Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Ασφάλεια εγκυμοσύνης – τοκετού: Όσα θέλεις να ξέρεις!

Ασφάλεια εγκυμοσύνης – τοκετού: Όσα θέλεις να ξέρεις!

Ασφάλεια εγκυμοσύνης - τοκετού: Όσα θέλεις να ξέρεις!

Όσο η ιδιωτική ασφάλιση κερδίζει έδαφος και οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, τόσο πιο πλήρη προγράμματα ασφάλισης επιζητούν, με καλύψεις για κάθε συμβάν.

Τα γεγονότα που μας οδηγούν σε μία κλινική δεν είναι πάντα δυσάρεστα καθώς ενδέχεται να αφορούν τον ερχομό ενός νέου μέλους της οικογένειας. Θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για την κάλυψη των εξόδων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τους προγεννητικούς ελέγχους και τον τοκετό;

Πώς θα βρω την κατάλληλη ασφάλεια τοκετού;

Με την απαιτούμενη έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις τον βαθμό κάλυψης που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες, επιλέγοντας μεταξύ διάφορων παροχών όπως οι προγεννητικοί και μεταγεννητικοί έλεγχοι, το κόστος μεταφοράς στην κλινική, το κόστος καισαρικής κ.λπ.

Οι καλύψεις μητρότητας, εγκυμοσύνης ή τοκετού, όπως λέγονται οι διάφορες μορφές ασφάλισης που σχετίζονται με τη γέννα, σε γενικές γραμμές δεν παρέχονται μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων. Αποτελούν μέρος των νοσοκομειακών πακέτων που προσφέρουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις, ανάλογα πάντα με την εταιρεία και το πρόγραμμα, το ύψος του επιδόματος και τη θέση νοσηλείας.

Πόσο είναι το επίδομα τοκετού;

Κατά κύριο λόγο οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν επίδομα τοκετού το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 3.500 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία, το συμβόλαιο, τη θέση νοσηλείας και τα χρόνια συνεχούς ασφάλισης πριν την εγκυμοσύνη. Τα ιδιωτικά προγράμματα υγείας που διατίθενται στην ελληνική αγορά καλύπτουν τόσο τον φυσιολογικό τοκετό όσο και τον τοκετό με καισαρική τομή.

❗ Προσοχή όμως: Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν τις γυναίκες που επιλέγουν κάποιο πρόγραμμα ενώ έχει ξεκινήσει η περίοδος κύησης. Για να τις καλύψουν ζητούν να έχει περάσει διάστημα 12-24 (ανάλογα με την εταιρεία και το πρόγραμμα) μηνών ασφάλισης πριν την έναρξη της εγκυμοσύνης.

Ποια άλλα έξοδα καλύπτονται;

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων νοσηλείας εξαιτίας επιπλοκών της εγκυμοσύνης με ανώτατο όριο το 10πλάσιο του επιδόματος φυσιολογικού τοκετού. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν δωρεάν ασφάλιση του νεογέννητου τέκνου καθώς και της ασφαλισμένης μητέρας, στην πλειονότητα των περιπτώσεων για ένα χρόνο από τη γέννηση.

Η συγκεκριμένη κάλυψη (ή επίδομα στην πιο συνηθισμένη μορφή) θα σε βοηθήσει να καλύψεις το κόστος των αμοιβών και συνολικά των εξόδων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, τις πιθανές επιπλοκές και θεραπείες.

Για να βρεις τον ασφαλιστή σου, έλα στο insurancemarket.gr. Εδώ μπορείς να βρεις την ασφάλεια υγείας που σου ταιριάζει, με τις καλύψεις που θες!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.