Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Πώς οι κυκλικοί κόμβοι σε προστατεύουν;

Πώς οι κυκλικοί κόμβοι σε προστατεύουν;

κυκλικοί κόμβοι

Μπορεί εσένα να σου φαίνονται μπερδευτικοί και αχρείαστοι, αλλά οι κυκλικοί κόμβοι δεν αποσκοπούν στο να σε κάνουν να ζουμάρεις και να ξαναζουμάρεις στο GPS για να δεις σε ποια ρημάδα έξοδο πρέπει να βγεις. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, οι κόμβοι είναι εδώ για να φροντίσουν για την οδική σου ασφάλεια.

Το βασικότερο καθήκον των κυκλικών κόμβων είναι να σε κάνουν να μειώσεις ταχύτητα μέσα στην πόλη. Η χαμηλή ταχύτητα με την οποία διέρχονται τα αυτοκίνητα από έναν κυκλικό κόμβο, οδηγεί σε καλύτερη ροή της κυκλοφορίας και συνεπώς μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα καυσαέρια και ο θόρυβος.

Κάτι άλλο που ίσως να μην ήξερες είναι ότι οι κόμβοι έχουν μικρότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με άλλες πιο πολύπλοκες οδικές κατασκευές ή μεγάλους δρόμους. Επίσης, εφόσον είναι σχετικά μεγάλη η ακτίνα τους, είναι αρκετά εύκολο να διέλθουν από αυτούς φορτηγά.

👉🏼 Fun fact: Σε αντίθεση με τις χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα, προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο έχει αυτός που εισέρχεται και όχι αυτός που κινείται ήδη μέσα σε αυτόν.

Αν μπερδεύεσαι για το τι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα για τους κυκλικούς κόμβους, δες παρακάτω ένα επεξηγηματικό βίντεο.

Ελπίζουμε να σε βοήθησαν οι παραπάνω πληροφορίες. Και την επόμενη φορά που θα δυσανασχετήσεις βλέποντας μπροστά σου έναν κυκλικό κόμβο, σκέψου ότι υπάρχει εκεί όχι για να προκαλέσει κομφούζιο, αλλά για να σε προστατέψει!

Ψάχνεις την καλύτερη ασφάλεια; Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε online ασφάλειες αυτοκινήτου και ανακάλυψε ποια είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου!

📌Διάβασε επίσης: 5+1 Πράγματα να κάνεις αν κόλλησες στην κίνηση στους δρόμους


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου