Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού: Γιατί είναι σημαντική;

Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού: Γιατί είναι σημαντική;

Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού: Γιατί είναι σημαντική;

Η ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού, δεν είναι υποχρεωτική, αλλά ίσως να είναι μια λύση που θα σου επιτρέψει να αποφύγεις μελλοντικές δύσκολες καταστάσεις.

Αν τα τελευταία χρόνια ζεις σε νοικιασμένο σπίτι, είναι λογικό να έχεις αποφασίσει ασυνείδητα το ότι η ασφάλιση της κατοικίας σου είναι κάτι που δεν σε αφορά. Αυτό γιατί τυχόν ζημιές στο ακίνητο θεωρητικά βαραίνουν τον ιδιοκτήτη. Βλέπεις λοιπόν την ασφάλιση ως ένα επιπλέον έξοδο που μπορείς να αποφύγεις.

Είναι, όμως, έτσι ή μήπως το γεγονός ότι δεν έχεις ασφαλίσει τα υπάρχοντά σου μπορεί να αποδειχτεί πιο «ακριβό» μακροπρόθεσμα για τον προϋπολογισμό σου;

Πώς η ασφάλιση περιεχομένου σε αποζημιώνει σε περίπτωση ζημιάς;

Η ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας μπορεί να σε αποζημιώσει σε περιπτώσεις που τα υπάρχοντά σου κλαπούν ή καταστραφούν λόγω πυρκαγιάς ή πλημμύρας και είναι ιδανική για σένα που νοικιάζεις ένα σπίτι.

Αφορά συνήθως αντικείμενα όπως ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, βιβλία, εργαλεία, σκεύη, ακόμα και το ποδήλατό σου. Ό,τι, δηλαδή, θα έπαιρνες μαζί σου αν αποφάσιζες μία μέρα να κάνεις μετακόμιση.

Τα έργα τέχνης, τα κειμήλια ή οι αντίκες συνήθως δεν ασφαλίζονται από ένα απλό ασφαλιστήριο περιεχομένου, ωστόσο γίνεται, μετά από επικοινωνία και ένα ειδικό συμβόλαιο να ασφαλιστούν και αυτά.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να σκέφτεσαι ότι τα υπάρχοντά σου δεν είναι τόσο πολλά, τόσο ακριβά ή τόσο πολύτιμα, ωστόσο όλοι μας, σχεδόν πάντα, υποτιμούμε το χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματα που θα χρειαζόταν να επενδύσουμε αν έπρεπε να αντικαταστήσουμε λίγα ή περισσότερα από τα υπάρχοντά μας.

Αξίζει η ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού;

Για να εξακριβώσεις αν όντως σε συμφέρει να ασφαλίσεις τα περιεχόμενα του σπιτιού, πάρε χαρτί και μολύβι και πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο σημειώνοντας ένα-ένα όλα τα υπάρχοντά σου. Αυτή η καταγραφή θα σου φανεί πολύ χρήσιμη κατά την διαδικασία της αγοράς του ασφαλιστικού σου προγράμματος για την ασφάλιση της κατοικίας σου.

Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου ότι το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξεις μπορεί να σε καλύπτει και για ζημιές που θα προκληθούν σε υπάρχοντα άλλων από κάποιο ατύχημα στο δικό σου σπίτι.

Εκτός από την πιθανότητα της πυρκαγιάς ή της πλημμύρας, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη και σε περίπτωση τυχαίας ζημιάς (π.χ. από απροσεξία) με επιπλέον κόστος, φυσικά.

Πριν απορρίψεις ή δεχτείς οτιδήποτε, σκέψου πόσες φορές έχει τύχει να πάθει μια πραγματικά σοβαρή ζημιά το κλιματιστικό ή το καλό χαλί σου! Τέλος, υπάρχουν και προγράμματα που θα σε καλύψουν σε περίπτωση που, άθελά σου, προκαλέσεις καταστροφή σε κάποιο έπιπλο ή αντικείμενο που έχει αφήσει στο σπίτι ο σπιτονοικοκύρης σου.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά ασφάλειας περιεχομένου;

Αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για το περιεχόμενο του σπιτιού σου είναι το αν αυτό προσφέρει αποζημίωση με βάση

  • τη σημερινή αξία των υπαρχόντων σου ή
  • αν καλύπτει όλο το κόστος για την αντικατάστασή τους.

Στην πρώτη περίπτωση, αν καταστραφεί μια επίπεδη τηλεόραση που είχες αγοράσει πριν δύο χρόνια, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει μόνο για την αξία που θα είχε σήμερα αν θα την διέθετες προς πώληση και όχι για τα χρήματα που θα έδινες για να αγοράσεις ένα αντίστοιχο μοντέλο.

Η δεύτερη επιλογή είναι, τις περισσότερες φορές, λίγο ακριβότερη, όμως συχνά σε συμφέρει περισσότερο, ανάλογα φυσικά και με την αξία ή την ηλικία των υπαρχόντων σου.

Ωστόσο, υπάρχουν και προγράμματα που καλύπτουν τα υπάρχοντά σου σε Α’ Κίνδυνο. Δηλαδή, σε περίπτωση ζημιάς, αποζημιώνεσαι έως το ανώτατο ποσό της κάλυψης που καθορίζεται στο συμβόλαιό σου και όχι απαραίτητα εξολοκλήρου.

Για να προστατέψεις λοιπόν το σπίτι σου, μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε και βρες τα πληρέστερα πακέτα ασφάλειας σπιτιού, στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς!

🎧 Άκουσε επίσης: Θα γίνει υποχρεωτική η ασφάλεια κατοικίας;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.