Οδηγός Αλλαγής Παρόχου Ενέργειας

Ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; Για να είσαι απόλυτα ενημερωμένος συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Τι πρέπει να ξέρω αν θέλω να αλλάξω πάροχο ενέργειας;

Αν θέλεις να αλλάξεις πάροχο ενέργειας, μάθε πρώτα αν ο τρέχων πάροχός σου θα σε χρεώσει με κάποιο ποσό για πρόωρη λύση σύμβασης.

Αυτό θα το μάθεις με ένα τηλεφώνημα στο κέντρο εξυπηρέτησης του παρόχου σου.

 

Μπορώ να αλλάξω πάροχο αν χρωστάω χρήματα στον πάροχο που είμαι τώρα;

Για να γίνει η αλλαγή παρόχου θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή διακανονιστεί οι οφειλές σου. Διαφορετικά ο παλιός πάροχος δεν θα επιτρέψει την αλλαγή στο νέο.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον τελευταίο λογαριασμό που έχεις λάβει εάν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία πληρωμής.

 

Πώς αλλάζω πάροχο ενέργειας;

Αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι! Απλά χρησιμοποίησε το energy-market.gr.
Θα σου κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στις οποίες μπορείς να απαντήσεις εάν έχεις τον τελευταίο σου εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Αν δεν είσαι σίγουρος για τις απαντήσεις μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα υποδείγματα που υπάρχουν στην φόρμα:

  

ή μπορείς να μας καλέσεις στο 215 50 50 000 και ένας energy expert θα σε βοηθήσει!

 

Μόλις ολοκληρώσεις το ερωτηματολόγιο, κάνουμε μία έρευνα και σου παρουσιάζουμε μία λίστα αποτελεσμάτων με βάση τις πληροφορίες που μας έδωσες.

Στη συνέχεια επιλέγεις το νέο σου πάροχο. Το μόνο που θα χρειαστεί να μας στείλεις είναι τον τελευταίο σου λογαριασμό, την ταυτότητά σου και την ένδειξη του μετρητή σου.

Από εκεί και πέρα τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς!

 

Πόσος καιρός χρειάζεται για να αλλάξω πάροχο ενέργειας;

Όταν πρόκειται για νέα σύνδεση ή επανασύνδεση ρεύματος, η ρευματοδότηση θα γίνει εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημέρα κατάθεσης όλων των δικαιολογητικών.

Για αλλαγές σε παροχές που έχουν ήδη ρεύμα για οικιακούς πελάτες ή για μικρές επαγγελματικές παροχές η αλλαγή γίνεται εντός 10 ημερών, πολλές φορές και νωρίτερα.

Δεν θα διαπιστώσεις κάποια διαφορά στο ρεύμα σου την στιγμή που θα γίνει η αλλαγή.
Το μόνο που θα προσέξεις είναι οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος και το διαφορετικό όνομα παρόχου επάνω στον λογαριασμό σου.

Για τις πιο μεγάλες παροχές θα πρέπει να περάσει υπάλληλος του δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) για να πάρει την μέτρηση και να γίνει η αλλαγή.

 

Μπορώ να αλλάξω πάροχο αν ενοικιάζω;

Αν ενοικιάζεις μπορείς να αλλάξεις τον λογαριασμό προκειμένου να έρχεται στο όνομα σου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι το μισθωτήριο σου, ένα λογαριασμό της παροχής (στο όνομα του ιδιοκτήτη ή του προηγούμενου ενοικιαστή) και τη ταυτότητά σου.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις και διακοπή όταν θα φύγεις από το συγκεκριμένο ακίνητο προκειμένου να πληρώσεις μόνο το ρεύμα που έχεις καταναλώσει εσύ.

 

Πώς αλλάζω πάροχο αν μετακομίσω;

Σε περίπτωση που μετακομίσεις θα πρέπει να ενημερώσεις τον τρέχοντα πάροχό σου για να κάνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στο συγκεκριμένο ακίνητο.

 

Αυτό δεν είναι απαραίτητο αν ο ιδιοκτήτης / ενοικιαστής κάνει άμεσα ενέργειες για να γίνει αλλαγή του λογαριασμού στο όνομά του, οπότε και η χρέωση θα γίνεται σε άλλα στοιχεία.

Εσύ θα πρέπει να κάνεις νέα αίτηση σε όποιον πάροχο επιθυμείς για τον χώρο που ενοικίασες / αγόρασες.

Εάν δεν έχει λήξει ακόμα η διάρκεια του προηγούμενου σου συμβολαίου και κανονικά θα πλήρωνες κάποιο ποσό για πρόωρη λύση σύμβασης, κάνοντας αίτηση στον ίδιο πάροχο πολλές φορές αποφεύγεται αυτή η χρέωση.

 

Πόσο χρήματα μπορώ να γλιτώσω αλλάξω πάροχο;

Η εξοικονόμηση χρημάτων από την αλλαγή του παρόχου εξαρτάται από την κατανάλωση που κάνει ο καθένας.

Ενδεικτικά σε μία τετραμελή οικογένεια με κατανάλωση 1800 kWh το τετράμηνο, το ετήσιο όφελος μπορεί να ξεπεράσει τα 150€.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις και εσύ πόσο θα γλιτώσεις αλλάζοντας πάροχο είναι να συγκρίνεις τους παρόχους! Δες και εσύ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις ετησίως στο energy-market.gr. 

Οδηγός Αλλαγής Παρόχου Ενέργειας