Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Οικονομικά Νέα / Tips για εξοικονόμηση χρημάτων στην καθημερινότητά σου

Tips για εξοικονόμηση χρημάτων στην καθημερινότητά σου

Tips για Εξοικονόμηση Χρημάτων στην Καθημερινότητά σου

Ψάχνεις ιδέες για εξοικονόμηση χρημάτων στην καθημερινή σου ζωή; Αναρωτιέσαι πώς να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου ώστε να σου περισσεύουν χρήματα στο τέλος του μήνα, χωρίς όμως να θυσιάσεις την ποιότητα ζωής σου;

Λοιπόν, σου έχουμε καλά νέα! Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι ακατόρθωτη. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με παραδείγματα για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα χρήματά σου χωρίς στερήσεις – γιατί στο τέλος της ημέρας, όλοι αξίζουν μια ευχάριστη καθημερινότητα.

Μείωσε έξυπνα την κατανάλωση ρεύματος

Δε χρειάζεται να σε πιάνει κρύος ιδρώτας κάθε φορά που ανοίγεις τον λογαριασμό ρεύματος. Για να αποφύγεις αυτή την αγωνία κάνε απλά έξυπνες επιλογές. Ξεκίνησε από τις λάμπες. Γνωρίζεις ότι ένα σημαντικό ποσό (20% του λογαριασμού σου) αφορά τον φωτισμό; Αντικατέστησε τις παλιές λάμπες σου με λάμπες LED και θα δεις τα αποτελέσματα της επένδυσής σου από τον επόμενο κιόλας λογαριασμό.

Επίσης, εντάξου σε κυβερνητικά προγράμματα όπως το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος ή το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή” και αντικατέστησε τις ενεργοβόρες συσκευές με σύγχρονες πιο φιλικές στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σου.

Πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου – που για να λέμε την αλήθεια πλέον είναι απαραίτητη – τι θα έλεγες αν γινόταν να μειώσεις ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό σου απλά με την αλλαγή παρόχου ρεύματος; Τα βήματα είναι απλά. Στο insurancemarket συγκρίνεις παρόχους ενέργειας, βλέπεις τα πακέτα που προσφέρουν μαζί με τους όρους και κλείνεις την προσφορά που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Έτσι, χωρίς να αλλάξεις κάτι από την καθημερινότητά σου, καταφέρνεις να πληρώνεις σε χαμηλότερη τιμή το ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση σύγκρινε την αγορά ενέργειας, διότι τις περισσότερες φορές υπάρχει κάποιος πάροχος ενέργειας που προσφέρει ένα καλύτερο τιμολόγιο, δηλαδή φθηνότερο ρεύμα από αυτό που ήδη έχεις.

Κάνε εξοικονόμηση καυσίμων

Οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι καθημερινές και έχουν άμεση συνέπεια στην τσέπη σου. Αν αναρωτιέσαι “πώς να εξοικονομήσω χρήματα”, η πιο άμεση λύση είναι η αναζήτηση καλύτερων τιμών. Στην εφαρμογή fuelDaddy μπορείς να ανακαλύψεις πιο είναι το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στην περιοχή σου και να βάλεις βενζίνη από εκεί.

Επιπλέον, μπορείς να καθιερώσεις μια ημέρα την εβδομάδα να κάνεις τις δουλειές σου με τα ΜΜΜ ή με τα πόδια. Μ’ αυτό τον τρόπο και η κατανάλωση καυσίμων θα μειωθεί αλλά και θα αποκτήσεις μία νέα υγιεινή συνήθεια.

Μαγείρεψε και κάνε καφέ πιο συχνά σπίτι αντί να αγοράζεις απ’ έξω

Το φαγητό και ο καφές απ’ έξω είναι βολική επιλογή, αλλά επίσης είναι και ακριβή.

Τα σπιτικά γεύματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις ήδη στα ντουλάπια σου. Με λίγη οργάνωση, μπορείς να ετοιμάσεις τη δική σου πίτσα ή το δικό σου burger μέσα σε λίγο χρόνο και να νιώσεις την ικανοποίηση ότι είναι δικό σου δημιούργημα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά θα κάνεις καλό και στην υγεία σου.

Όσο για τον καφέ σου, μπορείς να μείνεις στο σπίτι και να καλέσεις τους φίλους σου ώστε να τον απολαύσετε παρέα. Από την άλλη αν βγεις, μια καλή ιδέα θα ήταν πρώτα να περάσεις από την κουζίνα σου και να προετοιμάσεις τον καφέ σου, αποφεύγοντας έτσι την αγορά καφέ απ’ έξω. Άλλωστε, δεν είναι και λίγα τα χρήματα που δίνουμε καθημερινά για την αγορά ενός ροφήματος.

Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς τον καφέ απ’ έξω, ρίξε μια ματιά στις προσφορές που δίνουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας (όπως Vodafone, Cosmote κ.λπ.) για καφέ με έως 40% έκπτωση ή και 1+1 προσφορές. Έτσι, θα μπορέσεις να αποταμιεύσεις αρκετά χρήματα από όλες εκείνες τις μικρές και καθημερινές αγορές που συνηθίζεις να κάνεις.

