7 εξετάσεις για τον άντρα που πάτησε τα 30!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Στην ηλικία των τριάντα οι περισσότεροι άντρες αρχίζουν και φρικάρουν σχετικά με την υγεία τους. Πώς καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει και πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί; 

 

Η μέθοδος αλάνθαστη αν και ανορθόδοξη!

Οι ειδικοί το ονομάζουν «Hangover» ενώ ο απλός ο κόσμος… «ήπια λίγο παραπάνω χθες και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου».

Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ανθρώπων – που όμως δεν μας ενδιαφέρει – οι οποίοι ρίχνουν το φταίξιμο στο… «κακό το μάτι».

 

Το κακό hangover λοιπόν στις ηλικίες των …άντα είναι μια από τις βασικές αιτίες που ο άντρας καταλαβαίνει ότι αρχίζει και μεγαλώνει!

Ότι πλέον ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφάει όλες τις καταχρήσεις χωρίς επιπτώσεις και πως ήρθε η στιγμή που πρέπει να ωριμάσει και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πολλοί κόβουν το τσιγάρο ή τουλάχιστον προσπαθούν, οι έξοδοι μειώνονται σε μια φορά την εβδομάδα και οι πρώτες επαφές με τον κόσμο των φρούτων και των λαχανικών πραγματοποιούνται με επιτυχία. 

 

Πέραν όμως από την υιοθέτηση νέων, υγιεινών συνηθειών σημαντικό είναι να τσεκάρουμε και την υγεία μας!

Να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις έστω μια φορά το χρόνο και να επισκεπτόμαστε το γιατρό όταν και αν δεν νιώθουμε καλά.

 

Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Σας έχουμε τη λύση. Ένα τηλέφωνο στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο απλό είναι!

Εκείνος είναι σε θέση να σας κατευθύνει και να κανονίσει όλα τα απαραίτητα ραντεβού και τις εξετάσεις που θέλετε να κάνετε.

 

 

Δεν έχετε ασφαλιστικό σύμβουλο γιατί δεν έχετε ιδιωτική ασφάλιση; 

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Insurancemarket.gr και δείτε όλες τις επιλογές σας από την άνεση του σπιτιού σας. 

 

Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας και σταματήστε να ανησυχείτε για το «κόστος» των εξετάσεων.

Η ασφάλιση υγείας σε αυτή την ηλικία είναι μια έξυπνη κίνηση που και χρήματα θα σας γλιτώσει αλλά και πρόσβαση σε αξιοπρεπέστατο δίκτυο υγείας θα σας δώσει.

 

 

Παρακάτω σας έχουμε μαζέψει τις σημαντικότερες εξετάσεις που ένας τριαντάρης πρέπει να έχει στο νου του.

 

  • Γενική αίματος: Καλό είναι να κάνεις μία γενική αίματος κάθε χρόνο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ασθενείς την χρησιμοποιούν σαν δείκτη μέτρησης της υγείας τους. Τα στοιχεία που αναλύει μπορεί να προσανατολίσουν τους γιατρούς στην εύρεση κάποιου προβλήματος που δεν έχει δώσει συμπτώματα ή να καθορίσουν τι άλλο πρέπει να ελεγχθεί για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα αγνώστου αιτιολογίας. Μετρήσεις που απεικονίζονται είναι μεταξύ άλλων ο αιματοκρίτης, η αιμοσφαιρίνη, τα λευκά αιμοσφαίρια, τα ουδετερόφιλα, τα λεμφοκύτταρα, τα μονοκύτταρα, τα ηωσινόφιλα, τα βασεόφιλα, τα λεμφοκύτταρα, αιμοπετάλεια, ταχύτητα καθίζησης ερυθρών αιμοσφαιρίων κ.ά.

 

  • Γενική ούρων: Καλό είναι επίσης να γίνεται μία φορά το χρόνο. Αποτελεί συνήθη εξέταση που αποκαλύπτει παθήσεις όπως λοιμώξεις/παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος ή σακχαρώδη διαβήτη.

 

  • Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια: Οι τιμές της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων πρέπει επίσης να ελέγχονται μία φορά τον χρόνο, ειδικά όταν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια ή κάποια άλλη πάθηση όπως διαβήτης ή υπέρταση.

 

  • Έλεγχος του θυρεοειδή αδένα: Πρέπει να γίνεται κάθε 5 χρόνια. Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που επηρεάζει το μεταβολισμό και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση ή μείωση της παραγωγής των ορμονών, αρρυθμίες ή ταχυκαρδίες, την εμφάνιση όζων κ.λπ.

 

  • Υπερηχοκαρδιογράφημα και Ηλεκτροκαρδιογράφημακάθε χρόνο. Έτσι θα προλάβεις ή θα αντιμετωπίσεις παθήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία της καρδιάς.

 

  • Ηπατικό έλεγχοετήσιο για να δεις τις τιμές του συκωτιού.

 

  • Έλεγχος του δείκτη PSA: Παρόλο που ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες καλό είναι προληπτικά μέσα στη δεκαετία των 30-40 να γίνει μία φορά ένας έλεγχος.

 

 

7 εξετάσεις για τον άντρα που πάτησε τα 30!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.