Τελικά τι καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας σε περίπτωση πανδημίας;

4.5/5 - (4 αξιολογήσεις)
4.5/5 - (4 αξιολογήσεις)

Με τον κορονοϊό να έχει ήδη αλλάξει πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας, που μέχρι πριν από λίγους μήνες θεωρούσαμε δεδομένα, ο κλάδος της Υγείας έχει βρεθεί στην πρώτη.

 

Στην πλευρά των ασφαλισμένων, τα ερωτήματα που κυριαρχούν είναι αρκετά για όσους διαθέτουν κάποιο συμβόλαιο Ζωής και Υγείας.

 

  • Καλύπτονται οι ασφαλισμένοι για περιστατικά που σχετίζονται με την πανδημία και τον COVID-19;
  • Τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλισή σου σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση;

 

ℹ️

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής & Υγείας δεν εξαιρούν, ούτως ή άλλως, την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας.

Σε αρκετά από τα συμβόλαια που δεν την προέβλεπαν, οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφάσισαν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να άρουν ή να αναστείλουν τον όρο της εξαίρεσης, στηρίζοντας έμπρακτα τους ασφαλισμένους τους.

 

Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν διαθέτεις νοσοκομειακό συμβόλαιο, ένα συνολικό πρόγραμμα υγείας ή ένα ασφαλιστήριο ζωής, είναι να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική σου και να ενημερωθείς για το κατά πόσο υπάρχει ο όρος της εξαίρεσης, έχει αρθεί ή έχει ανασταλεί – και αν έχει ανασταλεί για πόσο αλλά και τι θα ισχύει στη συνέχεια.

 

📌 Tips:

 

-Αν το συμβόλαιό σου προβλέπει επίδομα μη χρήσης της ιδιωτικής ασφάλισης και νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο, μπορείς να αποζημιωθείς με ημερήσιο bonus νοσηλείας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

-Για να αποζημιωθείς σε περίπτωση νοσηλείας προϋπόθεση είναι η τήρηση της διαδικασίας που ορίζεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

-Αν έχεις κάλυψη για την περίπτωση απώλειας εισοδήματος, είσαι πιστοποιημένος φορέας του COVID-19 και δεν μπορείς να εργαστείς, τότε δικαιούσαι να αποζημιωθείς.

 

-Η διενέργεια του τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού θεωρείται αναγνωρισμένο έξοδο νοσηλείας και ως τέτοιο καλύπτεται στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο με βάσει τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

 

– Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, η οργάνωση για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνο των δημόσιων φορέων υγείας και περίθαλψης.

 

– Στο δυσμενές και απευκταίο σενάριο που υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εγκρίνει την παραπομπή ασθενών-ασφαλισμένων στο ιδιωτικό σύστημα υγείας, η ιδιωτική ασφάλιση θα ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που θα τεθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 

– Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει ενημερώσει το κοινό ότι η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (Απώλεια Ζωής, Ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο του ιού COVID-19, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως πανδημία.

 

Σε κάθε περίπτωση – και επειδή τα παραπάνω tips ενδέχεται να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία – το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στη δική σου ασφαλιστική και να ενημερωθείς λεπτομερώς για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του δικού σου συμβολαίου.

Τελικά τι καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας σε περίπτωση πανδημίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.