Άλλαξε ο χρόνος. Άλλαξε συνήθειες!

Αξιολογήστε το άρθρο!
Αξιολογήστε το άρθρο!

Η αλλαγή του χρόνου είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις πράγματα και συνήθειες στην καθημερινότητά σου που είτε αγνοείς είτε δεν έχεις το χρόνο και τη θέληση να αλλάξεις. 

 

 

Συνήθειες που σου αδειάζουν το πορτοφόλι, κάνουν κακό στην υγεία σου ή στέκονται εμπόδιο στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Να αναπτύξεις το πνεύμα σου. Να γίνεις χρήσιμος στην κοινωνία. Να σταματήσεις να λιώνεις στον καναπέ σου σκρολάροντας βαρεμένος το newsfeed σου.

Ήρθε η ώρα να κάνεις τον απολογισμό σου! Να θέσεις νέους στόχους!

Όλα μπορείς να τα κάνεις αρκεί να ξεβολευτείς. Να θέσεις το εαυτό σου σε μια διαδικασία αλλαγής που ναι, δεν θα σου αρέσει και θα σου κακοφανεί αλλά σε βάθος χρόνου θα σε ανταμείψει!

 

Πώς θα καταφέρεις το 2019 να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου;

 

Πες όχι στο «τοξικό» πρωινό: Ξύπνα νωρίτερα!

Πολλοί άνθρωποι που έχουν καταφέρει να αλλάξουν το πρόγραμμά τους ξυπνώντας νωρίτερα, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μέρα τους ξεκινά πιο όμορφα και πιο ομαλά. Μην τρέχεις με την ψυχή στο στόμα, μην πίνεις καφέ στο αμάξι και τρως προχωρώντας στο δρόμο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει. Όσοι το έχουν πετύχει μαρτυρούν ότι στην αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά στη συνέχεια σε αποζημιώνει.   

 

 

Κόψε το τσιγάρο!

Το ξέρω είναι δύσκολο. Και όχι, το ηλεκτρικό δεν είναι λύση. Το να μην καπνίζεις είναι lifestyle. Δεν σηκώνει υποκατάστατα. Για να το κόψεις ξεκίνησε ένα άθλημα. Ένα hobby. Στην τελική σκέψου ότι δεν ωφελεί πουθενά. 

 

Μην τεμπελιάζεις… κουνήσου

Σήκω από τον καναπέ, άσε το κινητό. Η παθητικότητα σκοτώνει τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα. Βγες έξω και τρέξε (είναι και της μόδας). Πήγαινε μια βόλτα. Ναι, μια απλή βόλτα χωρίς λόγο και αιτία σε ξυπνάει. Σε ενεργοποιεί.

Μπες στο Facebook και αντί να χαζεύεις χωρίς νόημα δες τα events που παίζουν στην πόλη σου. Γίνε διαδραστικός.

Σου αρέσει το φαγητό; Μαγείρεψε, μην παραγγείλεις. Σου αρέσει η μπάλα; Πήγαινε γήπεδο μη δεις το ματς από την συνδρομητική. Σου αρέσει η φύση; Στην Ελλάδα ζεις. Πάρε έναν φίλο και πηγαίνετε στο βουνό – στη θάλασσα να πιείτε έναν καφέ. Να ανταλλάξετε απόψεις. Βοηθάει. 

 

Πέρα από το τοξικό πρωινό θυμήσου ότι υπάρχουν και «τοξικοί» άνθρωποι…

Αυτοί που όταν συναναστρέφεσαι μαζί τους νομίζεις ότι σε έχει ισοπεδώσει τρένο. Μακριά. Σου κάνουν κακό. Εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Πάντα με ευγένεια απομακρύνσου και δημιούργησε εσύ τον κύκλο σου. Φέρε κοντά σου ανθρώπους που σε σέβονται και σε αγαπάνε. Που μοιράζονται τον ενθουσιασμό σου και που έχουν όρεξη να ζήσουν. Να γεμίσουν την καθημερινότητά τους. Θα σε παρασύρουν και θα γεμίσεις και εσύ τη δική σου! 

 

Μάθε να ακούς

Όχι δεν έχεις μάθει να ακούς. Για να είσαι καλός συνομιλητής πρέπει να έχεις και εν συναίσθηση. Έχεις; Προβληματίζεσαι με τα προβλήματα των δικών σου ανθρώπων. Προσπαθείς να τους βοηθήσεις επί της ουσίας ή ψάχνεις επιφανειακές λύσεις για να ασχοληθείς μετά με τα δικά σου; Το να μάθεις να ακούς βοηθάει στο να είσαι καλύτερος συνεργάτης, καλύτερος σύντροφος, καλύτερος άνθρωπος. Η επικοινωνία δεν είναι εύκολη υπόθεση.   

 

Σβήσε από το κινητό σου Facebook & Instagram

Μπορείς να έχεις account για να είσαι trendy αλλά δεν χρειάζεται να έχεις τις εφαρμογές στο κινητό σου. Μην είσαι αυτός ο τύπος που στο party ή στο dinner με φίλους είναι πάνω από το κινητό του.

Μπορείς πάντα να παρακολουθείς τους φίλους σου μέσα από τα socialmedia αλλά από το laptop σου όταν είσαι σπίτι. Όχι 24/7. 

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις με το που σηκωθείς είναι να κοιτάς το activity στα social έχεις θέμα.    

 

Κάνε brainstorming και όχι blame-storming

Μην εστιάζεις στα αρνητικά και τα λάθη του παρελθόντος. Επίσης μην κλαις τη μοίρα σου. Το ζήτημα δεν είναι πώς σου τα έφερε η ζωή αλλά πώς εσύ θα βελτιώσεις τα πράγματα. Πώς θα γίνεις ευτυχισμένος και θα ζήσεις καλύτερα.

 

Καλή επιτυχία! 

Άλλαξε ο χρόνος. Άλλαξε συνήθειες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.