Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Θα κυκλοφορούσαν οχήματα υπερηρώων νόμιμα;

Θα κυκλοφορούσαν οχήματα υπερηρώων νόμιμα;

όχημα υπερηρώων

Δεν έχει σημασία αν είσαι DC fan ή Marvel fan, αν προτιμάς τον Batman, τον Superman ή τον Hulk. Αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με οποιοδήποτε σύμπαν υπερηρώων, τότε έχεις ονειρευτεί κι εσύ πώς θα ήταν να έχεις το δικό σου υπερ-όχημα (ή να πετάγεσαι από μέρος σε μέρος βγάζοντας ιστούς από τους καρπούς σου, δεν κρίνουμε εμείς).

Τόσο στα κόμικς, όσο και στα κινούμενα σχέδια, αλλά και στη μεταφορά ταινιών στο σινεμά, πάντα θα προσέξουμε το όχημα με το οποίο κυκλοφορούν οι υπηρήρωες. Συνήθως είναι κάτι πολύ έξω από τα ρεαλιστικά πρότυπα, που ποτέ δε θα δεις έξω στο δρόμο, σωστά; Ναι, αλλά αν ήταν αληθινό; Πού θα ασφαλιζόταν και ως τι, για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα;

Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα οχήματα από εξίσου αγαπημένους ήρωες, για να δούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

#1 Το Spider-Mobile (Spiderman)

Σωστά διαβάζεις, λέμε Spider-Mobile. Σε μια ιστορία των 70s’, μια εταιρεία πλησίασε τον Peter Parker, aka Spiderman, για να του προτείνει να διαφημίσει το προσωπικό του αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα “έχτιζε” ο ίδιος, ενώ εκείνοι θα τον προμήθευαν μόνο με τη μηχανή του.

Ο Spiderman αναγκάστηκε να δεχτεί τη συμφωνία λόγω οικονομικών δυσκολιών κι έτσι το Spider-Mobile είδε το φως του ήλιου. Τώρα, η αλήθεια είναι πως το όχημα είχε κάποια extras που τα κανονικά αμάξια δεν έχουν… και φυσικά δεν ήταν φτιαγμένο από συνηθισμένο κατασκευαστή… Και επίσης ο Peter Parker δεν ήξερε να οδηγεί… οπότε δύσκολα θα έβρισκε ασφάλεια αυτοκινήτου.

Όμως! Το Spider-Mobile μπορούσε να μεταμορφωθεί σε συνηθισμένο αυτοκίνητο, για να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του πολίτη Peter Parker. Οπότε, αν εκείνος έπαιρνε δίπλωμα οδήγησης, γιατί να μη βρει και ασφάλεια; Αν μη τι άλλο θα έβρισκε στο insurancemarket.gr, αφού συνεργάζεται με περισσότερες ασφαλιστικές από κάθε άλλη πλατφόρμα σύγκρισης στην Ελλάδα.

Αλλά επειδή ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δε θα επέλεγε να οδηγεί μέσα στην κίνηση και να ψάχνει για πάρκινγκ, ενώ μπορεί να μεταφέρεται οπουδήποτε με ιστούς που βγάζει από τα χέρια του, τελικά η ιστορία αυτή πήγε κάπως άπατη.

#2 Το Turtle Van (Χελωνονιντζάκια)

Κάποτε ήταν ένα συνηθισμένο βανάκι και ως τέτοιο θα μπορούσες κανονικότατα να το κυκλοφορήσεις νόμιμα και να το ασφαλίσεις. Αλλά μιλάμε για τα Χελωνονιντζάκια, οπότε προφανώς και δεν το άφησαν έτσι. Όταν έχεις στη διάθεσή σου ένα μυαλό σαν του Donatello, δε θα το αξιοποιήσεις για να βάλεις στο βαν μηχανικά χέρια; Δε θα το κάνεις να εκτοξεύει αντικείμενα στους κακούς; Βασικά πράγματα λέμε…

Και πράγματι, σε κινούμενα σχέδια και ταινίες live action, έχουμε δει το turtle van με προσαρτημένα διάφορα gadgets, απαραίτητα για την πάταξη του εγκλήματος. Οπότε, θα μπορούσε αυτό το όχημα να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους; Εεε ίσως, αν πρώτα αφαιρούσες όλα αυτά τα έξτρα εξαρτήματα!

#3 Το Αόρατο Αεροπλάνο (Wonder Woman)

Σε αντίθεση με άλλους υπηρήρωες (βλ. Superman), η αγαπημένη μας Wonder Woman δεν μπορούσε πάντα να πετάξει. Οπότε, τι προτίμησαν να της δώσουν οι δημιουργοί της σαν μέσο μεταφοράς; Ένα αόρατο αεροπλάνο. Οκέι, αλλά θα είναι κι εκείνη αόρατη όταν μπαίνει στο αεροπλάνο, έτσι; Μπα, όχι, δε χρειάζεται.

