Θραύση Κρυστάλλων: Τι καλύπτει & τι κόστος έχει;

4.8/5 - (5 αξιολογήσεις)
4.8/5 - (5 αξιολογήσεις)

Κάποιες καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου είναι σημαντικές – έως απαραίτητες, ακόμα κι αν είναι προαιρετικές. Η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας. Δηλαδή είναι προαιρετική, αλλά δεν σου συστήνουμε να κλείσεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο χωρίς αυτή.

 

Όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης θραύσης κρυστάλλων, για ένα μικρό έξτρα κόστος. Στη συνέχεια, έχουμε συγκεντρώσει για σένα σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις, πριν ανανεώσεις την ασφάλειά σου.

 

Τι είναι η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια;

 

Η θραύση κρυστάλλων είναι συνήθως μια προαιρετική κάλυψη στο συμβόλαιο ασφάλισης του οχήματός σου, η οποία καλύπτει τον κίνδυνο θραύσης των εμπρός και πίσω παρμπρίζ, όπως και των πλαϊνών παραθύρων.

 

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, η κάλυψη αυτή είναι προαιρετική. Παρόλα αυτά, είναι μια από τις πιο σημαντικές καλύψεις (και με χαμηλό κόστος). Και σε καλύπτει ακόμα και για ολική αντικατάσταση των κρυστάλλων, όχι απλώς επισκευή.

 

Όσο για το τι καλύπτει η θραύση κρυστάλλων, θα πρέπει να διαβάσεις τους όρους της ασφαλιστικής, πριν κλείσεις συμβόλαιο. Είναι πιθανό να υπάρχουν μικρές, αλλά σημαντικές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που στο InsuranceMarket.gr εξηγούμε αναλυτικά όλες τις παροχές για κάθε προσφορά ασφάλειας που σου δίνουμε. Θέλουμε να έχεις πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα του τι πληρώνεις, πριν πάρεις την τελική απόφαση.

 

Τι καλύπτει η θραύση κρυστάλλων;

 

Σε γενικές γραμμές, καλύπτει όλες τις ζημιές στα κρύσταλλα του οχήματός σου από εξωτερική αιτία. Άρα, αν ραγίσουν ή σπάσουν τα τζάμια από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες ή τυχαία πτώση αντικειμένων, μπορεί να καλυφθείς έως και 100% (ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου).

 

Όσο για τα κρύσταλλα που καλύπτονται, συνήθως πρόκειται για το μπροστινό και πίσω παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα

 

Πολλές ασφαλιστικές καλύπτουν επιπλέον τις κρυστάλλινες ηλιοροφές και τις μεμβράνες / αισθητήρες βροχής

 

📌 Διάβασε επίσης: Γιατί είναι απαραίτητη η Θραύση κρυστάλλων;

 

Η θραύση κρυστάλλων καλύπτει και καθρέφτες;

 

Όχι. Η θραύση κρυστάλλων σαν κάλυψη δεν σε αποζημιώνει για ζημιά στους καθρέφτες. Επίσης, δεν σε αποζημιώνει για φανάρια, φλας και ζελατίνες.

 

Στους όρους των ασφαλιστηρίων είναι πιθανό να δεις πως “στην κάλυψη δεν περιλαμβάνονται παράθυρα, παρμπρίζ ή/και ηλιοροφές κατασκευασμένα από πλαστικό ή ζελατίνη”. 

 

Η εξαίρεση αυτή είναι συνηθισμένη (και δικαιολογημένη, γιατί στόχος της κάλυψης είναι να σε αποζημιώσει για βλάβες στα κρύσταλλα).

 

Ποιος θα αναλάβει τις επισκευές που χρειάζεσαι;

 

Κάθε ασφαλιστική έχει ένα συνεργαζόμενο δίκτυο με συγκεκριμένες εταιρείες / συνεργεία αυτοκινήτων. 

 

  • Αν επιλέξεις να παραμείνεις στο δίκτυο συνεργατών της ασφαλιστικής σου, η επισκευή (ή αντικατάσταση) κρυστάλλων θα γίνει δωρεάν (Σε περίπτωση χρήσης κρυστάλλου που φέρει τη σφραγίδα του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, θα ισχύσει η συμφωνημένη απαλλαγή).

 

Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει εδώ, είναι ότι η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων σε αποζημιώνει μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, το λεγόμενο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο

 

  • Μπορείς και να ξεφύγεις από το δίκτυο συνεργατών, αν δεν σε ικανοποιεί. Στην περίπτωση αυτή, πληρώνεις κανονικά την επισκευή ή αντικατάσταση των κρυστάλλων.

 

Έπειτα, αποζημιώνεσαι από την ασφαλιστική σου. Η ασφαλιστική έχει ένα ποσό απαλλαγής, το οποίο συνυπολογίζεται στο ποσό που θα λάβεις τελικά (Υπάρχει περίπτωση οι όροι να αναφέρουν ότι καλύπτεσαι μόνο αν επισκεφτείς συνεργαζόμενο, εκτός δικτύου συνεργαζόμενων ΔΕΝ καλύπτεσαι).

 

💡 Παράδειγμα: Ξεφεύγεις από το δίκτυο συνεργατών και πηγαίνεις για αντικατάσταση παρμπρίζ σε φιλικό σου συνεργείο. Το κόστος που σου δίνουν είναι στα 300€.

 

Αν υποθέσουμε ότι η ασφαλιστική εταιρεία σου έχει ένα ποσό απαλλαγής 200€ ανά συμβάν, τότε θα σε αποζημιώσει με 100€.

 

📌 Διάβασε επίσης: Πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της;

 

6 βασικά σημεία προσοχής για το συμβόλαιό σου!

 

#1 Κάποια συμβόλαια, προκειμένου να γίνουν πιο οικονομικά, έχουν τον όρο της «απαλλαγής» στη θραύση κρυστάλλων. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το ποσοστό της συμμετοχής, ο ασφαλισμένος καλείται να συμμετέχει στο έξοδο αποκατάστασης.

 

 #2 Ποιο είναι το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά έτος ή κατά περίπτωση.

 

#3 Η Ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζεται με τις βασικές εταιρείες αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου; Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη συμμετέχεις καθόλου στα έξοδα αντικατάστασης/επισκευής.

 

Αν σου δίνεται η επιλογή στο συμβόλαιό σου και πας σε συνεργείο της επιλογής σου, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καλύπτεις τα έξοδα αντικατάστασης/ επισκευής με δικά σου κεφάλαια και στη συνέχεια καταθέτεις τις αποδείξεις στην ασφαλιστική σου εταιρεία για να αποζημιωθείς.

 

 #4 Η εταιρεία που θα αντικαταστήσει τη ζημιά χρησιμοποιεί αυθεντικά ανταλλακτικά;

 

Μια σημαντική λεπτομέρεια σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσεις να πουλήσεις το όχημά σου.

 

 #5 Κανένα απλό συμβόλαιο θραύσης κρυστάλλων δεν καλύπτει προβολείς, καθρέπτες ή alarm.

 

#6 Αν έχεις κάλυψη για ζημιές από καιρικά φαινόμενα και σπάσουν τα τζάμια από χαλάζι, θα αποζημιωθείς με βάση αυτή την κάλυψη και όχι τη θραύση κρυστάλλων.

 

Με τι κόστος θα βάλεις θραύση κρυστάλλων;

 

Το κόστος για θραύση κρυστάλλων (για να έχεις την παροχή) είναι αμελητέο μπροστά στα χρήματα που θα γλιτώσεις χάρη σε αυτή. Μια επισκευή ή αντικατάσταση του παρμπρίζ μπορεί να σου κοστίσει γύρω στα 300 – 350€ χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

 

Στο InsuranceMarket.gr φροντίζουμε ώστε να έχεις τις καλύτερες καλύψεις, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Έτσι, μπορείς να βρεις κάλυψη για θραύση κρυστάλλων με 9€ το εξάμηνο (ή και λιγότερο, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία).

 

Για ένα τόσο μικρό ποσό, δεν έχει νόημα να ρισκάρεις. 

 

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσεις τι καλύπτει η θραύση κρυστάλλων. Αν θέλεις να κλείσεις στο πιο προσιτό κόστος, σύγκρινε πριν επιλέξεις! 

 

Μπες στο InsuranceMarket.gr, σύγκρινε προσφορές εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία προμήθεια και κλείσε την ασφάλειά σου online από την άνεση του καναπέ σου!

Θραύση Κρυστάλλων: Τι καλύπτει & τι κόστος έχει;