Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Συμβουλές για ένα υπέροχο ταξίδι με σκύλο!

Συμβουλές για ένα υπέροχο ταξίδι με σκύλο!

ταξίδι με σκύλο

Όταν ταξιδεύεις μαζί με το σκύλο σου, εσύ σίγουρα το απολαμβάνεις, ισχύει όμως το ίδιο και για αυτόν;

Για τα ζώα το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα αγχωτικό. Η αλλαγή περιβάλλοντος, η ταχύτητα και οι συνεχόμενες αλλαγές στο το ποίο τους προκαλούν ζάλη, νευρικότητα και ανησυχία.

Όμως υπάρχουν τρόποι να βοηθήσεις τον σκύλο σου να υπομείνει καλύτερα τη διαδικασία και το ταξίδι να είναι μία ευχάριστη εμπειρία και για τους δυο σας.

  • Μη ταΐσεις πολύ τον σκύλο πριν το ταξίδι και καθόλου όσο το αμάξι είναι εν κινήσει καθώς τα σκυλιά είναι επιρρεπή στη ναυτία. Δώσε μόνο γλυκό νερό και φάρμακα κατά της ναυτίας.
  • Είναι καλό ο σκύλος στο αυτοκίνητο, να ταξιδεύει μέσα σε κλουβί καθώς είναι πιο ασφαλές και για αυτόν και για εσένα. Είναι λογικό να νιώθεις τύψεις όταν βάζεις το σκύλο σου στο κλουβί…και εσένα δε θα σου άρεσε αλλά θυμίσου οτι οι σκύλοι δεν έχουν πρόβλημα με το κλουβί και μάλιστα κάποιοι νιώθουν πιο ασφαλείς μέσα σε αυτό!
  • Πριν τον βάλεις στο κλουβί, φρόντισε να τον έχεις πάει μία μεγάλη βόλτα ώστε να ασκηθεί αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό διότι αν έχει ξοδέψει ενέργεια, θα θέλει να ξεκουραστεί.
  • Πάρε μαζί σου την αγαπημένη του κουβερτούλα/παιχνίδι/αρκουδάκι/κόκκαλο ή ότι άλλο τον ηρεμεί και τον χαλαρώνει. Για έξτρα χαλάρωση, τρίψε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας ανάμεσα στα χέρια σου και κάνε του μασάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.
  • Μην παρουσιάζεις το κλουβί σαν φυλακή. Δείξε το στο σκύλο σου και απλά άνοιξε την πόρτα. Μην τον σπρώχνεις ! Δώσε του το χρόνο να μπει μόνος του.’Όταν βολευτεί, κλείσε την πόρτα και απομακρύνσου με θετική ενέργεια.
  • Όταν κάνεις ένα διάλειμμα από την οδήγηση, μπορείς να του δώσεις ένα σνακ κατά προτίμηση υψηλό σε πρωτεΐνη και να περπατήσεις ή να παίξεις λιγάκι μαζί του ώστε να εκτονώσει λίγη από τη συσσωρευμένη του ενέργεια.
  • Δεν πρέπει ποτέ να βγάζει έξω από το παράθυρο το κεφάλι του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς αυτό μπορεί να του προκαλέσει μολύνσεις στα αυτιά, στα μάτια του ή στην μύτη του.
  • Μπορεί να είναι δελεαστικό αλλά καλύτερα απόφυγε να δώσεις στο σκύλο σου ηρεμιστικό ή υπνωτικό. Προσπάθησε να τον κρατάς χαλαρό με τη στάση και τη συμπεριφορά σου.
  • Μην αφήνεις ποτέ το σκυλί σου μέσα στο αμάξι όταν παρκάρεις, κυρίως όταν έχει έξω υψηλή θερμοκρασία! Ακόμα και με λίγο ανοιχτό παράθυρο, το αμάξι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και ο σκύλος μπορεί να αφυδατωθεί.
  • Εάν ταξιδεύεις σε χώρα της Ε.Ε., φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα έγκυρο διαβατήριο ζώων PET. Επίσης, η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να χαθεί στο νέο του περιβάλλον.

Καλό σας ταξίδι 🐶

📌 Χρειάζεσαι ασφάλεια αυτοκινήτου για το ταξίδι σου; Προτού επιλέξεις, σύγκρινε από εμάς στο insurancemarket.gr 25+ ασφαλιστικές εταιρείες και επίλεξε την καλύτερη για εσένα! Όλα αυτά δωρεάν και online από όπου και αν βρίσκεσαι. Συνδύασε την ασφάλεια σου, με Οδική Βοήθεια ή όποια άλλη κάλυψη επιθυμείς!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου