Νέα προγράμματα τιμολογίου ρεύματος: Σε ποια σημεία πρέπει να δώσεις προσοχή!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία νέα τάση στα τιμολόγια που προσφέρονται από κάποιους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία νέα τάση στα τιμολόγια που προσφέρονται από κάποιους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή πρακτική, στις νέες προσφορές των παρόχων η τιμή της kWh της ημερήσιας κατανάλωσης φτάνει την τιμή της νυχτερινής κατανάλωσης.

Όμως, όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα άρθρα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις εκπτώσεις και τις προσφορές των διάφορων εταιριών παροχής ρεύματος και να κοιτάμε εκτός από την τιμή της kWh κι άλλα στοιχεία:

 

Πάγιο

 

Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιες εταιρίες ναι μεν παρέχουν πολύ χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας αλλά παράλληλα προσφέρουν και ένα υψηλού κόστους πάγιο που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσες να αποφύγεις.

Αυξάνοντας την τιμή του παγίου αυξάνεται και το συνολικό κόστος του ρεύματος που καλείσαι να πληρώσεις, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος να είναι πιο υψηλό από τα τιμολόγια που προσφέρουν άλλοι πάροχοι με ακριβότερη τιμή της kWh.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί στις περισσότερες εταιρίες η χρέωση του παγίου κυμαίνεται περίπου στα 0 – 20 ευρώ ετησίως ενώ σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να φτάσει ακόμη και το ποσό των 66 ευρώ ετησίως.

 

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα προγράμματα συμφέρουν αρκετά εκείνους που έχουν μεγάλη κατανάλωση.

 

Όμως εάν έχεις μικρή κατανάλωση, μπορεί να καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα χρήματα ακόμα και με μικρή ή καθόλου κατανάλωση εξαιτίας του μεγάλου παγίου.

 

Χρονική διάρκεια συμβολαίου – Δέσμευση

 

Εάν σε ενδιαφέρει μία τέτοια προσφορά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κοιτάξεις τα ψιλά γράμματα στους όρους και να ελέγξεις εάν η τιμή της kWh θα ισχύει σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου σου αλλά και το εάν θα υπάρξει κάποια οικονομική επιβάρυνση σε περίπτωση που θέλεις να διακόψεις το συμβόλαιο σου πριν περάσει η χρονική διάρκεια του συμβολαίου σου.

Μάλιστα, σε κάποια συμβόλαια μπορεί η χρονική δέσμευση του συμβολαίου να είναι 18μηνη ή 24μηνη.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ποινή για την αποχώρησή σου από την εταιρεία με ακύρωση της έκπτωσης που είχε προσφερθεί το προηγούμενο διάστημα καθώς και μη επιστροφή όλης ή μέρους της εγγύησης.

 

Συνεπώς πριν αποφασίσεις μελέτησέ το πρώτα και μην παρασυρθείς από την πολύ χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας που σου προσφέρουν κάποιες εταιρείες!

Για να δεις εάν πραγματικά σε συμφέρει ένα τέτοιο πρόγραμμα μπες στο insurancemarket.gr Ενέργεια και σύγκρινε τις τιμές και τις παροχές των παρόχων βλέποντας αναλυτικά τα αποτελέσματα. 

 

Και μην ξεχνάς ότι οι energy-experts βρίσκονται δίπλα σου σε ο,τιδήποτε τους χρειαστείς!

Δες τις λύσεις που υπάρχουν για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα και μειώσε το λογαριασμό του ρεύματος σου μέχρι και 30% εύκολα και γρήγορα!

Νέα προγράμματα τιμολογίου ρεύματος: Σε ποια σημεία πρέπει να δώσεις προσοχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.