12ος Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Ennovation

5/5 - (1 αξιολόγηση)
5/5 - (1 αξιολόγηση)

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών και ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν στον 12ο ΔιαΠανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 που υποστηρίζεται από 20+ Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Οι 17 ομάδες των Entrepreneurship, Research και Young Entrepreneurship Streams παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 8μηνη διαδικασία επιτάχυνσης (virtual acceleration process) του διαγωνισμού.

6 ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 11.000€  που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους!

 

Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

 

The Research & Technology Innovation Awards

 

1ο βραβείο στην ομάδα LANGaware:

 

Αφορά μια καινοτόμα εφαρμογή που έρχεται να καλύψει τo τεκμηριωμένo κενό στη διάγνωση και παρακολούθηση του Αλτσχάιμερ, καθώς μπορεί να προσφέρει εύκολη, προσιτή, ακριβή και πρώιμη διάγνωση της νόσου με τεχνικές μηχανικής μάθησης και αναγνώρισης φωνής.

 

2ο βραβείο στις ομάδες:

 

Coffeco: Αφορά μια λύση που αξιοποιεί τα οργανικά υπολείμματα του καφέ και απομονώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που κρύβονται μέσα τους. Οι γνωστές πολυφαινόλες έχουν μεγάλη ζήτηση από τις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών καθώς τις χρησιμοποιούν σαν φυσικά συντηρητικά και ενισχύουν την αντιοξειδωτική τους δράση.

– Narralive: Προσφέρουν τα SurroundStories, μία καινοτόμο μορφή MixedReality τεχνολογίας και εμπειριών που μέσω του 3d ήχου φέρνουν ένα διαδραστικό κόσμο ιστορίας στο χώρο γύρω μας τον οποίο επηρεάζουμε με τη φωνή και τις κινήσεις μας.

 

The Entrepreneurial Impact Awards

 

1ο βραβείο στην ομάδα Oliveex:

Αφορά μία τεχνολογική λύση IoT που χρησιμοποιεί αισθητήρες και συσκευές ανίχνευσης, πλήρως ασύρματη που είναι 24/7 συνδεδεμένη σε δεξαμενές αποθήκευσης, συλλέγοντας δεδομένα για την ασφάλεια των ζυμωμένων τροφίμων.

 

2ο βραβείο στην ομάδα enchatted:

Πρόκειται για μία λύση που προσφέρει ολοκληρωμένες δοκιμές και αξιολόγηση για διεπαφές, όπως chatbots και εφαρμογές φωνής.

 

The Young Entrepreneurship Award

 

Oqullar:

Αφορά μία 3D & Augmented Reality εφαρμογή που μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου γεφυρώνει το κενό μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου παρέχοντας μοναδικές και διαδραστικές αγοραστικές εμπειρίες.

 

 

Στην 22μελή κριτική επιτροπή ειδικών και επενδυτών συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), εκπρόσωποι των τριών funds του Innovation Window, (Metavallon VC,Uni.Fund και Velocity Partners), των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού καθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρίας Money Market Α.Ε κ. Σωτήριος Παπαντωνόπουλος δήλωσε σχετικά με την φετινή υποστήριξη του Insurancemarket.gr:

“Η νέα γενιά είναι αυτή που δημιουργεί τις τεχνολογίες μας και τον σχεδιασμό των προϊόντων μας και καθημερινά την  στηρίζουμε με όλα μας τα μέσα. Είμαστε πολύ περήφανοι που και φέτος  υποστηρίζουμε τον 12ο  Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας,  Ennovation.” 

 

 

Συγχαρητήρια σε όλους!  👏

12ος Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Ennovation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.