Έχουν και οι άντρες παγκόσμια ημέρα. Το ήξερες;

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Παγκόσμια Ημέρα Αντρών η 19η Νοεμβρίου. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η ημέρα; 

 

 Οι απόψεις πάνω στο εάν πρέπει να γιορτάζεται ή όχι διίστανται, ωστόσο σε περίπου 80 χώρες σε όλο τον κόσμο η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει αναγνωριστεί σαν Παγκόσμια Ημέρα για τη συνεισφορά του ανδρικού φύλου στον πολιτισμό, την οικογένεια, το γάμο και τα παιδιά.

 

Αναζητώντας λοιπόν τις ρίζες της ημέρας αυτής – έχοντας στο μυαλό μας ότι η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών έχει βάσει κοινωνικοπολιτική και καθιερώθηκε σε ανάμνηση της απεργίας γυναικών που εργάζονταν σε κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης το 1857 – ανακαλύψαμε τα εξής:

 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αντρών στις 19 Νοεμβρίου καθιερώθηκε το 1999 από τον Δρ Jerome Teelucksingh, καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών στο Τρινιντάντ Ταμπάγκο.

 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι παρόμοιες προσπάθειες είχαν γίνει από τη δεκαετία του 1960.

Στους New York Times σε δημοσίευμα της 24ης Φεβρουαρίου του 1969 αναφέρεται ότι «Πολλοί άνδρες επιθυμούν να δημιουργηθεί μία Παγκόσμια Ημέρα Αντρών. Να έχουν δηλαδή κάτι αντίστοιχο με την 8η Μαρτίου για τις γυναίκες»Από το 1960 και μετά υπήρξαν επίμονες διεθνείς εκκλήσεις για την καθιέρωση μίας ημέρας σε όλο τον κόσμο.

 

Όμως το βασικότερο ζήτημα στην εν λόγω Ημέρα φαίνεται πως ήταν και ενδεχομένως είναι η δημοτικότητά της αλλά και η προβολή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και εν μέρει αυτό είναι κατανοητό, γιατί η μέρα της γυναίκας έχει σε μεγάλο βαθμό εμπορευματοποιηθεί εύκολα. 

 

Ποιοι είναι οι λόγοι εορτασμού του ανδρικού φύλου;

 

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι Αυστραλοί εμπνευστές και δημιουργοί της ιστοσελίδας www.internationalmensday.com, οι άνδρες έχουν τριπλάσια ποσοστά αυτοχειρίας σε σχέση με τις γυναίκες, πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο των πνευμόνων και να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Ζουν έντονα και εκτίθενται σε μεγάλους κινδύνους. Οι δημιουργοί μάλιστα της IMD επικοινωνούν παγκοσμίως τα μηνύματά τους σχετικά με τα δικαιώματα του άντρα και ποντάρουν σε ένα «αντρικό κίνημα το οποίο έρχεται να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες ζωής».

Μια δράση που αποτυπώνεται και στο ντοκιμαντέρ του Κάσι Τζέι “TheRedpill”. Αν λοιπόν νιώθετε αδικημένοι σχετικά με τα δικαιώματά σας να η ευκαιρία. Jointhecause!

 

Στο “ισχυρό φύλο” λοιπόν, σήμερα ευχόμαστε χρόνια πολλά!

 

Έχουν και οι άντρες παγκόσμια ημέρα. Το ήξερες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.