Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο: 5 Αγαπημένες επιλογές!

Καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο: 5 Αγαπημένες επιλογές!

καλοκαιρινοί προορισμοί

Το καλοκαιράκι θέλει οπωσδήποτε τον ήλιο και την παραλία του. Αλλά μετά την πανδημία, το σκηνικό έχει αλλάξει και πλέον οι καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο είναι πιο hot στις προτιμήσεις, παρά ποτέ.

Ακόμα κι αν πας μόνο διακοπές με αυτοκίνητο, υπάρχουν εντυπωσιακές τοποθεσίες με εύκολη πρόσβαση. Κι επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, θα βρεις αντίστοιχη ομορφιά με τα νησιά μας.

Οπότε προετοιμάσου, ανανέωσε την ασφάλεια αυτοκινήτου σου (και μην ξεχάσεις την Οδική Βοήθεια) και ξεκίνα!

5 αγαπημένοι κοντινοί προορισμοί για διακοπές με αυτοκίνητο!

1) Λευκάδα

Πόλος έλξης για αρκετό κόσμο, αφού είναι νησί χωρίς να είναι επί της ουσίας! Η εύκολη πρόσβαση, η οποία δεν προϋποθέτει πλοίο αλλά αυτοκίνητο, αναμένεται να αποτελέσει και φέτος το δυνατό χαρτί της Λευκάδας, για ευνόητους λόγους.

Μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου το νησί του Ιονίου απέχει από την Αθήνα 360 χιλιόμετρα. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής, η οποία πραγματοποιεί πλήρη περιστροφή κάθε μία ώρα, ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Έτσι, μετατρέπει την άφιξη στο νησί με τις εντυπωσιακές παραλίες σε απλή διαδικασία.

Οι πιο διάσημες παραλίες είναι οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και ο Άγιος Νικήτας, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι, ο Γιαλός, τα Καβαλικευτά, η Βασιλική και ο Άγιος Ιωάννης.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τα highlights της Λευκάδας. Προτείνουμε:

  • Το κοσμοπολίτικο Νυδρί με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες
  • Το φημισμένο νησί Σκορπιός απέναντι
  • Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας με τη φανταστική θέα
  • Το Δεσίμι για εξερεύνηση σπηλαίων με θαλάσσιο ποδήλατο
  • Τον Φάρο στο Ακρωτήρι Λευκάδας

✔️ Είναι το αμάξι σου έτοιμο για διακοπές; Δες τις εργασίες service που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κάθε χρόνο!

2) Μάνη

Όταν το θέμα μας είναι καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο, δε μπορεί να λείπει η Μάνη. Είναι ιδανική για διακοπές για όλο το χρόνο, αλλά και σχετικά κοντά στην Αθήνα.

Με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό τη Λακωνική Μάνη, η Ολυμπία Οδός φροντίζει για την εύκολη μετάβασή σου. Σε απόσταση 256 χιλιομέτρων από την Αθήνα, η πρώτη στάση έρχεται στο γραφικό Γύθειο, ως πρόγευση για όσα ακολουθήσουν.

Ακολουθεί το Οίτυλο (30 χιλιόμετρα από το Γύθειο), με μοναδική θέα τόσο προς τη θάλασσα όσο και προς το πανέμορφο και ιδιαίτερα δημοφιλές Λιμένι. Αντίστοιχης ομορφιάς είναι και η Αρεόπολη, η «καρδιά» της Λακωνικής Μάνης, ένας ιστορικός οικισμός που θυμίζει αρκετά κυκλαδίτικη Χώρα.

Το «κερασάκι στην τούρτα», όμως, είναι η διαδρομή με τελικό προορισμό το Ακρωτήρι Ταίναρο, το κατώτερο σημείο της Πελοποννήσου. Αρχικά, θα συναντήσεις το Σπήλαιο του Διρού, το οποίο επιβάλλεται να επισκεφτείς, ενώ η επόμενη στάση είναι ο Γερολιμένας, ιδανικό μέρος για βουτιές και βόλτες στα στενά με τους διάσημους πύργους.

Λίγο πριν φτάσεις στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου, μην ξεχάσεις να απολαύσεις τη θέα προς την καστροπολιτεία της Βάθειας, την παραλία Μαρμάρι και το ιδιαίτερο Πόρτο Κάγιο.

Φτάνοντας εν τέλει στο Ταίναρο, ένα μονοπάτι θα σε οδηγήσει στο νεκρομαντείο και στον διάσημο Φάρο. Στην επιστροφή, μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της μικρής παραλίας είναι επιβεβλημένη.

3) Σύβοτα

Τα Σύβοτα βρίσκονται σε απόσταση 460 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ωστόσο η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Ιονία Οδός μειώνουν αισθητά τον χρόνο του ταξιδιού. Λοιπόν, γιατί σου τα προτείνουμε για να πας καλοκαιρινές διακοπές με το αμάξι;

Φημίζονται για τις εξωτικές τους παραλίες, όπως η Μπέλα Βράκα, η οποία βρίσκεται στο Μουρτεμένο, ένα από τα κατάφυτα και ακατοίκητα νησάκια του οικισμού. Πρέπει να ξέρεις ότι η πρόσβαση στην παραλία δεν πραγματοποιείται ούτε με αυτοκίνητο ούτε με πλεούμενο, αλλά με περπάτημα στο νερό!

