Γιατί να αγοράσω ασφάλεια ζωής;

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ασφάλιση ζωής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός σωστού οικονομικού σχεδιασμού. Μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στις ακόλουθες περιπτώσεις :

 

 

1. Αντικατάσταση εισοδήματος για εξαρτώμενα μέλη:
 Αν και άλλοι άνθρωποι εξαρτώνται από το εισόδημά σου, η ασφάλεια ζωής μπορεί να αντικαταστήσει το εισόδημα για αυτούς σε περίπτωση θανάτου. Η πιο κοινώς αναγνωρισμένη περίπτωση είναι οι γονείς με μικρά παιδιά.

 

2. Δημιουργία κληρονομιάς για τους κληρονόμους σου

Ακόμα κι αν δεν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία για να περάσεις στους κληρονόμους σου, μπορείς να δημιουργήσεις μια κληρονομιά με την αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής και να τους ονομάσεις ως δικαιούχους.

 

3. Πληρωμή τελικών δαπανών
 Η ασφάλιση ζωής μπορεί να πληρώσει την κηδεία και το κόστος της ταφή σου, επικύρωση και άλλες δαπάνες διαχείρισης ακινήτων, τα χρέη και τα ιατρικά έξοδα που δεν καλύπτονται από την ασφάλιση υγείας.

 

4. Πληρωμή του φόρου κληρονομίας  

Με αυτό τον τρόπο οι κληρονόμοι σου μπορούν να πληρώσουν τους φόρους περιουσίας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ρευστοποιήσουν άλλα περιουσιακά στοιχεία ή να λάβουν μικρότερη κληρονομιά.

 

5. Δημιουργία μιας πηγής αποταμιεύσεων

Ορισμένοι τύποι ασφαλειών ζωής δημιουργούν μια αξία σε μετρητά που, αν δεν καταβληθεί ως αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου, μπορεί να δανειστεί ή να αποσυρθεί μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη.

 

Στην αγορά προσφέρονται πολλά και διαφορετικά αποταμιευτικά συμβόλαια. Ο καθένας, ανάλογα με τις πραγματικές του ανάγκες, μπορεί να αναζητήσει το άριστο προσωπικό του ασφαλιστήριο.

 

Στο insurancemarket.gr μπορείς να συγκρίνεις την αγορά και να βρεις το καλύτερο πρόγραμμα υγείας για εσένα.

 

Γιατί να αγοράσω ασφάλεια ζωής;

2 comments

Join the conversation
  • Δημήτρης - 3 Φεβρουαρίου, 2015 reply

    Καλησπέρα! Συμφωνώ με τους 5 λόγους που θέσατε στο άρθρο σας! Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι εγώ προσωπικά έχω κάνει ασφάλεια ζωής και προτρέπω όλη μου την οικογένεια να κάνει γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, ανεξάρτητα από οικονομικά αίτια.

    insurancemarket.gr - 3 Φεβρουαρίου, 2015 reply

    Καλησπέρα! έχετε απόλυτο δίκιο 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.