Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Ποια είναι τα καλύτερα κράνη της αγοράς;

Ποια είναι τα καλύτερα κράνη της αγοράς;

καλύτερα κράνη της αγοράς
Κράνος μηχανής full face, κράνος ανοιγόμενο, κράνος ανοιχτό ή άλλου τύπου, για ενήλικες και για παιδιά. Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα κράνη για να διαλέξεις, αλλά όταν διαλέξεις, δεν πρέπει να το έχεις για διακοσμητικό. Είναι το Α και το Ω της ασφαλούς οδήγησης μηχανής, ακόμα κι αν θες να πας μέχρι το περίπτερο και μόλις έφτιαξες μαλλί. Καλύτερα να διακινδυνεύσεις το καινούργιο κούρεμα, παρά την ασφάλειά σου. Ποια είναι όμως τα καλύτερα κράνη της αγοράς και πώς θα ξέρεις ποιο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σου; Κάθε τύπος από τα κράνη που κυκλοφορούν, καλύπτει και διαφορετικές ανάγκες. Με τη βοήθεια του Γιάννου Κατσιμπάρου από το Moto & Bike TV, συγκεντρώσαμε τα βασικότερα και καλύτερα κράνη της αγοράς και σου τα παρουσιάζουμε. Βρες το κράνος που σου ταιριάζει, ανανέωσε και την ασφάλεια μηχανής σου και φύγαμε για εξορμήσεις πάνω σε δύο τροχούς!

4 τύποι για κράνη μηχανής & τι σου προσφέρουν!

#1 Κράνη μηχανής Full face

Τα Full face κράνη μηχανής είναι αυτά που προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία στον αναβάτη. Είναι κράνη που προστατεύουν ολόκληρο το πρόσωπο, ακόμα και την κάτω γνάθο, την οποία άλλα κράνη αφήνουν εκτεθειμένη. Επίσης, τα κράνη μηχανής Full face προστατεύουν και ένα μέρος του αυχένα, καθώς διαθέτουν κάλυψη και στο πίσω μέρος. Τέλος, προστατεύουν και τα μάτια, αφού διαθέτουν μια ειδική κινούμενη ζελατίνα. Στα μείον των συγκεκριμένων κρανών θα βάζαμε το ότι είναι κάπως βαριά και αρκετά ζεστά για το καλοκαίρι.

#2 Κράνος μηχανής ανοιχτό

Το ανοιχτό ή Jet Open κράνος προστατεύει κυρίως το κρανίο και όχι τόσο το πρόσωπο του αναβάτη. Αυτός ο σχεδιασμός από τη μια πλευρά προσφέρει καλύτερη ορατότητα, άνεση και δροσιά, αλλά από την άλλη σε κάνει πιο ευάλωτο σε περίπτωση ατυχήματος.

#3 Κράνος μηχανής ανοιγόμενο ή Flip-up

Το ανοιγόμενο κράνος είναι ένας συνδυασμός Full-face και ανοιχτού. Προσπαθώντας να συνδυάσει τα οφέλη και των δύο αυτών κρανών, το ανοιγόμενο κράνος μηχανής έχει έναν μηχανισμό που του επιτρέπει να γίνει από Full-face σε Jet Open. Με ένα κράνος μηχανής ανοιγόμενο, εξασφαλίζεις τόσο ασφάλεια, όσο και άνεση. Όταν το σαγόνι είναι κατεβασμένο, προσφέρει την ασφάλεια που έχει ένα κράνος Full face. Ωστόσο, το ανοιγόμενο κράνος θεωρείται μια σκάλα λιγότερο ασφαλές, καθώς δεν είναι συμπαγές όπως το full face, γιατί αποτελείται από δύο κομμάτια. Όπως και να έχει, είναι σίγουρα πιο ασφαλές από το ανοιχτό κράνος και προσφέρει ταυτόχρονα ευελιξία σε διάφορες δραστηριότητες.

#4 Κράνος μηχανής Dual

Εάν είσαι αναβάτης με περιπετειώδεις ανησυχίες, τότε το Dual κράνος είναι η ιδανική επιλογή. Προσφέρει τα πλεονεκτήματα που έχουν τα κράνη μηχανής Full face ενώ συνδυάζει ταυτόχρονα έναν off-road χαρακτήρα. Καλύπτει όλο το κεφάλι και το πιγούνι και διαθέτει γείσο για τον ήλιο. Ταυτόχρονα όμως είναι και αεροδυναμικό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά βολικό και για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
πινακίδα widget

Παιδικό κράνος μηχανής: Τι να προσέξω;

Τα κράνη μηχανής για παιδιά θα τα βρεις σε διάφορα είδη, όπως ακριβώς και τα κράνη για τους ενήλικες. Θα βρεις Full face, παιδικό κράνος μηχανής ανοιχτό αλλά και off-road κράνος. Το κάθε κράνος για παιδιά ενδείκνυται για συγκεκριμένες περιπτώσεις και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Η συμβουλή μας είναι να μην ανεβάζεις το παιδί σου στη μηχανή, αλλά αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, προτίμησε ένα κράνος μηχανής full face που θα του προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Είναι πολύ σημαντικό το κράνος που θα διαλέξεις για το παιδί σου να είναι ελαφρύ. Δεν πρέπει να ξεπερνάει το ένα κιλό!

⚠️ Προσοχή: Μην φορέσεις ποτέ στο παιδί σου ένα κανονικό κράνος για ενήλικες, καθώς δεν είναι το σωστό μέγεθος και δεν θα κάθεται καλά.

Αυτό αφενός καθιστά το κράνος μη ασφαλές και αφετέρου είναι αρκετά βαρύ και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον αυχένα του.

💡Διάβασε επίσης: Ασφάλεια κλοπής μηχανής – μοτοσυκλέτας

Τελικά ποια είναι τα καλύτερα κράνη της αγοράς;

Μιλήσαμε για κράνη μηχανής full face, κράνη ανοιγόμενα, κράνη ανοιχτά και κράνη dual. Τελικά, τι να επιλέξεις;

Θεωρητικά, το full face κράνος κερδίζει τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης για την ασφάλεια που παρέχει. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί.

Το καλύτερο κράνος μηχανής είναι αυτό που θα δοκιμάσεις και θα ταιριάζει στο κεφάλι σου 100%.

Ειδικά αν ψάχνεις παιδικό κράνος μηχανής, το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις είναι η ασφάλεια και έπειτα το στυλ. Και φυσικά, μην ξεχάσεις να ακούσεις και τη γνώμη του ειδικού κατά τη στιγμή της αγοράς.

Φρόντισε να κάνεις ξεκάθαρη τη χρήση για την οποία θέλεις το κράνος και βρες το σωστό μέγεθος για εσένα. Έτσι, θα διαλέξεις ένα κράνος που θα σε βολεύει αλλά και θα σε προστατεύει ταυτόχρονα.

Όποιο κράνος και να διαλέξεις, μην ξεχάσεις να ασφαλίσεις τη μηχανή σου! Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν ανάμεσα σε 25+ ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε την προσφορά που σου κάνει κλικ!

🎧 Άκουσε επίσης: Οδήγηση μηχανής: όλα όσα πρέπει να ξέρεις εάν κινείσαι σε δύο τροχούς


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου