Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Οικονομικά Νέα / Εξοικονόμηση χρημάτων για τα φοιτητικά χρόνια: 6 Βασικοί τρόποι

Εξοικονόμηση χρημάτων για τα φοιτητικά χρόνια: 6 Βασικοί τρόποι

εξοικονόμηση χρημάτων φοιτητές

Κανονικά όσοι αποφοιτούν από τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να λαμβάνουν και μια πιστοποίηση «ορθής οικονομικής διαχείρισης χαρτζιλικιού». Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί όσοι έχουμε «κάνει φοιτητές» ξέρουμε πολύ καλά ότι τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα.

Και όταν λέμε απαραίτητα εννοούμε τους καφέδες μας, τα ξενύχτια μας, τις εργασίες μας –u know what we mean– και τις μετακινήσεις μας. Και ποιος δεν έχει γίνει φίλος με τα μακαρόνια προκειμένου να… βγει ο μήνας ή δεν έχει «φωλιάσει» 2-3 μέρες σπίτι του κολλητού ή της κολλητής προκειμένου να επιβιώσει. Ωραία χρόνια. Μην ανησυχείς όμως. Εμείς οι βετεράνοι της φοιτητικής ζωής σου έχουμε 5+1 έξυπνα tips προκειμένου να βγάλεις το μήνα χωρίς να στερηθείς τα απαραίτητα.

#1 Βρες δουλειά

Ναι, ακούγεται πολύ basic αλλά είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να σου μείνει και κάτι στο τέλος του μήνα αντί να ψάχνεις για δανεικά. Μια part-time δουλειά μπορεί να σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις στα φοιτητικά βάρη.

#2 Συγκατοίκηση

Η συγκατοίκηση έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά είναι η εμπειρία. Θα τη θυμάσαι μια ολόκληρη ζωή. Μετά μαθαίνεις πόσο περίεργος/περίεργη είσαι καθώς η καθημερινή τριβή με έναν φίλο/φίλη βγάζει στην επιφάνεια τον κρυφό σου εαυτό. Το καλύτερο απ’ όλα; Μοιράζεσαι όλα τα έξοδα του σπιτιού.

#3 Ρεύμα

Το ρεύμα, ίσως μαζί με το internet & τη θέρμανση, είναι από τα μεγαλύτερα σταθερά μηνιαία έξοδα ενός σπιτιού. Μπορείς εύκολα να διαχειριστείς αυτό το κόστος διαλέγοντας τον οικονομικότερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την πλατφόρμα μας! Θες να το συνδυάσεις και με φυσικό αέριο; Τσέκαρε αν υπάρχει δίκτυο στη γειτονιά σου και ζήτα να συνδυάσεις ηλεκτρικό ρεύμα με φυσικό αέριο σε έναν λογαριασμό! Γίνεται!

#4 Supermarket

Στη φοιτητική ζωή ανακαλύπτεις το μαγευτικό κόσμο του 2+1 δώρο. Πήγαινε στο supermarket ή τη λαϊκή αγορά και σταμάτα να τρως σουβλάκια. Βρες όλες τις προσφορές και γέμισε το ψυγείο σου με φαγητό. Αν πάλι επιμένεις για delivery κάν’ το τουλάχιστον σωστά. Κατέβασε τις διαθέσιμες εφαρμογές φαγητού στο κινητό σου (e-food, Wolt, BOX κ.α.) και δες από εκεί τι προσφορές παίζουν.

#5 Μετακίνηση

Αν δεν σου αρέσει να παίρνεις λεωφορείο και δεν έχεις αμάξι ή μηχανή, επένδυσε ένα ποσό στην αρχή της φοιτητικής σου ζωής σε ποδήλατο. Ωστόσο, προσπάθησε κατά την αναζήτηση για ενοικίαση ακινήτου, να βρεις ένα σπίτι που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις σου, τόσο προς τη σχολή, όσο και προς το κέντρο της πόλης. Αν πάλι σπουδάζεις στην Αθήνα όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες βγάλε φοιτητικό πάσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αξίζει!

#6 Bonus

Γίνε youtuber – influencer. Βγάλε την εφηβική σου ανησυχία στα social media και αν είσαι καλός/καλή ο κόσμος θα σε αγαπήσει. Αν είναι κάτι που σε εκφράζει και σου αρέσει να επενδύσεις τον χρόνο σου, ίσως αποτελέσει και μια μικρή πηγή εσόδων μελλοντικά.

Good luck! ✌️


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.