Χρησιμοποίησε κουπόνια και προγράμματα επιβράβευσης

Η χρήση κουπονιών και προγραμμάτων επιβράβευσης είναι ένα άλλο παράδειγμα εξοικονόμησης χρημάτων στην καθημερινότητά σου. Σχεδόν όλα τα supermarket διαθέτουν προγράμματα επιβράβευσης για τους πελάτες τους. Αντίστοιχες κάρτες επιβράβευσης έχουν τα φαρμακεία καθώς και τα πρατήρια καυσίμων. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείς; Έτσι, πριν κάνεις τα ψώνια σου, βγάλε μία κάρτα επιβράβευσης, δωρεάν από το κατάστημα που ψωνίζεις περισσότερο.

Έπειτα, ξεκίνησε να ψωνίζεις. Κάθε προϊόν που βάζεις στο καλάθι σου θα σου δίνει πόντους οι οποίοι μπορεί να εξαργυρωθούν προς όφελός σου.

Επιπλέον, κυνήγησε τα κουπόνια και τις 1+1 προσφορές! Επωφελήσου από όλες αυτές τις προωθητικές προσφορές που δίνουν τα σούπερ μάρκετ ή τα τοπικά καταστήματα. Αν αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου σε αυτή τη διαδικασία, θα δεις να κερδίζεις μακροπρόθεσμα.

Σύγκρινε τιμές online στα προϊόντα που αγοράζεις

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σου, είναι πάντα χρήσιμο να συμβουλεύεσαι το διαδίκτυο πριν κάνεις τις αγορές σου. Στην πλατφόρμα e-καταναλωτής μπορείς να ενημερωθείς και να συγκρίνεις τις τιμές των προϊόντων που υπάρχουν στα supermarket για να κάνεις πιο έξυπνες αγορές. Μέσα στη σελίδα αυτή θα βρεις και το καλάθι του νοικοκυριού όπου συμπεριλαμβάνει 50 διαφορετικά προϊόντα που είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι και διατηρούν χαμηλή τιμή.

Μάλιστα, μπορείς να κατεβάσεις και το app ώστε να έχεις πιο άμεση πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Το insurancemarket βοηθάει καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα σε τραπεζικά προϊόντα. Μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών σε δάνεια, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πούλησε online αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς

Όλοι μας κάνουμε παρορμητικές αγορές και εσύ μάλλον δεν αποτελείς εξαίρεση. Το αποτέλεσμα; Να καταλήγουν να κρύβονται στο πίσω μέρος της ντουλάπας ή να μαζεύουν σκόνη στο υπόγειο. Γιατί να μην επωφεληθείς από αυτά τα αντικείμενα πουλώντας τα στο διαδίκτυο;

Επίλεξε μία από τις πλατφόρμες και τα marketplace που δέχονται second hand προϊόντα και μετάτρεψε τα αχρησιμοποίητα πράγματά σου σε μετρητά με τα οποία μπορείς να αγοράσεις πράγματα που έχεις πράγματι ανάγκη.

Εκτός του ότι είναι εύκολη διαδικασία, η πώληση αντικειμένων στο διαδίκτυο βοηθάει στο να καθαρίσεις το σπίτι σου από άχρηστα αντικείμενα και να εξοικονομήσεις χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε περισσότερα πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά.

Απορείς για το πού μπορείς να μεταπωλήσεις παλιά σου πράγματα; Ενδεικτικά μπορείς στις εξής πλατφόρμες:

  • Facebook Marketplace
  • Etsy
  • Pouliseto app

Επίλεξε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι κάτι που “πονάει” όλους τους οδηγούς, είτε έχουν μικρού είτε μεγάλου κυβισμού αμάξι. Ωστόσο, πλέον με το insurancemarket μπορείς να βρεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει, πανεύκολα!

Με πρόσβαση σε περισσότερες από 27 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, είναι βέβαιο ότι θα βρεις μία προσαρμοσμένη λύση στις ανάγκες σου, η οποία θα ταιριάζει και στον προϋπολογισμό που έχεις ορίσει. Αντί να ξοδεύεις ώρες ερευνώντας τις προσφορές κάθε ασφαλιστικής εταιρείας, κάνε online τη σύγκριση των τιμών τους στο insurancemarket και βρες την ασφάλεια αυτοκινήτου που έχεις πραγματικά ανάγκη. Και το καλύτερο; Μπορείς να την αποκτήσεις εκείνη τη στιγμή!

Έτσι, και θα εξοικονομήσεις χρήματα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γνωρίζοντας ότι διαθέτεις την ιδανική λύση για το όχημά σου.

Πίσω από κάθε καθημερινή εξοικονόμηση χρημάτων βρίσκεται το insurancemarket

Δουλεύεις σκληρά για τα χρήματά σου. Γιατί να μην τα αξιοποιήσεις στο έπακρο; Το insurancemarket είναι σύμμαχος σου στην εξοικονόμηση χρημάτων και μπορεί να συμβάλλει ώστε να μειώσεις τα καθημερινά κόστη. Χρησιμοποίησε τις συγκρίσεις τιμών που υπάρχουν στην ιστοσελίδα και θα κάνεις σημαντική αποταμίευση.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνησε σήμερα!

Διάβασε επίσης:

📌 Αύξηση ασφαλίστρων μετά από ατύχημα: Τι να περιμένεις;

📌 9 Τρόποι για να γίνεις πιο eco-friendly!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.