Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ποια είναι η καλύτερη προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο;

Ποια είναι η καλύτερη προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο;

προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο

Το αγαπάς, το προσέχεις και το φροντίζεις σχεδόν καθημερινά. Είναι το αυτοκίνητό σου και του αξίζει τέτοια περιποίηση! Γιατί λοιπόν να το αφήνεις εκτεθειμένο στον ήλιο; Το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, η προστασία αυτοκινήτου από ήλιο είναι απαραίτητη. Με τον ήλιο που απολαμβάνουμε στη χώρα μας, είναι σημαντικό να προστατεύουμε το αμάξι μας.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για την αντηλιακή προστασία του αυτοκινήτου σου;

7+1 ιδέες για καλύτερη αντιηλιακή προστασία αυτοκινήτου

#1 Αλεξήλιο ή ηλιοπροστασία

Ποιο αυτοκίνητο δεν έχει αυτό το, συνήθως ασημένιο, προστατευτικό που μπαίνει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου; Το αλεξήλιο είναι το #1 εξάρτημα για προστασία από τον ήλιο στο αυτοκίνητο. Ο πιο βασικός λόγος που το χρησιμοποιούμε είναι για την προστασία του ταμπλό αυτοκινήτου, αλλά και για να μην καίει το τιμόνι όταν, μετά από ώρα έκθεσής του στον ήλιο, πάμε να μπούμε στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε.

Πρόσεχε όμως, ότι το αλεξήλιο προστατεύει μόνο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

#2 Κουκούλα

Επίσης συνηθισμένη αντηλιακή προστασία αυτοκινήτου είναι η κουκούλα. Σε αντίθεση με την ηλιοπροστασία, η κουκούλα προστατεύει το αυτοκίνητο και εσωτερικά, αλλά κυρίως εξωτερικά.

Με το να καλύψεις το αυτοκίνητό σου με την ειδική κουκούλα θα προστατέψεις το χρώμα του από το να θαμπώσει και να χάσει την ωραία απόχρωση που έχεις επιλέξει να έχει. Επίσης, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, βοηθάει και στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα σχετικά χαμηλή. Έτσι έχεις και προστασία για το ταμπλό του αυτοκινήτου.

📌 Διάβασε επίσης: Smart & Προβλήματα: 7 σημεία που πρέπει να ξέρεις!

#3 Αντηλιακές μεμβράνες

Οι αντηλιακές μεμβράνες λειτουργούν όπως το αλεξήλιο, προστατεύοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Η διαφορά τους είναι ότι οι μεμβράνες τοποθετούνται μόνιμα στο στα τζάμια προσφέροντας έτσι μόνιμη αντηλιακή προστασία αυτοκινήτου.

Με τις αντηλιακές μεμβράνες, το αυτοκίνητο διατηρεί καλύτερη θερμοκρασία και άρα δε χρειάζεται να ζοριστεί πολύ το air condition για να δροσίσει την καμπίνα. Έτσι γλιτώνεις καύσιμα, πιθανές βλάβες του κλιματισμού αλλά και συχνή αναπλήρωση φρέον.

#4 Καλύμματα καθισμάτων

Με το να βάλεις καλύμματα στα καθίσματα του αυτοκινήτου, ειδικά αν τα καθίσματα είναι από ύφασμα, τα προστατεύεις από πολλά πράγματα. Πέρα από τη σκόνη, το θαλασσινό αλάτι ή τον ανθρώπινο ιδρώτα, τα καλύμματα προστατεύουν τα καθίσματα από τον ήλιο, ο οποίος μπορεί να χαλάσει το χρώμα, το υλικό αλλά και την ανθεκτικότητά τους.

#5 Υγρά μηχανής

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητο να κάνεις ένα μίνι service στο αυτοκίνητό σου και να ελέγξεις ότι τα υγρά στη μηχανή είναι στη σωστή στάθμη. Φρόντισε επίσης να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι απιονισμένο νερό για να συμπληρώσεις σε περίπτωση που ανέβει η θερμοκρασία του αυτοκινήτου.

#6 Σκίαστρα παραθύρων

Ναι, είναι αυτά που βλέπαμε κυρίως στα αυτοκίνητα των παππούδων μας τοποθετημένα στα πίσω παράθυρα. Παρόλα αυτά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και χρήσιμα ειδικά για τα μικρά παιδιά. Διατηρούν μια σχετική δροσιά στο αυτοκίνητο, προστατεύουν το σαλόνι και μειώνουν την ακτινοβολία του ήλιου. Plus, είναι πολύ οικονομικά!

#7 Κερί προστασίας

Το κερί προστασίας είναι το καλύτερο προϊόν για να προστατέψεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Λειτουργεί σαν αντιηλιακή προστασία αυτοκινήτου μπλοκάροντας τις ακτίνες UV. Έτσι το χρώμα προστατεύεται και μένει πάντα έντονο και λαμπερό.

#8 Σκιά

Είτε ψάχνεις προστασία στο ταμπλό αυτοκινήτου, είτε προστασία ολόκληρου του αυτοκινήτου από τον ήλιο, το να βρεις μια θέση στη σκιά είναι η καλύτερη λύση. Ακόμα κι αν πηγαίνεις στην παραλία, κάνε έναν κόπο παραπάνω για να βρεις ένα σκιερό μέρος και μην παρκάρεις κάτω από τον καυτό ήλιο. Ακόμη και για λίγη ώρα, το αυτοκίνητο χρειάζεται λίγη “ξεκούραση” από τον ήλιο και τη ζέστη.

Ελπίζουμε να πήρες κάποιες ιδέες για το ποια είναι η καλύτερη προστασία από τον ήλιο για το αυτοκίνητό σου. Πάρε τα απαραίτητα εξαρτήματα, ανανέωσε και την ασφάλειά του και φύγαμε για καλοκαιρινά ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Και αν ψάχνεις για την καλύτερη ασφάλεια οχήματος πριν ξεκινήσεις τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, εμείς είμαστε εδώ! Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε online & δωρεάν ανάμεσα σε 25+ ασφαλιστικές εταιρείες και διάλεξε την προσφορά που σε συμφέρει!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου