“Έκρηξη” στην αναζήτηση ασφάλειας σπιτιού τον Αύγουστο

5/5 - (3 αξιολογήσεις)
5/5 - (3 αξιολογήσεις)

Μετά από έναν πραγματικά δύσκολο Αύγουστο για πολλές περιοχές της χώρας που έπληξαν οι πυρκαγιές, είναι ώρα για ανασκόπηση της κατάστασης και σχεδιασμό για το πώς θα αφήσουμε πίσω μας τα δεινά που συνέβησαν. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος, που είδαν τη δύσκολη κατάσταση και αποφάσισαν πως είναι ώρα να κλείσουν ασφάλεια κατοικίας. 

 

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το insurancemarket.gr, η Νο.1 πλατφόρμα online ασφάλισης στην Ελλάδα, φέτος τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση 89% στα αιτήματα για ασφάλεια σπιτιούσε σχέση με τον Αύγουστο του 2020.  

 

Ταυτόχρονα, η ζήτηση για ασφάλεια κατοικίας έφτασε στο υψηλότερό της σημείο, σε σχέση με όλους τους προηγούμενους μήνες του 2021. Όπως είναι φυσικό, ένα μεγάλο μέρος των αναζητήσεων σχετίζεται με ασφάλεια πυρός. 

 

Για ποια σπίτια ζητήθηκαν ασφάλειες; 

 

Η πλειοψηφία των αιτημάτων αφορά μόνιμες κατοικίες, ενώ ένα μικρό ποσοστό αφορά εξοχικά. Όσο για τη χρονολογία κατασκευής των κατοικιών, οι περισσότερες έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2000-2010. Αρκετές είναι και οι κατοικίες κατασκευασμένες τις προηγούμενες δεκαετίες (μεταξύ 1960-2000) που αναζήτησαν ασφάλιση. 

 

Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στους Νομούς (με σειρά ζήτησης): 

 

1. Αττικής 

2. Θεσσαλονίκης 

3. Αχαΐας 

4. Εύβοιας 

5. Αργολίδας 

6. Μαγνησίας 

7. Πιερίας 

 

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά το Νομό Αττικής και βέβαια, οι ασφάλειες δεν αφορούν μόνο τον φόβο των ιδιοκτητών για την περίπτωση πυρκαγιάς, αφού αρκετές είναι και οι περιπτώσεις ασφάλισης για στεγαστικό δάνειο. Στην περίπτωση του στεγαστικού δανείου, η ασφάλεια κρίνεται απαραίτητη και εκτός από την κάλυψη πυρός, περιλαμβάνει επίσης άλλες καλύψεις, όπως για ζημιές από έκρηξη, από φυσικά φαινόμενα και άλλα.  

 

Πόσο θα σου κοστίσει μια ασφάλεια κατοικίας; 

 

Κοστίζει πολύ λιγότερο από ότι πιστεύεις! Ενδεικτικά, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του insurancemarket.gr, το διαμέρισμα μιας οικογένειας στην Αθήνα μπορεί να ασφαλιστεί από 83,13€ / χρόνο. 

 

*Αφορά τιμολόγηση στις 7/9/21 για ασφάλιση μόνιμης κατοικίας 100 τ.μ. με κατασκευή το 2008, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, Τ.Κ. 11251. 

 

Πώς μπορείς να κλείσεις ασφάλεια κατοικίας online; 

 

Πλέον, η σύγκριση και αγορά ασφάλειας κατοικίας είναι πιο εύκολη από ποτέ. Τα βήματα είναι τα εξής: 

 

  • Μπαίνεις στο insurancemarket.gr και βάζεις τα στοιχεία της κατοικίας 
  • Συγκρίνεις προσφορές ασφάλισης 
  • Επιλέγεις, εξοφλείς & λαμβάνεις στο email σου 

 

Κάποιες εταιρείες θα σου ζητήσουν δικαιολογητικά αμέσως, ενώ άλλες όχι. Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται από την άνεση του καναπέ σου, με απόλυτη αξιοπιστία. 

 

 

“Έκρηξη” στην αναζήτηση ασφάλειας σπιτιού τον Αύγουστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.