Οπότε, φαντάσου τώρα ότι είσαι εσύ σε ένα τυπικό αεροπλάνο και εκεί που κάθεσαι στη θέση σου, βλέπεις στον αέρα σε καθιστή θέση τη Wonder Woman. Δεν κάνει κάτι, απλά κάθεται εκεί και μετακινείται προς κάποια κατεύθυνση.

Πάλι καλά να λέμε που δεν της έδωσαν το αόρατο παπάκι, να διασχίζει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και να περνάει σφήνα ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να γελάνε και τα πεζοδρόμια. Αλλά κι αν της είχαν δώσει παπάκι (ή μοτοσυκλέτα), από ασφάλεια μηχανής τι θα έβρισκε; Πάντως σίγουρα όχι κάλυψη για κλοπή, γιατί ποια ασφαλιστική θα ήθελε να καλύψει ένα αόρατο όχημα και να πρέπει μετά να σε καλύψει, επειδή δε θυμάσαι πού το πάρκαρες;;;

#4 Η Hell Cycle (Ghost Rider)

Το όνειρο του κάθε μηχανόβιου. Το καμάρι των απανταχού οδηγών που πηγαίνουν για κόντρες. Η μηχανή των μηχανών. Η Hell Cycle είναι η μηχανή του Ghost Rider που αγνοεί τους νόμους της φυσικής, υπακούει στις διαταγές του αναβάτη της και επίσης βγάζει φωτιές από τις ρόδες.

Μμμμάλιστα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: για να κυκλοφορήσει αυτή η μηχανή νόμιμα στο δρόμο, θα πρέπει να ακολουθήσει τον Κ.Ο.Κ., που μάλλον δε θα επιτρέπει τις ταχύτητες που μπορεί να πιάσει. Επίσης, μάλλον δε θα της επιτρεπόταν να οδηγεί κάθετα πάνω στα κτίρια ή πάνω στο νερό. Αν και για την οδήγηση πάνω στο νερό θα μπορούσε ίσως να πάρει κάποια ασφάλεια σκάφους(; ) Ίσως, αν η ασφαλιστική ήταν σε τρελά κέφια…

Αυτό όμως που δεν θα μπορούσε να βάλει στο συμβόλαιό της θα ήταν – όπως είναι φυσικό – η κάλυψη πυρός. Άμα οι ρόδες ήδη βγάζουν φωτιά, μην περιμένεις να σε καλύψουν σε περίπτωση που το όχημά σου πάθει ζημιά ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ.

#5 Το Batmobile (Batman)

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο… Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει δει Batman και να μην ονειρεύτηκε να αποκτήσει το δικό του Batmobile. Από το 1939 που πρωτοεμφανίστηκε στο σύμπαν της DC μέχρι και σήμερα, το iconic… αυτοκίνητο; τανκ; οπλοστάσιο; (ας πούμε αυτοκίνητο), έχει λάβει τόσες αναβαθμίσεις και έχει αλλάξει τόσα gadgets, που είναι αδύνατο να τα θυμάσαι όλα.

Θα μπορούσε όμως το Batmobile, σε οποιαδήποτε έκδοσή του, να κυκλοφορήσει νόμιμα στο δρόμο; Αν είναι οπλισμένο μέχρι τα δόντια, όχι, σίγουρα όχι. Επίσης σίγουρα όχι, αν είναι το Tumbler. Αλλά αν μιλάμε για κάποιο πιο… city-friendly αυτοκίνητο, γιατί όχι; Μάλιστα, ανά τον κόσμο υπάρχουν εταιρείες που ενοικιάζουν οχήματα που μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά των αγαπημένων σου ηρώων.

Ποια ασφάλεια ταιριάζει στο δικό σου όχημα, για να σου καλύπτει όλες τις ανάγκες που έχεις στο δρόμο; Στο insurancemarket.gr σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις για ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής (και όχι μόνο). Μέσα σε 5’ μπορείς να συγκρίνεις προσφορές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να λάβεις το συμβόλαιο στο email σου. Ούτε ο Flash δε θα το έκανε τόσο γρήγορα!

Οπότε, μπες κι εσύ, επίλεξε το πακέτο ασφάλισης που σου ταιριάζει με όλες τις καλύψεις που θέλεις με πολύ οικονομικά ασφάλιστρα και μην αφήσεις το όχημά σου ανασφάλιστο ούτε για μια μέρα!

🎧 Άκουσε επίσης: Στο-Λύσαμε the Podcast


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου