Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Αλλαγή παρόχου ρεύματος: Πώς αλλάζω ρεύμα & τι να προσέξω;

Αλλαγή παρόχου ρεύματος: Πώς αλλάζω ρεύμα & τι να προσέξω;

αλλαγή παρόχου ενέργειας
🏡 Νοίκιασες νέο σπίτι; Το πρώτο που πρέπει να φροντίσεις είναι η αλλαγή ονόματος για να έρχεται ο λογαριασμός στο όνομά σου. Έπειτα, μπορείς να αλλάξεις και πάροχο ρεύματος, εφόσον πρώτα συγκρίνεις τις τιμές ρεύματος των παρόχων!

 

Με τα τιμολόγια ρεύματος να ανεβαίνουν, όλα τα νοικοκυριά (και οι επιχειρήσεις) θέλουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Η αλλαγή παρόχου ρεύματος έχει αναδειχθεί σε κορυφαία λύση, αφού δίνει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή. Αλλά κι αν θέλεις να αλλάξεις ρεύμα, σε ποιον να απευθυνθείς; Τι να προσέξεις;

Αν θέλεις να αλλάξεις πάροχο ρεύματος, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που χρειάζεται να ξέρεις, για να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Τι πρέπει να ξέρω αν θέλω αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Αν θέλεις να αλλάξεις πάροχο ενέργειας, μάθε πρώτα αν ο τρέχων πάροχός σου θα σε χρεώσει με κάποιο ποσό για πρόωρη λύση σύμβασης.

Αυτό θα το μάθεις με ένα τηλεφώνημα στο κέντρο εξυπηρέτησης του παρόχου σου.

Μπορώ να αλλάξω πάροχο αν χρωστάω χρήματα στον πάροχο που είμαι τώρα;

Για να γίνει η αλλαγή παρόχου θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή διακανονιστεί οι οφειλές σου. Διαφορετικά ο παλιός πάροχος δεν θα επιτρέψει την αλλαγή στο νέο.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον τελευταίο λογαριασμό που έχεις λάβει, εάν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία πληρωμής.

Πώς αλλάζω ρεύμα;

Αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι! Απλά χρησιμοποίησε την πλατφόρμα μας:

  1. Συμπληρώνεις τα στοιχεία για την τωρινή σου κατανάλωση ρεύματος στη φόρμα
  2. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε διαφορετικούς παρόχους
  3. Επιλέγεις προσφορά, στέλνεις απαραίτητα δικαιολογητικά, σου στέλνουμε το συμβόλαιο!

Πόσο θα πάρει η αλλαγή παρόχου; Πόσες μέρες κάνει η επανασύνδεση ρεύματος;

Όταν πρόκειται για νέα σύνδεση ή επανασύνδεση ρεύματος, η ρευματοδότηση θα γίνει εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημέρα κατάθεσης όλων των δικαιολογητικών.

Για αλλαγές σε παροχές που έχουν ήδη ρεύμα για οικιακούς πελάτες ή για μικρές επαγγελματικές παροχές η αλλαγή γίνεται εντός 10 ημερών, πολλές φορές και νωρίτερα.

Δεν θα διαπιστώσεις κάποια διαφορά στο ρεύμα σου την στιγμή που θα γίνει η αλλαγή.

Το μόνο που θα προσέξεις είναι οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος και το διαφορετικό όνομα παρόχου επάνω στον λογαριασμό σου.

💡 Προσοχή: Για τις πιο μεγάλες παροχές θα πρέπει να περάσει υπάλληλος του δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) για να πάρει τη μέτρηση και να γίνει η αλλαγή.

Γίνεται αλλαγή παρόχου ρεύματος από ενοικιαστή;

Πρώτα απ’ όλα, σαν ενοικιαστής είναι καλό να φροντίσεις για την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ. Έτσι, θα έρχεται ο λογαριασμός στο όνομά σου.

Θα χρειαστείς το μισθωτήριο σου, ένα λογαριασμό της παροχής (στο όνομα του ιδιοκτήτη ή του προηγούμενου ενοικιαστή) και την ταυτότητά σου.

Έπειτα μπορείς να αλλάξεις πάροχο ρεύματος.

Κι όταν έρθει η ώρα να ξε-νοικιάσεις το σπίτι, μπορείς να κάνεις διακοπή συμβολαίου ή να κανονίσεις με τον ιδιοκτήτη να αλλάξει ξανά το όνομα στον λογαριασμό. Έτσι, κανείς δεν θα σου ζητήσει να πληρώσεις για ρεύμα που δεν κατανάλωσες.

Πώς αλλάζω πάροχο αν μετακομίσω;

Σε περίπτωση που μετακομίσεις, ενημέρωσε τον τρέχοντα πάροχό σου για να κάνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Ή μπορείς να κάνεις και πάλι αλλαγή ονόματος, στο όνομα του νέου ενοικιαστή / ιδιοκτήτη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται διακοπή του συμβολαίου.

Και φυσικά, όταν ανοίξεις το νέο σου σπιτικό, μπορείς να έρθεις ξανά στο insurancemarket και να επιλέξεις τον πάροχο που σε συμφέρει.

💡 Tip: Εάν δεν έχει λήξει ακόμα η διάρκεια του προηγούμενου σου συμβολαίου και κανονικά θα πλήρωνες κάποιο ποσό για πρόωρη λύση σύμβασης, κάνοντας αίτηση στον ίδιο πάροχο πολλές φορές αποφεύγεται αυτή η χρέωση.

Όταν αλλάζω ρεύμα, πόσα χρήματα μπορώ να γλιτώσω;

Η εξοικονόμηση χρημάτων από την αλλαγή του παρόχου εξαρτάται από την κατανάλωση που κάνει ο καθένας.

Ενδεικτικά, σε μία τετραμελή οικογένεια με κατανάλωση 1800kWh το τετράμηνο, το ετήσιο όφελος μπορεί να ξεπεράσει τα 150€ (σε σχέση με τον παλιό σου πάροχο και υπό προϋποθέσεις).

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις και εσύ πόσο θα γλιτώσεις αλλάζοντας πάροχο είναι να συγκρίνεις τους παρόχους! Δες και εσύ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις ετησίως στο insurancemarket!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!