Ήρθε το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

4.7/5 - (25 αξιολογήσεις)
4.7/5 - (25 αξιολογήσεις)

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης αποτελεί και επίσημα μέρος της καθημερινότητας μας, καθώς όλο και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, ενώ ως «κερασάκι στην τούρτα» προστέθηκαν και οι σημαντικές κρατικές επιδοτήσεις για την αγορά τους.

 

Και κάπως έτσι φαίνεται ότι ξημερώνει μια εντελώς διαφορετική ημέρα, ακόμη και για κλάδους με αρκετές ιδιαιτερότητες όπως είναι αυτός των επαγγελματιών οδηγών ταξί, καθώς η Taxiplon σε συνεργασία με τη Nissan, έφεραν το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

Με ηλεκτρική αυτονομία 528 χιλιομέτρων και μηδενικές εκπομπές ρύπων για ένα πιο καθαρό αστικό περιβάλλον.

 

nissan_leaf

 

Το Nissan Leaf με την μπαταρία των 62Kwh αναμένεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των ταξί και στη χώρα μας, καθώς η αξιοπιστία του και οι τεχνολογίες που το συνοδεύουν, σε συνδυασμό με την φιλικότητά του προς το περιβάλλον, αποτελούν εγγύηση για πιο καθαρές αστικές διαδρομές.

 

Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με αυτονομία κίνησης 528 χιλιομέτρων, το Leaf διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον εξοπλισμό του, με έξυπνα συστήματα όπως το ePedal (για έξυπνο τρόπο οδήγησης), το ProPILOT (για υποστήριξη του οδηγού) και το ProPILOT Park (για ευκολότερη στάθμευση).

 

nissan leaf

 

Παράλληλα, το νέο e-powertrain (ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο) με την μπαταρία των 62KWh αποδίδει ισχύ 160KW και 340 Nm ροπής, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα.

 

Οι ιδιοκτήτες Nissan Leaf επωφελούνται επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, η οποία τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης, καθώς και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν.

 

nissan leaf interior

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf με τιμή από 24.630 ευρώ, για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh.

 

Την ίδια στιγμή με τα μέτρα που εφαρμόζονται πλέον για την προώθηση και την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, επιδοτείται η εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή (wallbox), ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης στις θέσεις στάσης και στάθμευσης των οχημάτων ταξί.

 

Για να πάρεις την καλύτερη προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου πάτησε εδώ!

Ήρθε το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.