Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Black Friday 2023: Τι είναι η “Μαύρη Παρασκευή” των εκπτώσεων;

Black Friday 2023: Τι είναι η “Μαύρη Παρασκευή” των εκπτώσεων;

Black Friday: τι είναι;

Black Friday: μια μέρα που ίσως περιμένεις όλη τη χρονιά... 

Είσαι από αυτούς που κάνουν λίστα με πράγματα που θέλουν να αγοράσουν και ορμάνε μόλις έρθει η Black Friday; Ή μήπως είσαι από τους άλλους που στήνονται έξω από τα καταστήματα από το προηγούμενο βράδυ για να προλάβεις να μπεις πρώτος/η μόλις ανοίξει και να πάρεις το καλό το πράγμα;  

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, σε αυτό το άρθρο θα μάθεις λίγα παραπάνω πράγματα για τη… Μαύρη Παρασκευή που έχει εισβάλλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα τα τελευταία χρόνια.  

Black Friday: Τι είναι και πώς ξεκίνησε; 

Η Black Friday μάς έρχεται, φυσικά, από την Αμερική και μάλιστα η ιστορία της ξεκινάει τον 19ο αιώνα. Στη σύγχρονη εποχή, η ημέρα αυτή έρχεται αμέσως μετά την ημέρα του Thanksgiving και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Η ιστορία της όμως δεν ήταν πάντα αυτή.  

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο όρος “Black Friday” ήταν το μακρινό 1869 και ήταν αποτέλεσμα οικονομικής κρίσης. Δύο γνωστοί και αδίστακτοι χρηματοδότες της εποχής στην Wall Street, οι Jay Gould και Jim Fisk, αποφάσισαν να αγοράσουν όσο περισσότερο χρυσό μπορούσαν, με στόχο να ανέβει η τιμή του ψηλά και έτσι να τον πουλήσουν και να βγάλουν αμέτρητα κέρδη. Η πλεκτάνη τους όμως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 1869 που αποτέλεσε “Μαύρη Παρασκευή” για το χρηματιστήριο αφού σημείωσε κατάρρευση και οι, άλλοτε βαρόνοι της Wall Street, μετατράπηκαν σε αγρότες.  

Black Friday: τι είναι;

Ο όρος “Μαύρη Παρασκευήχρησιμοποιήθηκε επίσης το 1950 από την αστυνομία της Φιλαδέλφειας της Αμερικής, όπου, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών εκείνη τη μέρα, συνέβαιναν διάφορα ευτράπελα αλλά και τραυματισμοί. Έτσι, ο όρος Black Friday περιέγραφε το χάος που επικρατούσε εκείνη την ημέρα στους δρόμους της πόλης.  

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, η Black Friday μετατράπηκε σε κάτι μόνο ευχάριστο, αφού αποτελεί ευκαιρία για πολύ κόσμο να αγοράσει πράγματα που έχει ανάγκη, σε πολύ καλύτερη τιμή. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια το online shopping έχει σχεδόν κυριαρχήσει, επομένως δεν υπάρχει καν λόγος να στήνεται ο κόσμος σε ουρές έξω από τα καταστήματα.  

Black Friday: τι είναι;

Η διάρκεια του Black Friday θεωρητικά είναι μια μέρα, αλλά πλέον τα περισσότερα online αλλά και φυσικά καταστήματα ξεκινούν τις Black Friday προσφορές νωρίτερα, συνήθως μια εβδομάδα πριν. Δεν σταματάνε όμως εκεί, αφού οι εκπτώσεις συνεχίζονται και μετά την Black Friday, με τη Cyber Weekτο “διαδικτυακό ισοδύναμο της Black Friday – την εβδομάδα προσφορών μόνο για τα online καταστήματα 

Black Friday στην Ελλάδα 

Παρά το γεγονός ότι η Black Friday υπάρχει στην Αμερική εδώ και πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μόλις το 2016! Αυτό βέβαια δεν μας εμπόδισε από το να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στα ευτράπελα που έχουν συμβεί την Black Friday.  

Ανάμεσα στα περίεργα, έχουμε δει να διαφημίζουν Black Friday προσφορές, ΚΤΕΛ ακόμη και… γραφεία κηδειών. Άραγε το μότο τους να ήταν: “Θέλετε να πεθάνετε αλλά σκέφτεστε τα έξοδα; Black Friday προσφορές στο γραφείο μας! 

Φέτος η Black Friday πέφτει 24 Νοεμβρίου αλλά ήδη πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ανακοινώσει Pre – Black Friday εκπτώσεις. Ακολουθεί η Cyber Week που ξεκινάει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 

Black Friday και στην ασφάλεια αυτοκινήτου 

Σε περίπτωση που δεν το έχεις μάθει ακόμα, η Black Friday στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι γεγονός! Γιατί ποιος σου είπε ότι μπορείς να βρεις εκπτώσεις μόνο σε ρούχα, συσκευές και λοιπά; Και η ασφάλεια αυτοκινήτου έχει Black Friday. 

Το Black Friday σε βρίσκει με πάνω από 10 προσφορές στην ασφάλειά σου. Πού θα βρεις αυτές τις προσφορές; Στο insurancemarket.gr φυσικά! Την πλατφόρμα που εδώ και 10 χρόνια είναι ο σύμμαχός σου στην εύρεση του καλύτερου πακέτου για τις ανάγκες σου.  

Πλησιάζει η ανανέωση της ασφάλειάς σου; Τώρα είναι η ευκαιρία. Μπες στο insurancemarket και ασφάλισε το αυτοκίνητο, τη μηχανή, το αγροτικό, το φορτηγό ή το σπίτι σου σε μοναδικές προσφορές. Thank us later! 😉  


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου