό σου. Ό,τι και να διαλέξεις ελπίζουμε να περάσεις όμορφα και να ξεφύγεις από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σε καμία περίπτωση όμως μην ξεχάσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Αν έχει έρθει η ώρα να την ανανεώσεις μπες στο insurancemarket, σύγκρινε έως 29 συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και βρες την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου