5+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν είσαι κολλημένος στην κίνηση

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Αν δεν έχεις βρεθεί πρωί καθημερινής στην Κηφισίας – εκεί γύρω στις 9.30 – τότε δεν ξέρεις τι θα πει απελπισία.

 

Η κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ένα βασικό πρόβλημα της κοινωνίας μας που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς και εργαζόμενους και δυστυχώς δεν λέει να λυθεί. Ίσως αν ήμασταν λίγο παραπάνω Ευρωπαίοι και χρησιμοποιούσαμε περισσότερο τα ΜΜΜ ή ίσως αν και αυτά με τη σειρά τους ήταν λίγο πιο οργανωμένα και καθαρά & δεν κάνανε και αυτές τις στάσεις εργασίας τότε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

 

Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στην ελληνική πραγματικότητα της κίνησης και της ταλαιπωρίας, σας παρουσιάζουμε τα 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν είστε κολλημένοι στην κίνηση των Ελληνικών δρόμων. 

 

Μουσική

Θα πήγαινες ποτέ στον πόλεμο χωρίς το όπλο σου; Φτιάξε ένα δυνατό playlist στο spotify και δώσε χρώμα στην καθημερινότητά σου. Εκμεταλλεύσου το χρόνο για να βελτιώσεις τη διάθεση αλλά και την ημέρα σου!

 

Podcast

Μετάτρεψε το χάσιμο χρόνου σε μικρά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Άκου ό,τι θες!  Από συνταγές μαγειρικής και μαθήματα ισπανικής γλώσσας μέχρι motivational speeches. It’s up to you!

 

Τηλεφωνικά ραντεβού

Υπολόγισε ποιες ώρες θα κολλήσεις στη κίνηση και κλείσε τα τηλεφωνικά ραντεβού σου εκείνη την ώρα. ΠΑΝΤΑ όμως χρησιμοποιώντας ανοιχτή ακρόαση ή hands free ακουστικά. Πάνω από όλα η ασφάλεια!

 

Carsharing

Μοιράσου το αυτοκίνητό σου με κάποιον συνεργάτη ή με κάποιο φίλο ή γείτονα που δουλεύει κοντά σου. Έτσι θα συμβάλλεις στη μείωση της κίνησης στους δρόμους και θα έχεις και κάποιον παρέα μέχρι να φτάσεις.

 

Siri Cortana Alexa

Πες τες όπως θες, από όποια συσκευή τις χρησιμοποιείς. Δώσε φωνητικές εντολές στο κινητό σου για να οργανώσεις το πρόγραμμά σου, να κλείσεις ραντεβού, να μάθεις τον καιρό το απόγευμα, το πού να πας βόλτα τον σκύλο ή για να λύσεις χαζές απορίες που πάντα σε απασχολούσαν.

 

Κάνε διαλογισμό

Ναι αμέ, γιατί όχι; Πήγαινε κόντρα στην αρνητική ενέργεια που υπάρχει πάντα σε έναν δρόμο με κίνηση και προσπάθησε να χαλαρώσεις. Αν δεν ξέρεις πώς, κατέβασε τα applications “calm” και “headspace” και ακολούθησε της οδηγίες τους. 

 

Good luck!                                                                            

5+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν είσαι κολλημένος στην κίνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.