Επίσης, ξεχωρίζει η Πισίνα με τα γαλαζοπράσινα και διάφανα νερά, η οποία βρίσκεται στο νησί Μαύρο Όρος. Η πρόσβαση πραγματοποιείται με μικρά σκάφη που είναι διαθέσιμα ακόμη και προς ενοικίαση.

Στον δρόμο προς Πέρδικα σε περιμένουν οι πολυσύχναστες παραλίες Μικρή και Μεγάλη Άμμος. Αν δεν σου φτάνουν τα παραπάνω, μπορείς να επισκεφτείς τους Παξούς και τους Αντίπαξους σε μια σύντομη θαλάσσια ημερήσια εκδρομή, καθώς και την Πάργα με το εντυπωσιακό κάστρο της. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 28 χιλιομέτρων από τα Σύβοτα.

4) Εύβοια

Ψάχνεις για διακοπές απόλυτης χαλάρωσης; Ή μήπως είσαι λάτρης της περιπέτειας με δραστηριότητες στη φύση; Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, η Εύβοια αποτελεί την ιδανική επιλογή και στις δύο περιπτώσεις. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, είτε επιλέξεις τη βόρεια πλευρά είτε τη νότια, ενώ διαθέτει σχετικά βατό οδικό δίκτυο.

Στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας ξεχωρίζουν η Αιδηψός (190 χιλιόμετρα από Αθήνα μέσω Χαλκίδας) και τα Γιάλτρα. Δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς επίσης το Πευκί, τη Λίμνη και την Αγία Άννα, ειδικά αν είσαι φαν του κάμπινγκ. Αν θέλεις και μια σύντομη δόση εκδρομής με καραβάκι, μπορείς να επισκεφτείς τα μαγευτικά Λιχαδονήσια μέσω του Κάβου.

Στο ενδιάμεσο της Εύβοιας συναντάμε την Κύμη, περιτριγυρισμένη από ξεχωριστές παραλίες, όπως η Χιλιαδού και η Κορασίδα, οι οποίες σε προσκαλούν για μία ή και παραπάνω βουτιές.

Τέλος, για περισσότερη δόση Αιγαίου σε περιμένει η νότια πλευρά της Εύβοιας, με γαλαζοπράσινα νερά και γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς, όπως το Μαρμάρι και η Κάρυστος (200 χιλιόμετρα από Αθήνα μέσω Χαλκίδας), οι οποίοι υπόσχονται μια αξέχαστη καλοκαιρινή διαμονή.

Πριν ξεκινήσεις, εννοείται πως πρέπει να ελέγξεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το αμάξι σου. Υπάρχουν τίποτα θόρυβοι του αυτοκινήτου που ακούγονται ασυνήθιστοι; Μην τους αγνοείς, γιατί έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου.

5) Πύλος

Για όσους οι διακοπές σημαίνουν απόλυτη χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα και στιγμές ξεκούρασης σε υπερσύγχρονα all inclusive ξενοδοχεία, η Πύλος αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Απέχει 274 χιλιόμετρα από την Αθήνα μέσω της Ολυμπίας Οδού και εκτός από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, είναι γνωστή για τα διάφορα ιστορικά της αξιοθέατα, όπως το Νιόκαστρο και η Σφακτηρία, τα δημοφιλή κάστρα, καθώς και τη διάσημη Βοϊδοκοιλιά, την παραλία μοναδικής ομορφιάς με το ολοστρόγγυλο σχήμα.

Η Γιάλοβα, ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, αποτελώντας ιδανικό μέρος για την απαραίτητη ξεκούραση, σε συνδυασμό με αντίστοιχα χαλαρές βουτιές στην παραλία του Ρωμανού και του Πετροχωρίου.

Η εξερεύνηση των γύρω περιοχών συνεχίζεται με επίσκεψη στη Μεθώνη και τη Φοινικούντα νότια της Πύλου, ενώ μπορεί να επεκταθεί μέχρι και την Καλαμάτα, η οποία απέχει κοντά στα 52 χιλιόμετρα. Ό,τι πρέπει για οικογενειακές διακοπές με το αυτοκίνητο, αλλά όχι μόνο.

Και αυτοί είναι μερικοί καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι που προτείνουμε για τη σεζόν του 2023! Πριν ξεκινήσεις, φρόντισε για τις προμήθειες που θα χρειαστείς για το ταξίδι, αλλά και για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Μην ξεχάσεις να βάλεις κάλυψη Οδικής Βοήθειας! Χάρη σε αυτή, οι διακοπές σου δεν θα καταστραφούν, ακόμα κι αν το αμάξι πάθει κάτι στο δρόμο.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου