Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης;

Ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης;

τρόμπα βενζίνης συμπτώματα

Το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αυτοκινήτου σου είναι ένα από τα πρώτα θύματα που θα θρηνήσεις, αν χρησιμοποιείς κακής ποιότητας καύσιμα. Ειδικά τα μπεκ και η αντλία / τρόμπα βενζίνης, μπορούν να πάθουν ζημιά που θα την καταλάβεις κι απ’ τη συμπεριφορά του οχήματος. Αλλά ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης και τα μπεκ;

Και έπειτα, τι θα κάνεις για να δώσεις λύση στο πρόβλημα; Θα κάνεις επισκευή ή αλλαγή; Σίγουρα, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αλλά δεν είναι κακό να προετοιμαστείς για κάθε ενδεχόμενο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, πριν πας στο συνεργείο.

Ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης;

Υπάρχουν πολλοί θόρυβοι του αυτοκινήτου που μπορεί να σε τρομάξουν. Αλλά δεν είναι μόνο οι θόρυβοι, το αμάξι σου έχει πολλούς τρόπους να σου πει ότι κάτι πάει στραβά.

Τα συνήθη συμπτώματα προβλήματος στην τρόμπα βενζίνης είναι:

#1 Δυσκολεύεται να πάρει μπρος

Γυρίζεις τη μίζα, ακούς ένα “τσακ, τσακ”, αλλά δεν παίρνει μπρος το αυτοκίνητο. Είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα στην αντλία βενζίνης. Αν δεν καταφέρεις να το βάλεις μπροστά, μάλλον θα πρέπει ο μηχανικός να έρθει σε σένα ή να σου το πάρει η Οδική Βοήθεια.

#2 Είναι ασταθές στο ρελαντί

Αν ανεβοκατεβάζει στροφές στο ρελαντί (και ακόμα περισσότερο με κρύο κινητήρα), μια πιθανή αιτία είναι η τρόμπα βενζίνης.

Αν έχεις τη συνήθεια να οδηγείς με το λαμπάκι της βενζίνης αναμμένο, σου έχουμε άσχημα νέα. Αυτή είναι η #1 συνήθεια που ταλαιπωρεί την αντλία βενζίνης στο αυτοκίνητό σου.

#3 Σου σβήνει καθώς οδηγείς

Είναι πιο σπάνιο, αλλά έχει συμβεί σε κάποιους. Το να σου σβήσει ενώ οδηγείς είναι άλλο ένα πιθανό σύμπτωμα ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα στην αντλία καυσίμων. Εκεί, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς αλλαγή.

#4 Η απόδοσή του έχει πέσει

Παίρνει μπρος, οδηγείς κανονικά, αλλά νιώθεις ότι κάτι είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν. Σαν κάτι να σου κάνει αντίσταση και να μην οδηγείς άνετα.

Είναι πιθανό να έχει “μπουκώσει” η τρόμπα βενζίνης λόγω κακής ποιότητας καυσίμου. Κι αν έχεις αλλάξει πρατήριο καυσίμων τον τελευταίο καιρό, οι πιθανότητες να σου φταίει αυτό αυξάνονται.

Προσπάθησε να μην κάνεις τσιγκουνιές με τα καύσιμα του αυτοκινήτου σου. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την καλή λειτουργία του και χωρίς την απαραίτητη ποιότητα (και ποσότητα) θα αντιμετωπίσεις προβλήματα και βλάβες που κοστίζουν πιο ακριβά.

📍Διάβασε επίσης: Ιμάντας χρονισμού & θόρυβος: Βρες τι σημαίνει!

πινακίδα widget

Ποια είναι τα συμπτώματα για βουλωμένα μπεκ βενζίνης;

Τα βρώμικα, βουλωμένα μπεκ βενζίνης είναι άλλο ένα πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάνεις κάτι λάθος, απλά με το πέρασμα του καιρού συγκεντρώνουν βρωμιές – μικροσωματίδια.

Το αποτέλεσμα; Τα μπεκ ψεκασμού δυσκολεύονται να ψεκάσουν σωστή ποσότητα αέρα – καυσίμου. Κι εσύ έχεις πρόβλημα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αστάθεια στο ρελαντί, μπορεί να ακούς και κάποιον ασυνήθιστο ήχο από το αυτοκίνητο.

💡 Πώς θα φτιάξω τα μπεκ ψεκασμού βενζίνης οικονομικά;

Αν είναι απλώς βρώμικα τα μπεκ βενζίνης, μην ανησυχείς. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα.

Πήγαινε σε ένα πρατήριο καυσίμων και πάρε ένα υγρό καθαριστικό για τα μπεκ ψεκασμού βενζίνης. Πρόσθεσε όσο χρειαστεί στο ντεπόζιτο της βενζίνης (πριν βάλεις καύσιμα).

Όσο ο κινητήρας λειτουργεί, το καθαριστικό θα κάνει τη δική του δουλειά, καθαρίζοντας τα μπεκ. Βάλε στο πρόγραμμα να το κάνεις 3-4 φορές τον χρόνο. Μπορεί να σε γλιτώσει από πιο κοστοβόρες βλάβες.

Πού βρίσκεται η τρόμπα βενζίνης & πώς να την ελέγξω;

Όλο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου αποτελείται από 4 κομμάτια:

  • Το ρεζερβουάρ
  • Την αντλία καυσίμου/τρόμπα καυσίμου
  • Το φίλτρο καυσίμου
  • Τα μπεκ ψεκασμού

Παλιότερα, η τρόμπα βενζίνης ήταν προσκολλημένη στον κινητήρα ή βρισκόταν πάνω στο πλαίσιο του αυτοκινήτου (ανάμεσα σε κινητήρα – ντεπόζιτο).

Πλέον, είναι πιθανό να τη βρεις και μέσα στο ντεπόζιτο καυσίμων. Το πού βρίσκεται η τρόμπα βενζίνης στο αυτοκίνητό σου έχει σημασία, γιατί αλλάζει το πώς λειτουργεί (από τη μπαταρία του αυτοκινήτου ή από τον εκκεντροφόρο / στροφαλοφόρο άξονα).

Αλλά μπορείς να την επισκευάσεις ή να την αλλάξεις, χωρίς τη βοήθεια μηχανικού; Δεν το συστήνουμε. Μπορείς να καθαρίσεις τα μπεκ βενζίνης, αλλά η τρόμπα θα ήταν καλό να αφεθεί στα χέρια των επαγγελματιών.

Η αντλία βενζίνης κάθε πότε θέλει αλλαγή;

Το αυτοκίνητό σου έχει τον τρόπο του να σου πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν αγνοείς τα συμπτώματα ότι η τρόμπα βενζίνης έχει πρόβλημα, τότε θα ξέρεις πότε να πας στο συνεργείο για επισκευή (ή αντικατάσταση).

Αλλά ας υποθέσουμε ότι θέλεις να προνοήσεις και να αλλάξεις αντλία βενζίνης πριν δεις τα χειρότερα. Τότε, σου προτείνουμε να την αλλάξεις περίπου στα 80.000 – 100.000 χιλιόμετρα.

Αν στα 100.000 χιλιόμετρα πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο και ο μηχανικός σου πει ότι η τρόμπα βενζίνης είναι σε άριστη κατάσταση (καταρχάς θα είναι θαύμα), τότε μπορείς να το αναβάλεις.

Επισκευή τρόμπας βενζίνης αυτοκινήτου ή αλλαγή;

Όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι στο αυτοκίνητο, το κόστος εξαρτάται πάντα από 2 παράγοντες: Το κόστος του ανταλλακτικού και το εργατικό κόστος για τον μηχανικό.

Στην περίπτωση της τρόμπας βενζίνης, η αλλαγή είναι πιθανό να σου κοστίσει περίπου 150 – 250 ευρώ (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο).

Η επισκευή της τρόμπας ίσως να σου κοστίσει κάτι λιγότερο (περίπου 50 – 150 ευρώ).

Όμως δεν διορθώνονται όλες οι βλάβες με επισκευή. Τον τελικό λόγο θα πρέπει να τον έχει ο επαγγελματίας που βλέπει το αμάξι σου. Επίλεξε συνετά!

Και φυσικά, μην ξεχνάς να ανανεώνεις εγκαίρως την ασφάλεια αυτοκινήτου σου, για να έχεις πάντα Οδική Βοήθεια και ό,τι άλλη παροχή χρειαστείς.

Αν θέλεις 24ωρη κάλυψη και παροχές φτιαγμένες στα μέτρα σου, εμείς είμαστε εδώ. Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε ασφάλειες δωρεάν και επίλεξε ανάμεσα σε 29 ασφαλιστικές. Όλη η διαδικασία γίνεται 100% ηλεκτρονικά, από την άνεση του καναπέ σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου